aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΡΜΗΣΠρόκριση με «συνταγή Ομόνοιας» για τη Νέα Σαλαμίνα!

Πρόκριση με «συνταγή Ομόνοιας» για τη Νέα Σαλαμίνα!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Επιβεβαιώνεται, πλέον, πανηγυρικά ότι η Νέα Σαλαμίνα αρχίζει να παίρνει τα πάνω της. Μετά την περήφανη νίκη επί της Ομόνοιας (την Κυριακή) για το πρωτάθλημα, επιβλήθηκε και του Ερμή Αραδίππου με 2-1 και εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «8» του Κυπέλλου Coca-Cola. Θα μπει στην κλήρωση της προημιτελικής φάσης του θεσμού με «συνταγή Ομόνοιας», αφού όπως και στον αγώνα με τους «τριφυλλοφόρους», επέδειξε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, κυνήγησε την ουσία και την πήρε με μαεστρία.

Αυτή τη φορά, όμως, σούπερ σταρ της αναμέτρησης δεν ήταν ούτε ο Ντανίλο, ούτε ο Βάγκνερ. Η πρόκριση είχε το ονοματεπώνυμο… Μπαρνς Οσέι. Ο 25χρονος Γκανέζος έβαλε τη σφραγίδα του πετυχαίνοντας και τα δύο τέρματα της ομάδας του, ένα σε κάθε ημίχρονο (24’ και 71’). Το δεύτερο, μάλιστα, ήταν εξαιρετικά αφιερωμένο στον Τσμοβς, στον συμπαίκτη του που βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου λόγω της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε και θα λείψει από τα γήπεδα για τρεις μήνες περίπου.

Οι ερυθρόλευκοι του Σάββα Δαμιανού ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή ευκαιρία μπροστά στην εστία των «φτεροπόδαρων» στο 24’, αλλά η αντίδραση του Ερμή τα είχε όλα εκτός από την ισοφάριση. Οι Αραδιππιώτες είχαν αρκετές ευκαιρίες ζήτησαν πέναλτι στο 41’, πέτυχαν γκολ που θα μπορούσε να μετρήσει, αλλά δεν νίκησαν τον Κίσσα.

Στην επανάληψη οι «φτεροπόδαροι» διεκδίκησαν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα, αλλά πέρα από την αστοχία τους, ο Οσέι τους χάλασε τα σχέδια. Με νέο γκολ στο 71’ έβαλε ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση πρόκριση. Προσπάθησε ο Ερμής για την υπέρβαση, έχασε νέες ευκαιρίες, είχε δοκάρι με τον Κονέ (82’), ισοφάρισε με κεφαλιά του Ρουσιά (88’), αλλά άδειασε η κλεψύδρα του χρόνου και οι πανηγυρισμοί ήταν για τους Αμμοχωστιανούς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ερμής (Μαρίνος Σατσιάς): Καϊκέ, Παραγκούλκοφ (80′ Ρουσιάς), Χολτ, Βαλλιάνος, Γαβριήλ, Κυριακίδης (85’ Καραγκούνης), Παντελή, Καϊσερλίδης, Κονέ, Λέμος, Παπαθανασίου (61′ Μέιρα).

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Δαμιανού): Κίσσας, Παύλου (62΄Μπαραβίκας), Χριστοφόρου, Ανδρέου, Μπρένο, Βαρέλα (53′ Σιαθάς), Αντιόλo, Κονφέ, Μόντες (62′ Λεμέσιος), Οσέι (87’ Σανκό), Ντανίλο.

Σκόρερ: 90′ Ρουσιάς / 25′, 72′ Οσέι

Κίτρινες: Κυριακίδης / –

Αποβολές:

Στάδιο: «N. Papas Group Αμμόχωστος – Επιστροφή»

Διαιτητής: Ιωάννης Αναστασίου.

Α’ Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης.

Β’ Βοηθός: Κυριάκος Σωκράτους.

4ος: Ροβέρτος Κώστα.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Αργυρού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ