aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠρόστιμα και προειδοποιήσεις από τον Αθλητικό Δικαστή

Πρόστιμα και προειδοποιήσεις από τον Αθλητικό Δικαστή

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

*Καταγγελία κατά της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου:
(α)γιατί προκάλεσε την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 4 λεπτά.Απόφαση: Πρόστιμο.

(β) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ. Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΑΛΚΗΣ Ορόκλινης γιατί προκάλεσε την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 4 λεπτά. Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΑΕΛ Λεμεσού για είσοδο μη εξουσιοδοτημένων ατόμων στο χώρο των αποδυτηρίων μετά τη λήξη του αγώνα. Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΠΑΦΟΥ F C λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ. Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ. Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΑΕΚ Λάρνακας λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ. Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του MAZZONE FABIO (λοιπό προσωπικό της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου) που αποβλήθηκε στο 71ο λεπτό του αγώνα για έντονες διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή. Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΑΕΚ Λάρνακας:
(α)  γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες). Απόφαση: Πρόστιμο.

(β) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ. Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου αναφορικά με ανάρτηση δήλωσης που προέβη την 01.01.2019 στα ΜΜΕ και αφορούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα Κυπέλλου COCA-COLA Α’ Β’ Κατηγορίας περιόδου 2018-2019 ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου που θα διεξαγόταν στις 02.01/2019 οι οποίες:

(α) θίγουν ή μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και/ή συγκεκριμένης διαιτησίας και/ή συγκεκριμένου διαιτητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα διαιτητή και/ή άπτονται διαιτησίας που πρόκειται να γίνει ή διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα και/ή άπτονται φάσεων αγώνα και/ή αποφάσεων του διαιτητή σε συγκεκριμένες φάσεις αγώνα και/ή δηλώσεις που προτρέπουν την Επιτροπή Διαιτησίας και/ή τον Διευθυντή για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, αναφορικά με διαιτησία αγώνα,
(β)είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορούν να συμβάλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που μπορούν να συμβάλουν και/ή να υποκινήσουν αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιούν το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και/ή άτομα που ενέχονται σε αυτό. Απόφαση: Πρόστιμο. 

*Καταγγελία κατά του Γιώργου Τσόκκου προέδρου της εταιρείας ΕΝΠ  Ποδόσφαιρο Δημόσια Λτδ αναφορικά με ανάρτηση δήλωσης που προέβη στις 06.01.2019 στα ΜΜΕ και αφορούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2018-2019 με τον αγώνα ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου ο οποίος διεξήχθη στις 07.01.2019 οι οποίες:

(α) θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και/ή το κύρος οποιουδήποτε ατόμου που ενέχεται στο άθλημα του ποδοσφαίρου, αξιωματούχου ή μέλους σωματείου, αξιωματούχου, ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και/ή θίγουν ή μειώνουν οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα
(β) είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορούν να συμβάλλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και /ή που μπορούν να συμβάλουν και/ή να υποκινήσουν αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιούν το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και /ή άτομα που ενέχονται σε αυτό. Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά  του Δρ. Κυριακού Γιάγκου Αναπληρωτή Προέδρου της εταιρείας ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου (Ποδόσφαιρο) Δημόσια Λτδ αναφορικά με δηλώσεις που προέβη την 07.01.2019 σε Αθλητική Εκπομπή (ΡΙΚ 2) και αφορούσαν την διαιτησία του ποδοσφαιρικού αγώνα Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2018-2019 ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου – ΑΛΚΗΣ Ορόκλινης ο οποίος διεξήχθη στις 05.01.2019 οι οποίες θίγουν ή μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και/ή συγκεκριμένης διαιτησίας και/ή συγκεκριμένου διαιτητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα διαιτητή και/ή άπτονται διαιτησίας που πρόκειται να γίνει ή διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα και/ή άπτονται φάσεων αγώνα και/ή αποφάσεων του διαιτητή σε συγκεκριμένες φάσεις αγώνα και/ή δηλώσεις που προτρέπουν την Επιτροπή Διαιτησίας και/ή τον Διευθυντή για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, αναφορικά με διαιτησία αγώνα. Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου  γιατί  παρέλειψε να  πληρώσει  χρηματική  ποινή   €2000=   που   επιβλήθηκε  στο σωματείο της στις 05.12.2018 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2018-2019  ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου/25.11.2018 (10η Αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, εκτός και αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών. Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά  της  ΠΑΦΟΣ F C  γιατί  παρέλειψε να    πληρώσει  χρηματική  ποινή  €4000=   που   επιβλήθηκε  στο σωματείο της στις 05.12.2018 από την Δικαστική Επιτροπή στους αγώνες Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2018-2019 .
ΠΑΦΟΣ F C – ΑΕΛ Λεμεσού/22.09.2018
ΠΑΦΟΣ F C – ΑΛΚΗ Ορόκλινης/22.10.2018
ΠΑΦΟΣ F C – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/04.11.2018
αν και παρήλθαν 30 μέρες. Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, εκτός και αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών. Πρόστιμο.

*Καταγγελία   κατά  της  ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου  γιατί  παρέλειψε να    πληρώσει  χρηματική  ποινή   €5000=   που   επιβλήθηκε  στο σωματείο της στις 27.12.2018 από την Δικαστική Επιτροπή για ανάρτηση ανακοίνωσης στις 17.12.2018 στα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης που αφορούσαν τον αγώνα ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου – ΠΑΦΟΣ F C /15.12.2018 αν και παρήλθαν 7 μέρες. Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, εκτός και αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών. Πρόστιμο.

*Καταγγελία   κατά  του  ΕΡΜΗ Αραδίππου  γιατί  παρέλειψε να    πληρώσει  χρηματική  ποινή   €5000=   που   επιβλήθηκε  στον Ιάκωβο Καμένο Εκπρόσωπο Τύπου του σωματείο του και στο σωματείο του στις 19.12.2018 από την Δικαστική Επιτροπή για δηλώσεις που προέβη στην CYTAVISIΟΝ μετά την λήξη του αγώνα ΑΕΛ Λεμεσού – ΕΡΜΗΣ Αραδίππου/10.12.2018 αν και παρήλθαν 7 μέρες. Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, εκτός και αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών. Πρόστιμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ