aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΠρόταση για αντικατάσταση του 90λεπτου στο ποδόσφαιρο από δύο 30λεπτα ημίχρονα καθαρού χρόνου

Πρόταση για αντικατάσταση του 90λεπτου στο ποδόσφαιρο από δύο 30λεπτα ημίχρονα καθαρού χρόνου

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο προσπαθεί να αμερικανοποιήσει το λαοφιλές άθλημα προτείνοντας «καθαρό» αγωνιστικό χρόνο και πιθανόν ημίχρονα των 30 λεπτών. Το Σαββατοκύριακο συνεδριάζει στο Λονδίνο το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου (IFAB), το μόνο αρμόδιο για τους κανόνες του αθλήματος και στην ατζέντα των υπό συζήτηση θεμάτων υπάρχει η πρόταση της διακοπής της μέτρησης του χρόνου όταν η μπάλα δεν κυλά στο χορτάρι. Με άλλα λόγια, προτείνεται το ποδόσφαιρο να πάψει να είναι ποδόσφαιρο.

Η σκέψη είναι να καταργηθεί το 90λεπτο και να αντικατασταθεί από δύο 30λεπτα ημίχρονα καθαρού αγωνιστικού χρόνου. Η ιδέα ανήκει στον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο. Το πιθανότερο είναι να απορριφθεί με τη γνωστή μέθοδο της μετάθεσής της στις ελληνικές καλένδες. Γι’ αυτό άλλωστε μεταξύ των άλλων προτάσεων που θα συζητηθούν είναι να περιλαμβάνονται οι πανηγυρισμοί μετά από γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ο διευθυντής σε θέματα εξέλιξης του ποδοσφαίρου, Αρσέν Βενγκέρ προτείνει με τη σειρά του αλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ. Σύμφωνα με την πρόταση του Αλσατού, ο επιτιθέμενος δεν πρέπει να θεωρείται σε θέση οφσάιντ αν το τελευταίο μέρος του σώματός του είναι ευθυγραμμισμένο με τον αμυντικό. Ετσι του επιτρέπει να βρίσκεται το σώμα του πιο μπροστά από του αντιπάλου του.

Από τα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας ξεχωρίζουν η πρόταση να θεωρείται κανονικό το γκολ μιας ομάδας ακόμα κι αν υπάρχουν αναπληρωματικοί ή άλλα μέλη του σταφ στον αγωνιστικό χώρο, αρκεί να μην συμμετέχουν στη φάση. Κάτι ανάλογο συνέβη στον τελευταίο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο γκολ που πέτυχε ο Μέσι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ