aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠροσεχώς γενικό λίφτινγκ στις εθνικές ομάδες

Προσεχώς γενικό λίφτινγκ στις εθνικές ομάδες

Το εντυπωσιακό γκολ του Ανδρόνικου Κακουλλή λίγο πριν το τέλος του αγώνα της εθνικής Κύπρου στη Λουμπλιάνα δεν μπορεί να κρύψει κάτω από το χαλί την τραγική πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Με εφτά ήττες σε δέκα αγώνες, έξι στα τελευταία ματς και συντελεστή τερμάτων -17 (αυτός μας χάρισε την προτελευταία θέση, τρομάρα μας, καθώς οι Μαλτέζοι κατρακύλησαν στο -21) και μόλις τέσσερα γκολ ενεργητικό η Κύπρος κατέγραψε άλλη μία προβληματική πορεία.

Τα «πυρά» στρέφονται (και) προς τον Νίκο Κωστένογλου, ο οποίος με εξαίρεση τα παιχνίδια του Μαρτίου κόντρα σε Σλοβακία, Κροατία και Σλοβενία δεν μπόρεσε να εμπνεύσει τους διεθνείς. Κακά τα ψέματα δύσκολα μπορεί να πειστεί κανείς ότι με τον Ελλαδίτη προπονητή στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας, μπορούμε να προσδοκούμε σε καλύτερες μέρες. Όμως, όποιος θεωρεί πως δια μαγείας θα λυθούν τα προβλήματα της εθνικής Κύπρου με απόλυση του Κωστένογλου βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος. Όσο δεν μπαίνει το μαχαίρι στο κόκκαλο θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές και βυθισμένοι στον μικρόκοσμο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται σε όλες τις εθνικές ομάδες. Η τιμητική ήττα δεν μπορεί να είναι ζητούμενο, ούτε μια καλή απόδοση και αποτυχία με στενό σκορ λόγος υπερηφάνειας. Οι μικρότερες εθνικές ομάδες κατάντησαν εφαλτήριο για καριέρα με προπονητές χωρίς προϋπηρεσία, ενώ θα έπρεπε να ίσχυε το ακριβώς αντίθετο.

Παρά την πίεση που ασκείται ο πρόεδρος της ΚΟΠ δείχνει διάθεση να μην πάρει αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής. Αξιολογεί τα δεδομένα και φαίνεται πως ο προβληματισμός που αναπτύσσεται στην ΚΟΠ δεν αφορά μόνο την Ανδρών και το ανοικτό κεφάλαιο της παραμονής ή όχι του Νίκου Κωστένογλου. Ο προβληματισμός για τις επιλογές και την επάρκεια προπονητών και συνεργατών δεν μπορεί να μην υφίσταται στην Ομοσπονδία και με αυτά τα δεδομένα δεν θα πρέπει να αποκλείεται ένα γενικό λίφτινγκ στα τεχνικά επιτελεία που πλαισιώνουν τις μικρότερες εθνικές. Όπως πληροφορείται το Goal.com.cy τα συμβόλαια των προπονητών στις μικρότερες εθνικές και των συνεργατών τους λήγουν στο τέλος του μήνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ