aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΠροβάδισμα Ομόνοια και Ανόρθωση, όμως έχει δίκαιο ο Πετεβίνος

Προβάδισμα Ομόνοια και Ανόρθωση, όμως έχει δίκαιο ο Πετεβίνος

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Δεν ξέρω ποια ομάδα θεωρεί τον εαυτό της καλύτερο από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά εμείς βλέποντας τα παιχνίδια απέναντι σε όλους το μόνο κομμάτι είναι το γκολ και αν το λύσουμε αυτό θα είμαστε κοντά στον στόχο μας», ανέφερε σε χθεσινές ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος.

Σε γενικές γραμμές έχει δίκαιο. Από την άλλη όμως, ήδη η Ομόνοια και η Ανόρθωση προηγούνται κατά μιάμιση νίκη (τέσσερις βαθμοί) των «γαλαζοκιτρίνων» και αυτό από μόνο του λέει επίσης πολλά. Άλλωστε κάθε ομάδα έχει τα δικά της να σκεφτεί, πώς μπορεί να βελτιωθεί και να αποκτήσει δυναμική ενόψει των πλέι οφ. Μετά την ήττα της Ανόρθωσης και την ισοπαλία στο ντέρμπι «αιωνίων» δίνεται η ευκαιρία και στον Απόλλωνα να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του τίτλου.

Έτσι όπως διαμορφώθηκε το σκηνικό οποιαδήποτε ομάδα από τις πρώτες τέσσερις ο τίτλος εξαρτάται από τα δικά της πόδια. Με την προϋπόθεση να κερδίσει τους εναπομείναντες αγώνες της. Είναι όμως εύκολο; Η Ομόνοια καλείται να βρει νίκες εκτός έδρας αφού μετρά τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα, η Ανόρθωση καλείται να βρει ισορροπία και αυτοπεποίθηση λόγω των τελευταίων τριών ηττών σε τέσσερις αγώνες, ο ΑΠΟΕΛ να βρει γκολ και βαθμούς εκτός έδρας, ειδικά ο Απόλλωνας που μετρά τέσσερις ήττες ως φιλοξενούμενος. Φανερώνεται από την πορεία τους στην κανονική περίοδο ότι πάνω-κάτω όλες εμφανίζουν κάποιες αδυναμίες και όλες ευελπιστούν πως θα διορθωθούν οι δικές τους και θα παραμείνουν των υπολοίπων.

Το προβάδισμα στην παρούσα φάση το έχουν Ομόνοια και Ανόρθωση γιατί 30 βαθμούς είναι σχεδόν απίθανο να κάνει κάποια ομάδα. Ούτε και οι ίδιες προφανώς. Τώρα είναι που θα αρχίσει να μετρά η πίεση και ο χαρακτήρας των προπονητών, ποδοσφαιριστών, ακόμη και των οπαδών ειδικά στις… στραβές. Το βέβαιο είναι πως με τους ξένους διαιτητές, το πρόσημο είναι θετικό μπαίνοντας στην τελική ευθεία και με τα νεύρα όλων να είναι τεντωμένα.

Πλέον μπορεί να υπάρχει κάποια απογοήτευση για ορισμένες λανθασμένες αποφάσεις, αλλά και μόνο ότι γλυτώσαμε από την προκατάληψη και την γκρίνια στον απόηχο των ντέρμπι είναι ίσως η μεγαλύτερη ωφέλεια που προσέφερε η Ομοσπονδία σε ένα από τα πλέον ανταγωνιστικότερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ