aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΣάλπαρε νικηφόρα το καράβι της ΠΑΕΕΚ

Σάλπαρε νικηφόρα το καράβι της ΠΑΕΕΚ

Από μόνη της η παρουσία τη ΠΑΕΕΚ Κερύνειας στην Α’ κατηγορία θεωρείται μεγάλη επιτυχία. Το δε ντεμπούτο της στα «σαλόνια» του κυπριακού ποδοσφαίρου, βγαλμένο από όνειρο. Η ομάδα του Μάκη Στεργίδη ήταν επιβλητική στο πέρασμά της από το Δασάκι Άχνας. Δίκαια και πανάξια πήρε το τρίποντο από τον Εθνικό Άχνας και άντλησε δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια. Οι Κερυνειώτες φούσκωσαν ακόμη περισσότερο από περηφάνια, αφού βλέπουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους να παλεύουν ασταμάτητα και να στέλνουν μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Για παράδειγμα, ο Νάντο, Βραζιλιάνος στην καταγωγή, ο πρώτος σκόρερ της κερυνειώτικης ομάδας στην κατηγορία των «μεγάλων» έγραψε ιστορία ανοίγοντας το σκορ στο 14’ και στη συνέχεια, φιλούσε το έμβλημα του συλλόγου και την αιμάσσουσα Κύπρο, σήμα κατατεθέν στο σύνθημα «Δεν Ξεχνώ».

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος ΠΑΕΕΚ, Κλεάνθης Γεωργιάδης απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της Κερύνειας να αγκαλιάσει την προσπάθεια: «Μπράβο στα παιδιά. Οι επτά από τους 11 ήταν πέρυσι μαζί μας στην Β’ κατηγορία. Αυτά τα παιδιά κρατούν στους ώμους τους τον Πενταδάκτυλο. Το καράβι της Κερύνειας θα σταματήσει να σαλπάρει μόνο στο λιμανάκι της Κερύνειας. Αυτή η ομάδα έχει βάθος και θέληση. Αυτό που μας λείπει είναι ο κόσμος. Ο κόσμος της Κερύνειας να έρθει δίπλα μας, το ποδόσφαιρο επιτρέπει στους μικρούς να ονειρεύονται».

Οι Κερυνειώτες έφτασαν στο τρίποντο χάρις στα τέρματα των Νάντο (14′), Κούρου (23′) και Δημητρίου (80′) επισφραγίζοντας τη μεστή εμφάνισή τους με δύο ασίστ από τον ιδιαίτερα διακριθέντα Μάρκο Χαραλάμπους. Σε αντίθεση με τους Αχνιώτες (ισοφάρισαν προσωρινά σε 1-1 με τον Φόλμπρεχτ στο 17’), που ήταν νωθροί και διέψευσαν τις προσδοκίες των φίλων τους. Η ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους δεν ήταν απειλητική και πιεστική, ενώ έγιναν χοντρά λάθη στην άμυνα που έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πανηγυρίσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ