aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ«Πυρά» από ΑΚΕΛ σε ΠτΔ για στημένα: «Τίποτα δεν έπραξε»

«Πυρά» από ΑΚΕΛ σε ΠτΔ για στημένα: «Τίποτα δεν έπραξε»

Γραπτή δήλωση απέστειλε στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, μέσω της οποίας ρίχνει τα πυρά του στον Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σχετικά με τις δηλώσεις του για την διαφθορά στην διαιτησία.

Αναλυτικά:

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε χθες για τη διαφθορά και την παρουσία εγκληματικών στοιχείων στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο Πρόεδρος δηλαδή αναγνώρισε αυτό που γνωρίζει εδώ και χρόνια όλη η Κύπρος.

Αυτά που ψες είπε ο κ. Αναστασιάδης, τα ξαναείπε και το 2015. Και τότε παραδέχθηκε ξανά τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο και δεσμευόταν για «αυστηρότερους μηχανισμούς ελέγχου όσων συνδέονται με το ποδόσφαιρο, π.χ. το στοίχημα, τα τηλεοπτικά δικαιώματα κλπ». Δεσμεύτηκε για «μέτρα που θα ληφθούν σύντομα» για  «αυστηρότερο έλεγχο στους διοικούντες την ΚΟΠ» (19.02.2015).

Τίποτα όμως ουσιαστικό δεν έπραξαν, ούτε ο Νίκος Αναστασιάδης, ούτε η κυβέρνησή του.

Η διαφθορά και η διαπλοκή στο χώρο του ποδοσφαίρου συνεχίζουν. Το ίδιο συνεχίζει η έλευση κόκκινων φακέλων από την ΟΥΕΦΑ για στημένα παιγνίδια, αλλά ακόμα τίποτα ουσιαστικό δεν έχουμε δει να γίνεται από μέρους της κυβέρνησης, του ΚΟΑ, των διωκτικών αρχών και την ηγεσία της ΚΟΠ.

Ευθύνη του Προέδρου και της κυβέρνησης δεν είναι να κάνουν διαπιστώσεις και να τις επαναλαμβάνουν κάθε 2-3 χρόνια, ομολογώντας ουσιαστικά την αποτυχία ή την αδιαφορία τους. Ευθύνη τους είναι να λάβουν μέτρα, δραστικά και ριζικά. Να θέσουν προ των ευθυνών του τον ΚΟΑ και την ηγεσία του ποδοσφαίρου. Από διαπιστώσεις και διακηρύξεις οι πολίτες έχουν μπουχτίσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ