aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Σαντίκ, ο… παραλίγο ΑΠΟΕΛίστας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σκαλίζοντας λιγάκι το θέμα, κάνοντας δύο-τρία τηλέφωνα παραπάνω, «τρακάραμε» σε μια ιστορία με ιδιαίτερο ομολογουμένως ενδιαφέρον. Έχει πρωταγωνιστή τον επιθετικό της Δόξας Κατωκοπιάς, Μπεράτ Σαντίκ, τον πιο πολυσυζητημένο παίκτη, απόρροια της θεαματικής εισόδου στο τρέχον πρωτάθλημα. Για να ακριβολογούμε, τον επιθετικό της διπλανής πόρτας που καμία εκ των μεγάλων κυπριακών ομάδων δεν έκρινε ότι πρέπει να κινηθεί για την απόκτησή του, παρά τις δύο δεκάδες τέρματα (πρωτάθλημα, κύπελλο) που μέτρησε κατά τη λήξασα σεζόν!

Που λέτε, το καλοκαίρι του 2015, όταν κουμάντο σε θέματα προγραμματισμού στον ΑΠΟΕΛ έκανε ο Γκουστάβο Μαντούκα, ο Φινλανδός ήταν στη μικρή λίστα των πέντε επιθετικών που είχαν αξιολογηθεί ότι πληρούσαν τις προδιαγραφές. Αγωνιζόταν για τρία χρόνια στην ελβετική Τουν, πετυχαίνοντας συνολικά 23 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.

Βρισκόταν πολύ ψηλά στις προτιμήσεις, πλην όμως ο 28χρονος τότε Σαντίκ πήρε το αεροπλάνο με προορισμό τη Ρωσία και μετέβη στην πόλη Σαμάρα, υπογράφοντας συμβόλαιο με την Κρίλια Σοβέτοφ. Εν τέλει, μετά τις αρνητικές απαντήσεις, στον ΑΠΟΕΛ είχαν δώσει τα χέρια με τον Ματέους Πιατκόφσκι, την πέμπτη επιλογή στη σχετική λίστα, με τον Πολωνό φορ να περνά απαρατήρητος.

Και ερχόμαστε στο 2018: Το καλοκαίρι, ο Σαντίκ ήθελε να εκμεταλλευτεί την παραγωγική περσινή σεζόν στη Δόξα, αναζητώντας ένα πολύ καλό συμβόλαιο και παραλλήλως μια χώρα που θα προσέφερε καλύτερη ποιότητα ζωής στην οικογένειά του (η σύζυγός του περιμένει το δεύτερο παιδάκι τους). Προσδοκούσε πως θα… έπιανε την καλή, βάζοντας υπογραφή σε ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Δεν βρήκε αυτό που τον ικανοποιούσε, παρά τις προτάσεις από ομάδες της Τουρκίας και της Πολωνίας, επιστρέφοντας στη Δόξα.

Διαβάστε επίσης: Τα συμβόλαια που λήγουν στον ΑΠΟΕΛ (12 μένουν ελεύθεροι)

Υπέγραψε κλειστό διετές συμβόλαιο, με τις ετήσιες απολαβές του να μην ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ. Ο Σαντίκ με προϋπηρεσία σε Τουν, Ελσίνκι, Κρίλια Σοβέτοφ, Ζούλτε-Βάρεγκεμ, Αρμίνια Μπίλεφελντ, με συμμετοχές στην εθνική του ομάδα, αλλά και στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, δείχνει ότι έχει τις προδιαγραφές για να αποτελέσει τον κρίκο ενός απαιτητικού συνόλου. Όπως λένε άτομα που τον γνωρίζουν πολύ καλά, δεν το παίζει υπεράνω, προσπαθεί να βοηθήσει τους συμπαίκτες του, είναι φιλικός και ευδιάθετος…

Ο Φινλανδός, που βλέπει τον κόσμο από το 1 μέτρο και 92 εκατοστά, παρά τα 32 του χρόνια, αποδεικνύει εν τέλει πως αυτό που ενδεχομένως αναζητάς σε κάθε γωνία του πλανήτη βρίσκεται δίπλα σου και σε τιμή, μάλιστα, ευκαιρίας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ