aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Ψήνεται» κάθοδος ξένων για το VAR

«Ψήνεται» κάθοδος ξένων για το VAR

Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις για τη διαιτησία, με αφετηρία τον αγώνα Ομόνοια – Δόξα, συνεχίζονται ασταμάτητα. Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού αποφάσισε τη διεξαγωγή έρευνας για τον εν λόγω αγώνα (βλέπε παραπλεύρως), ενώ ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ υπάρχει αίτημα για κάθοδο ξένων διαιτητών για να στελεχώσουν το VAR. Την ίδια ώρα, σε μια προσπάθεια αποφόρτισης του «ψυχροπολεμικού» κλίματος, μετά από επιστολή του ΑΠΟΕΛ, ο αρχιδιαιτητής Μίλορατ Μάζιτς, σε μια προσπάθεια να επικρατήσει ηρεμία και ομαλότητα στους χθεσινούς αγώνες του Κυπέλλου Coca-Cola, προχώρησε σε αλλαγές στους ορισμούς διαιτητών. Συγκεκριμένα, την τελευταία στιγμή, αντικαταστάθηκε ο βοηθός διαιτητής Νίκος Εγγλέζου ο οποίος στον αγώνα της Ομόνοιας με τη Δόξα ήταν μέλος του VAR.

Οι πληροφορίες του Goal.com.cy αναφέρουν ότι αρχές της ερχόμενης εβδομάδας το κεφάλαιο «διαιτησία» θα είναι ψηλά στην ατζέντα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ. Η ΑΕΛ έχει υποβάλει αίτημα για κάθοδο ξένων διαιτητών για να στελεχώσουν το VAR. Οι παράγοντες της λεμεσιανης ομάδας έχουν ισχυρή άποψη ότι η παρουσία ξένων διαιτητών στο VAR θα βοηθήσει τους Κύπριους διαιτητές, θα μειώσει την προκατάληψη παραγόντων και οπαδών, ενώ δεν θα «καταστραφεί» το μεγαλύτερο όπλο που είχε το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, αυτό της εισόδου τεχνολογίας.

Προβληματισμό για τα θέματα διαιτησίας έχουν εκφράσει τις τελευταίες ημέρες, επίσης, ο Απόλλων, η Ανόρθωση και ο ΑΠΟΕΛ και οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποί τους στην Εκτελεστική θα ζητήσουν από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας, Μίλορατ Μάζιτς (θα κληθεί για να δώσει το «παρών» του), δραστικά μέτρα για άμεσες αλλαγές για ουσιαστικά αποτελέσματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ