aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑ«Πριν τα Χριστούγεννα τα πορίσματα για το Ομόνοια – Δόξα και τις καταγγελίες Παπασταύρου»

«Πριν τα Χριστούγεννα τα πορίσματα για το Ομόνοια – Δόξα και τις καταγγελίες Παπασταύρου»

Στον ΣΠΟΡ FM μίλησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Χάρης Πογιατζής, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους έλεγχους που θα ασκεί η Επιτροπή στους διαιτητές, όπως ανακοίνωσε χθες. Μίλησε επίσης για τα πορίσματα για τις καταγγελίες για χειραγώγηση του Ομόνοια – Δόξα, αλλά και αυτές του Πρόεδρου της Ομόνοιας Σταύρου Παπασταύρου, που αναμένονται εντός των επόμενων εβδομάδων, ίσως και πριν τα Χριστούγεννα.

Όσα δήλωσε ο Χάρης Πογιατζής:

Για τον έλεγχο που θα ασκείται στους διαιτητές: «Ανέκαθεν η διαιτησία αμφισβητείτο στην Κύπρο. Φέτος είναι λίγο πιο έντονη η κατάσταση. Από τον καιρό που αναλάβαμε καθήκοντα είχαμε εξετάσει το ενδεχόμενο για έλεγχο για κάποιες αποφάσεις διαιτητών. Ο νόμος μας εξουσιοδοτεί να ελέγχουμε συγκεκριμένα πράγματα. Ελέγχουμε παράπονα και διορισμούς. Όπου διαπιστώνεται ότι υπάρχει μεμπτό πεδίο θα διεξάγεται έρευνα. Η έρευνα θα είναι στοχευμένη, για συγκεκριμένο παιχνίδι. Παρακολουθούμε τα τεκτενόμενα και κρίνουμε αν υπάρχει κάτι που αξίζει να διερευνηθεί».

Για τη διαδικασία του ελέγχου: «Αν υπάρχει κάτι μεμπτό στο πόρισμα το παραπέμπουμε στην αρμόδια επιτροπή. Αν είναι ποινικό στον Γενικό Εισαγγελέα. Κάναμε ένα πλάνο, θα παρακολουθούμε και θα βλέπουμε αν υπάρχει κάτι το μεμπτό».

Για τις καταγγελίες της Δόξας για χειραγώγηση του αγώνα με την Ομόνοια: «Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στο έργο των λειτουργών. Εργάζονται πυρετωδώς, βλέπουμε αναρτήσεις από τα άτομα που προσέρχονται στους ερευνώντες λειτουργούς. Η μόνη παρέμβαση που θα κάνουμε είναι αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει καθυστέρηση, που δεν υπάρχει. Περιμένουμε εντός των επόμενων εβδομάδων και αυτό το πόρισμα, ευελπιστώ πριν τα Χριστούγεννα, αλλά και για τις καταγγελίες Παπασταύρου».

Για τις καταγγελίες Παπασταύρου: «Το χειρίζεται μόνος του ο κ. Σαββίδης. Δεν έχω επίσημη πληροφόρηση, αλλά περιμένουμε το πόρισμα πριν τα Χριστούγεννα. Ήταν ειδική περίπτωση».

Για την υπόθεση Λαρένα: «Ήταν επί της προηγούμενης επιτροπής, εμείς δεν ασχοληθήκαμε καθόλου. Ό,τι ήταν να γίνει έγινε. Επί της παρούσας Επιτροπής τίποτα δεν θα μπει στα συρτάρια, αν μπει θα υπάρξει αιτιολόγηση».

Για το κατά πόσον υπάρχουν άλλες υποθέσεις ενώπιον της Επιτροπής: «Όχι. Έρχονται πολλοί ενώπιόν μας, καταθέτουν στοιχεία αλλά δεν επιθυμούν να πριοχωρήσουν. Είχαμε παράπονο από κάποιον παράγοντα, αλλά δεν επιθυμούσε να προχωρήσει. Είχαμε καταγγελία από τον πρόεδρο της ΑΕΛ, όταν έγιναν τοποθετήσεις από κάποιο βοηθό προπονητή την περίοδο 2004. Μας είχε στείλει επιστολή ζητώντας να διερευνηθεί το θέμα, αλλά δεν μπορούσαμε γιατί ο νόμος είναι του 2017».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ