aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠρωταθλήτρια στην κυκλοφορία της μπάλας η ΑΕΛ – Πόσα χιλιόμετρα κάλυψαν οι κυπριακές ομάδες

Πρωταθλήτρια στην κυκλοφορία της μπάλας η ΑΕΛ – Πόσα χιλιόμετρα κάλυψαν οι κυπριακές ομάδες

Η Μπάγερν Μονάχου στην Μπουντεσλίγκα (4η μεταξύ των 654 ομάδων που αναλύθηκαν), η Μάντσεστερ Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ (5η), η Σεβίλλη στη Λα Λίγκα (6η), η Μονακό στη Λιγκ 1 (29η), και η Φιορεντίνα στη Serie A (51η) είναι οι ομάδες που κινούν περισσότερο την μπάλα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (CIES), η οποία αφορούσε ομάδες από 40 πρωταθλήματα παγκοσμίως.

Για την έρευνα αυτή λήφθηκαν υπόψη οι πάσες που δίνει η κάθε ομάδα ανά αγώνα και ο μέσος όρος απόστασής τους. Ο πολλαπλασιασμός αυτών των δύο μεταβλητών δείχνει την απόσταση κυκλοφορίας της μπάλας για τις ομάδες κατά τη διάρκεια της κατοχής. Αυτή η απόσταση κυμαίνεται μεταξύ 12,8 χιλιομέτρων ανά αγώνα για τους τη Σέλτικ (είναι στην κορυφή του σχετικού πίνακα) και 6,9 χιλιομέτρων για τους Μεξικανούς της Ατλέτικο Σαν Λουίς (είναι στην τελευεταία θέση).

Όσον αφορά την Κύπρο, τα πρωτεία κατέχει η ΑΕΛ. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ στα εννέα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος (δεν υπολογίστηκε η τελευταία αγωνιστική) είχε 477.4 πάσες και κάλυψε 9,3 χιλιόμετρα.  Δεύτερη είναι η ΑΕΚ, η οποία αν και είχε 457.4 πάσες δηλαδή 20 λιγότερες αν και έπαιξε 10 αγώνες κάλυψε 8,8 χιλιόμετρα. Ομόνοια, Ολυμπιακός και Απόλλων κάλυψαν 8,4 χιλιόμετρα με τους πράσινους να μετρούν 470.3 πάσες, τον Ολυμπιακό 469.4 και τον Απόλλωνα 452.1.

Ο ΑΠΟΕΛ με 457.5 πάσες σε 10 αγώνες κάλυψε 8,3 χιλιόμετρα και η Ανόρθωση με 408.9 σε οκτώ αναμετρήσεις κάλυψε 7,9 χιλιόμετρα.

Απόσταση κυκλοφορίας μπάλας για ομάδες κατά την κατοχή (χλμ/αγώνα)

Untitled 2
 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ