aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠρωτόκολλο ΚΟΠ: Χωρίς καραντίνα οι επαφές που εμβολιάστηκαν – Πότε αναβάλλεται αγώνας

Πρωτόκολλο ΚΟΠ: Χωρίς καραντίνα οι επαφές που εμβολιάστηκαν – Πότε αναβάλλεται αγώνας

Στο υπουργείο Υγείας για έγκριση έχει διαβιβαστεί το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο της ΚΟΠ. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του παγκύπριου ιατρικού συλλόγου και πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής της ΚΟΠ, Πέτρος Αγαθαγγέλου στον ΣΠΟΡ FM οι παίκτες που είναι εμβολιασμένοι και είναι θετικοί στον κορωνοϊό, μένουν σε 10 μέρες περιορισμό και απελευθερώνονται μετά από αρνητικό τεστ. Οι μη εμβολιασμένοι σε 15 μέρες περιορισμό, με αρνητικό τεστ.

Για τις αλλαγές στο πρωτόκολλο για εμβολιασμένους και μη, είπε: «Όταν υπάρξει κρούσμα σε εμβολιασμένο αθλητή, τώρα η στενή επαφή θεωρείται ως περιστασιακή επαφή. Θα έχει τεστ 24 ωρών πριν από το ματς στο φύλλο αγώνος για να μπορέσει να αγωνιστεί, ενώ συνεχίζει κανονικά την προπόνησή του. Θα πρέπει να βεβαιωθούν οι ομάδες γιατί οι παίκτες έχουν μολυνθεί. Ίσως, να πρέπει να γίνει και τεστ αντισωμάτων, για την αντίδραση του οργανισμού στον ιό».

Για τον αριθμό των κρουσμάτων που πρέπει να έχει μια ομάδα για να αναβληθεί ο αγώνας, ανέφερε: «Δεν έχει αλλάξει κάτι με τον αριθμό των κρουσμάτων που πρέπει να έχει μια ομάδα για να αναβληθεί ο αγώνας, αλλά με την φουλ εμβολιαστική κάλυψη τότε λειτουργούν οι ομάδες κανονικά».

Τι ισχύει για την αναβολή αγώνα: Σε περίπτωση που υπάρχουν 4 θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές στην ίδια ομάδα οι οποίοι είναι στο κατάλογο Α, της ομάδας Ανδρών του σωματείου, τότε οι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι εντός 7 ημερών από το πρώτο θετικό κρούσμα, μετά από αίτημα του Σωματείου, αναβάλλονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ