aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΠρωταθλητής ο Απόλλων για 4η φορά, ξεδίψασε μετά από 16 χρόνια! (vid)

Πρωταθλητής ο Απόλλων για 4η φορά, ξεδίψασε μετά από 16 χρόνια! (vid)

Ιστορική είναι η 15η Μαΐου 2022 για τον Απόλλωνα. Η ημέρα που περίμεναν για 16 ολόκληρα χρόνια στην ομάδα της Λεμεσού έφθασε. Οι γαλάζιοι επικράτησαν με 4-1 του Άρη στο Τσίρειο, για την 9η αγωνιστική και πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 4ου πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας και πρώτου μετά από 16 ολόκληρα χρόνια!

Το όνειρο της διοίκησης Νίκου Κίρζη και χιλιάδων οπαδών του Απόλλωνα να δουν την ομάδα τους στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου πήρε σάρκα και οστά. Η Λεμεσός μοιάζει μεθυσμένη πολιτεία με τους υποστηρικτές του Απόλλωνα μεθυσμένους από το νέκταρ της επιτυχίας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πανάξια κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Απόλλων, τρίτη επί διοίκησης της οικογένειας Κίρζη.

Χιλιάδες φίλοι της λεμεσιανής ομάδας από νωρίς το απόγευμα έστησαν πάρτι τίτλου στη δυτική κερκίδα και με το τελικό σφύριγμα το γλέντι κορυφώθηκε και είναι σίγουρο πως θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε όλη την πόλη.

1991, 1994, 2006 και 2002 οι χρονιές της κυριαρχίας του Απόλλωνα στο κυπριακό ποδόσφαιρο με κοινό παρανομαστή το γεγονός πως καθοδηγήθηκε από Γερμανούς προπονητές. Ο Απόλλων πήρε πρωτάθλημα με προπονητές τους Γερμανούς Ντίτελμ Φέρνερ (1991, 1994) και Μπερτ Στάγκε (2006), με τον συμπατριώτη του, Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ να συνεχίζει την παράδοση.

Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Απόλλων θα αρχίσει το ευρωπαϊκό του οδοιπορικό από τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και έχει εξασφαλισμένη τουλάχιστον τη συμμετοχή στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ και εγγυημένα έσοδα 3.500.000 ευρώ.

Στο αγωνιστικό σκέλος του ματς, η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ έκανε γκολ τις τρεις από τις τέσσερις ευκαιρίες της στο πρώτο ημίχρονο (Σπόλιαριτς 12′, Χ. Κυριάκου 32′, Ντιγκινί 44′) και με τον Πίττα στο 81′ έφτασε σε μια μεγάλη και άνετη νίκη.

Ο Άρης ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 με αυτογκόλ του Χαμάς (24′), αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει βαθμολογικό κέρδος. Πλέον για να πάρει το εισιτήριο συμμετοχής στο Κόνφερενς Λιγκ θα πρέπει να κερδίσει την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» την τελευταία αγωνιστική.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Ρονκάλια, Σίλντενφελντ, Μπρόνσον, Καζού, Κβάτσιουκ (46′ Σλόγκαρ), Μπράουν, Μπογκνάρ, Σπόλιαριτς (46′ Σικόρσκι), Φράγκος (61′ Γιαμπλόνσκι), Μπαμπίκα.

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (60′ Φιλιώτης), Χ. Κυριάκου (85′ Τζουμ), Ρομπέρζ, Αλεσάμι, Χαμάς, Κολ, Σπόλιαριτς (60′ Β. Γιοβάνοβιτς), Ντιγκινί (77′ Ογκεντά), Πίττας, Γιάνγκα (85′ Νταμπό).

Σκόρερ: Χαμάς (αυτογκόλ) 24′ / Σπόλιαριτς 12′, Χ. Κυριάκου 32′, Ντιγκινί 44′, Πίττας 81′

Κίτρινες: Μπράουν, Σίλντενφελντ, Ρονκάλια, Γκαρσία / Πίττας, Αλεσάμι.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο

Διαιτητής: Γκουστάβο Κορέια Φερνάντες.

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Αντωνίου Μενέλαος.

VAR: Ντα Σίλβα Ολιβέιρα Εστέβες Μπρούνο Αλεξάντρε.

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

3′ Φάουλ του Κολ, άσχημα εκτελεσμένο ο Βάνα μάζεψε την μπάλα.

8′ Ο Απόλλων έχει την κατοχή της μπάλας, ο Άρης δείχνει διάθεση να δώσει χώρο στον αντίπαλο στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

11′ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, εντυπωσιακή απόκρουση του Βάνα Άλβες στην κεφαλιά του Γιάνγκα, μετά από σέντρα του Χαμάς.

12′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα με τον Ντανίλο Σπόλιαριτς! Σουτ του Ντιγκινί, η μπάλα κτύπησε σε πόδι αμυντικού και ο Κύπριος μέσος πήρε το… ριμπάουντ βάζοντας σε θέση οδηγού τους γαλάζιους. Σκορ κατάκτησης πρωταθλήματος για τον Απόλλωνα!

–  Η Ανόρθωση προηγείται 1-0 του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, είδηση που υποδέχθηκαν με χειρόκτότημα οι φίλοι του Απόλλωνα.

20′ Κέρδισε μέτρα στο γήπεδο ο Άρης και ψάχνει την ισοφάριση.

24′ ΓΚΟΛ για τον Άρη, 1-1 με αυτογκόλ του Χαμάς! Μακρινή εκτέλεση πλάγιου άουτ, πισινή κεφαλιά ο Χάμας προσπάθησε να καλύψει με το σώμα την μπάλα αλλά αυτή κτύπησε στο πόδι του και κατέληξε στα δίχτυα.

27′ Διακοπή στο παιχνίδι, μάτωσε ο Ντιγκινί μετά από κτύπημα που δέχθηκε στο πρόσωπο από τον Σίλντενφελντ. Κίτρινη κάρτα στον Κροάτη.

32′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα, 2-1 με σκόρερ τον Χάμπο Κυριάκου! Μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον αρχηγό των γαλάζιων, η μπάλα κτύπησε στο κεφάλι του Καζού, άλλαξε ελαφρώς πορεία και κατέληκε στα δίχτυα του Βανά που κινήθηκε προς αντίθετη κατεύθυνση.

35′ Καθοριστική έξοδος του Γιοβάνοβιτς πήρε την μπουκιά από το στόμα του Μπαμπίκα.

39′ Σουτ του Πίττα από πλάγια θέση, ο Βανά ήταν σε ετοιμότητα.

44′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα με τον Ντιγκινί, 3-1 για τους γαλάζιους, αγκαλιά με τον τίτλο. Κόρνερ του Κολ, κεφαλιά του Γάλλου η μπάλα στα δίχτυα. “Απόλλων Θρύλος Πρωτάθλημα” το σύνθημα που δονεί την ατμόσφαιρα.

Tέλος πρώτου ημιχρόνου.

ΣΧΟΛΙΟ: Τρία γκολ σε τέσσερις τελικές για τον Απόλλωνα, γερό προβάδισμα και μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

50′ Χωρίς κάποια ευκαιρία στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Απόλλων έδωσε χώρο στον Άρη.

50′ Σουτ του Φράγκου, πολύ άστοχο και κατοχή για τον Απόλλωνα.

56′ Τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα, σέντρα ακριβείας του Μαυρία ο Χαμάς έκανε κεφαλιά ψαράκι αλλά δεν βρήκε στόχο.

62′ Σουτ του Μπαμπίκα η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βανά.

65′ Πιέζει για να μειώσει στο σκορ ο Άρης, ο Απόλλων αμύνεται. 25′ μακριά από το 4ο πρωτάθλημα η ομάδα της Λεμεσού.

66′ Φοβερή ευκαιρία για τον Άρη, ο Μπράουν άδειασε τον Βούκασιν Γιοβάνοβιτς, από πλάγια θέση σούταρε με την μπάλα να κτυπά στο κεφάλι του Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς και να φεύγει έξω.

67′ Σουτ του Σλόγκαρ, με πολλά φάλτσα, η μπάλα έξω.

72′ Σουτ από τον Σικόρσκι από πλάγια θέση, η μπάλα έφυγε έξω υπό τον έλεγχο του Γιοβάνοβιτς.

73′ Δοκάρι για τον Απόλλωνα σε μακρινό σουτ του Πίττα. Ωραία ενέργεια, φάνηκε άτυχος ο επιθετικός των γαλάζιων.

78′ Πάρτι τίτλου έστησαν στη δυτική κερκίδα οι φίλοι του Απόλλωνα και περιμένουν το τέλος του αγώνα.

81′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα με τον Πίττα, 4-1 για την ομάδα της Λεμεσού. Στα κάγκελα με τους οπαδούς της λεμεσιανής ομάδας ο Κύπριος επιθετικός.

Τέλος αγώνα. Πρωταθλητής ο Απόλλων!

Το κείμενο ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ