aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣατσιάς: «Με είχε απορρίψει ο ΑΠΟΕΛ, από την Ομόνοια δεν πήρα απάντηση»

Σατσιάς: «Με είχε απορρίψει ο ΑΠΟΕΛ, από την Ομόνοια δεν πήρα απάντηση»

Καλεσμένος στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Βάλε Ένα Γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου, ήταν ο παλαίμαχος άσος του ΑΠΟΕΛ Μαρίνος Σατσιάς. Ο πρώην αρχηγός των «γαλαζοκιτρίνων», γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τον Απόλλων Λυμπιών, το σύντομο πέρασμά του από την Ομόνοια για δοκιμαστικά και τελικά την κατάληξή του στον ΑΠΟΕΛ, τον οποίο υπηρέτησε για 19 συναπτά έτη, πανηγυρίζοντας συνολικά 22 τίτλους.

«Μεγάλωσα στα Λύμπια και ευχαριστώ τον Απόλλωνα που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω εκεί ποδόσφαιρο. Μας έδιναν πολλή σημασία. Ήταν και από τις πρώτες ομάδες που είχαν γήπεδο με γρασίδι και αυτό ήταν προς όφελος των δικών μας. Ο κ. Τσιελεπής ήταν ένας από τους σημαντικούς προπονητές για εμένα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά που εμείς κάναμε τρεις φορές την εβδομάδα προπονήσεις και μια τέταρτη έξτρα την οποία δεν έχανα ποτέ και μου έλεγε “γιατί δεν πας να διαβάσεις λίγο παραπάνω” και του έλεγα “προτιμώ να παίξω λίγη μπάλα παραπάνω παρά να διαβάσω (γέλια)”. Δεν μπορώ να πω ότι είχα έφεση στο διάβασμα, είχα έφεση στο ποδόσφαιρο. Όμως άρχισα να διαβάζω μετά τα 30 μου. Έχω καταλάβει το λάθος μου, δεν είναι αργά γιατί πιστεύω ότι ο άνθρωπος πρέπει να ενημερώνεται και να επιμορφώνεται συνεχώς. Ευτυχώς το κατάλαβα γρήγορα», είπε αρχικά.

Και σε ερώτηση πως τελικά κατέληξε στον ΑΠΟΕΛ, ανέφερε: «Καταρχήν δεν πήγα απευθείας στον ΑΠΟΕΛ, πήγα πρώτα στην Ομόνοια. Αμάν ακούω φωνές (γέλια). Μέσω του κ. Τσιελεπή που ήταν παλιός παίκτης της Ομόνοιας. Μου είπε “ξέρω ότι είσαι με τον ΑΠΟΕΛ, αλλά πας στην Ομόνοια;” και του είπα “κ. Τσιελεπή αν είναι να παίξω ποδόσφαιρο, όπου θέλετε πάω”. Και έτσι κανόνισε και πήγα προπονήσεις στη β’ ομάδα της Ομόνοιας. Δυστυχώς έχω ξεχάσει ποιος ήταν προπονητής εκείνη την περίοδο στα δεύτερα της Ομόνοιας, το 1994. Έμεινα εκεί ένα μήνα και πήγε ο πατέρας μου και τους ρώτησε “τι θα γίνει με τον μικρό; Τον θέλετε να τον γράψουμε στην ομάδα”. Του είπαν να τους δώσουμε ακόμη λίγο χρόνο αλλά δεν πήραμε απάντηση. Τελικά κάτι μεσολάβησε ενδιάμεσα από συγγενείς που ήξεραν έναν παράγοντα τότε του ΑΠΟΕΛ και είπαν του πατέρα μου “γιατί δεν τον παίρνει στον ΑΠΟΕΛ” και τους είπε “καλά, τον πήρα και δεν τον ήθελαν”. Καλυτέρα για εμένα γιατί όταν τελικά πήγα, ήταν με μετεγγραφή 23.000 λίρες εκείνον τον καιρό, μιλάμε για μεγάλο ποσό. Όπως σας είπα μεσολάβησε ένας συγγενείς και του είπαν “φέρ’ τον και αν είναι καλός θα δείξει”. Έκανα προπόνηση με την πρώτη ομάδα, στο παλιό ΓΣΠ εκεί που έκανε προπόνηση και η β’ ομάδα της Ομόνοιας. Δηλαδή από τη μια πόρτα βρέθηκα στην άλλη».

Διαβάστε επίσης: Σατσιάς: «Πραγματικά με θλίβει, παράδειγμα προς μίμηση ο Θεοδώρου»

Ακολούθως, αποκάλυψε πως όταν ήταν 14 ετών, τον είχε απορρίψει ο ΑΠΟΕΛ: «Σημειώστε πως πριν πάω προπονήσεις στην Ομόνοια, είχα πάει να γραφτώ στον ΑΠΟΕΛ και απλά δεν με δέχθηκαν. Δεν ξέρω τον λόγο, ίσως επειδή ήταν πολύ δύσκολο με 1-2 προπονήσεις να δείξεις πολλά πράγματα. Τόσο διαρκούσαν τα δοκιμαστικά, ήμουν και 14 ετών τότε. Ήταν πολύ δύσκολα και όντως υπήρχαν καλύτεροι παίκτες από μένα. Μετά εξελίχθηκα σε αυτό που είμαι. Εκείνον τον καιρό υπήρχε αρκετό ταλέντο, όμως πολύ λίγοι παίξαμε. Όπως συμβαίνει και τώρα. Εξαρτάται από τον παίκτη πόσο πραγματικά το θέλει, πόσο πείσμα έχει και πόση αγάπη έχει για το ποδόσφαιρο. Για εμένα τότε ήταν το ποδόσφαιρο και ξερό ψωμί. Κοιμόμουν αγκαλιά με την μπάλα, έπαιζα πολλές ώρες στην αυλή. Τώρα πιστεύω ότι τα νεαρά παιδιά μπορούν να συνδυάσουν και τη μάθηση. Τότε όταν πήγα στον ΑΠΟΕΛ ήταν προπονητής ο Κρίστο Μπόνεφ. Έκανα μια εβδομάδα προπόνηση με την α’ ομάδα μαζί του. Ήταν Σεπτέμβρης και η ομάδα έκανε ακόμη προετοιμασία, γιατί το πρωτάθλημα ξεκινούσε τέλος του μήνα. Τότε ο κ. Μπόνεφ τους είπε “αυτόν τον μικρό τον θέλω” και έτσι έγινε. Ήταν επί καιρό Κρις Τριανταφυλλίδη και Χριστόδουλο Συμεωνίδη. Στο αήττητο πρωτάθλημα εκείνον τον καιρό κατέγραψα μια συμμετοχή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ