aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΡε, πάτε καλά; Τον Χαραλαμπίδη;

Ρε, πάτε καλά; Τον Χαραλαμπίδη;

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

pancon@phileleftheros.com

ACTIVERADIO «ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ» 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Δύο μέρες μετά προσπαθώ να αντιληφθώ, να κατανοήσω καλύτερα, την ενέργεια των οπαδών του ΑΠΟΕΛ να γιουχάρουν μαζικά τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ στο προχθεσινό ντέρμπι. Όχι μόνο αυτό, αλλά και σε κάθε του επαφή με την μπάλα η συμπεριφορά τους ήταν αναίσχυντη. Όχι, δεν νιώθω πως είμαι υπερβολικός. Κατανοώ την εξέδρα σε ακραίες αντιδράσεις της χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνώ κιόλας μαζί της. Και εδώ διευκρινίζω, αναφέρομαι σε οπαδούς όλων των ομάδων. Η προχθεσινή στάση της μεγάλης μερίδας των φίλων των γηπεδούχων με ξένισε και παράλληλα με απογοήτευσε και με λύπησε. Ο λόγος είναι γιατί υπήρξε άκρως αντίθετη συμπεριφορά στην περίπτωση του Τρισκόφσκι.

Αν δεν υπήρχε αυτή η αντίθεση θα αποδεχόμουν πως εδώ πρόκειται για ένα ντέρμπι με τον κόσμο να επιδιώκει να βάλει πίεση στους αντίπαλους, όποιοι και αν είναι αυτοί. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί σταθεί. Ο Τρισκόφσκι χειροκροτήθηκε. Και οι δύο αγωνίζονται στην ίδια ομάδα (ΑΕΚ). Δεν είχαν κάτι μεμπτό να επιδείξουν στη συμπεριφορά τους. Άψογοι, αμφότεροι. Οπότε; Αρχίζεις να σπάζεις το κεφάλι σου για τον λόγο. Τι παραπάνω πρόσφερε ο Τρισκόφσκι στο ΑΠΟΕΛ; Ήρθε μετεγγραφή έπαιξε δύο χρόνια και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα σούπερ καπ.

Ήταν στην ομάδα που έφτασε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ; Ναι και ο Χαραλαμπίδης. Και  μάλιστα έπαιξε σε 15 αγώνες ενώ ο Τρισκόφσκι σε 13. Ο «Μπίδης» έβαλε τρία γκολ ενώ ο Σκοπιανός ένα. Εκείνη η πορεία δεν μπορεί επίσης να ισοπεδώνει όλη την υπόλοιπη προσφορά του Χαραλαμπίδη. Από τις Ακαδημίες μέλος της ομάδας, κατέκτησε οκτώ(!) πρωταθλήματα. Κανείς δεν έχει περισσότερά του στο ΑΠΟΕΛ. Τέσσερα κύπελλα. Κανείς δεν έχει κερδίσει περισσότερά του. Έξι σούπερ καπ…

Εάν αυτό δεν είναι αχαριστία τότε ποιο είναι; Ο Χαραλαμπίδης έχει συνθέσει σχεδόν όλη του την καριέρα στο ΑΠΟΕΛ και παίρνει ως αντάλλαγμα τι; Αυτού του είδους τη συμπεριφορά; Κρίμα! Οι μεγάλοι σύλλογοι ξεχωρίζουν όχι μόνο για τους τίτλους τους, αλλά και για την εκτίμησή τους στους ανθρώπους που έχουν προσφέρει όχι απλώς πολλά αλλά σχεδόν το «είναι» τους. Θα έπρεπε να σταματήσει το ποδόσφαιρο για να παραμείνει στη συνείδηση του κόσμου; Όχι ρε παιδιά να γιουχαϊστεί ο «Μπίδης», όχι. Είναι μέρος της ιστορίας του ΑΠΟΕΛ αλλά επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που τιμά το συμβόλαιο του στη ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ