aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΨάχνει τη μεσαία λύση

Ψάχνει τη μεσαία λύση

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Εουτζέν Νεαγκόε ετοιμάζει το πλάνο της Νέας Σαλαμίνας για το μεθαυριανό ντέρμπι με την Ανόρθωση και σκέφτεται αλλαγές σε σχέση με το ματς απέναντι στον Απόλλωνα (0-3). Ο Ρουμάνος προπονητής προβληματίζεται περισσότερο για την τριάδα του κέντρου, η οποία είναι πιθανό να διαφοροποιηθεί κατά τα δύο τρίτα.

Έτσι, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ίσως μείνουν εκτός ενδεκάδας οι Ιβάν Τσούριουριτς και Λουσιάνο Μπεμπέ. Τη θέση του Κροάτη διεκδικούν οι Γιάννης Κούσουλος και Εμιλιάνο Φούσκο, με επικρατέστερο τον πρώτο.

Όσο για το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Βραζιλιάνου, η απάντηση είναι εύκολη. Ο Ματίας Αβελάϊρας κατά πάσα πιθανότητα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα της Νέας Σαλαμίνας (απέναντι στον Απόλλωνα μπήκε ως αλλαγή στο 46’).

Αν όντως κάνει πράξη τη σκέψη του ο Νεαγκόε, είναι προφανής ο στόχος του. Κρατώντας τον Γιάννη Σκοπελίτη στο κέντρο και βάζοντας παρτενέρ του τον Κούσουλο ή τον Φούσκο αντί του Τσούριουριτς, το σχήμα γίνεται πιο αμυντικογενές. Γεγονός που πιθανόν να βοηθήσει στην αποφυγή των λαθών που έγιναν στην 1η αγωνιστική.

Επιπλέον, ο Αβελάιρας έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Απόλλωνα πως βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον Μπεμπέ. Γεγονός που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της μεσοεπιθετικής λειτουργίας.

Απομένουν βεβαίως άλλες δύο προπονήσεις μέχρι την αναμέτρηση με τη συμπολίτισσα. Μέσω αυτών, η τεχνική ηγεσία θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε διαφοροποιήσεις και ποιους θα αφορούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ