aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Σαν γροθιά στο στομάχι

Σερφάροντας στο διαδίκτυο είναι στιγμές που πέφτεις σε κάτι ειδήσεις, οι οποίες έρχονται αυτομάτως να ρίξουν (μπόλικο)… λάδι στη φωτιά των σκέψεων. Ιδιαίτερα, όταν σκάνε σε τέτοιο τάιμινγκ που δεν αφήνουν το μυαλό να γλιστρήσει κάπου άλλου. Γίνονται οι σχετικές συγκρίσεις και μοιραία, βουλιάζεις.

Την ώρα που στην Αστυνομία της Κύπρου δεν αξιολόγησαν τον πρόσφατο «τελικό» στο φούτσαλ μεταξύ των «αιωνίων» αντιπάλων της Λευκωσίας ως αγώνα υψηλού κινδύνου για επεισόδια, με αποτέλεσμα να γίνουμε μάρτυρες θλιβερών συμβάντων, λίγο πάρα πέρα από εμάς, εξακολουθούν να παραδίδουν δωρεάν μαθήματα. Ανοίγουμε τα παράθυρα, άραγε, μπας και μπει λιγάκι φρέσκος αέρας;

Στην Ισπανία, από την οποία απέχουμε κάτι περισσότερο από 3.000 χιλιόμετρα, δεν αστειεύονται. Ακόμα και αν μιλάμε για συμβάντα κατά τα οποία δεν άνοιξε ούτε μία μύτη. Στο πρόσφατο παιχνίδι της Ατλέτικο με τη Ρεάλ, έξω από το γήπεδο, οπαδοί των «ροχιμπλάνκος» φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του Βραζιλιάνου επιθετικού της «βασίλισσας», Βινίσιους, αποκαλώντας τον «μαϊμού». Προσέξτε: Δεν σημειώθηκαν επεισόδια, δεν υπήρξαν τραυματίες, δεν σημειώθηκε πετροβολισμός, δεν υπήρχαν ζημιές, δεν εκτοξεύτηκαν καρέκλες, δεν άναψε βεγγαλικό.

Οι αρμόδιες αρχές της Μαδρίτης δεν σφύριξαν αδιάφορα, αφήνοντας το συγκεκριμένο γεγονός να περάσει. Να πουν, δηλαδή: «Σιγά βρε αδελφέ, τι έγινε;». Ενημερώθηκαν και άρχισαν -χωρίς χρονοτριβή- διερεύνηση. Σε αντίθεση με εμάς που χάθηκε στον δρόμο το κλειστό κύκλωμα του ΓΣΠ που δόθηκε για το «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», στην Ισπανία εντόπισαν τα πρόσωπα, ταυτοποιήθηκαν και η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο επόμενο στάδιο. Τσάκωσαν με τη βοήθεια του υλικού από τις κάμερες πέντε οπαδούς που ήταν υπεύθυνοι για τα ρατσιστικά συνθήματα και προχώρησαν τάχιστα στη σύλληψή τους. Καμία παρεμβολή στο έργο τους. Μηδενική επιείκεια.

Το επίσης αξιοσημείωτο; Τρεις εξ αυτών είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας της Ατλέτικο, με τον ισπανικό σύλλογο να γνωστοποιεί πως θα τους αποβάλει οριστικά. Εν ολίγοις, δεν θα τους επιτρέψει να μπουν ξανά σε στάδιο που αγωνίζεται η Ατλέτικο προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων.

Σαν γροθιά κατευθείαν στο στομάχι μας…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ