aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠρέσλι: Μάς άφησε «κληρονομιά» τον… τσακωμό με τον Δώνη (vids)

Πρέσλι: Μάς άφησε «κληρονομιά» τον… τσακωμό με τον Δώνη (vids)

Από αποθέωση και την παρουσία του μέχρι και σε πάρτι των οργανωμένων οπαδών της Πάφος FC στην περσινή σεζόν, στην απόλυση μόλις λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της φετινής περιόδου. Από το στάξιμο μελιού στα λεγόμενα του κόσμου πέρυσι, στις φετινές βρισιές, την αγανάκτηση, τον θυμό, την αμφισβήτηση και στις κατηγορίες περί… «κρουσίματος» των παικτών στην προετοιμασία.

Όλα αυτά για τον Στίβεν Πρέσλι. Δικαιολογημένα έως έναν βαθμό μεν, αδικαιολόγητα έως έναν βαθμό δε. Βλέπετε, αποφάσεις στο πως κτίζεται κι αγωνίζεται μία ομάδα, σε πολλές ομάδες, δεν παίρνονται μόνο από τον προπονητή. Ωστόσο, τον Σκωτσέζο τεχνικό των βαραίνουν αρκετές ευθύνες.

O Πρέσλι λοιπόν αποτελεί παρελθόν. Αν έλθει να εργαστεί ξανά στην Κύπρο, κανείς δεν γνωρίζει. Είναι βέβαιο πως θα ξεχαστεί νωρίς. Δεν πρόκειται όμως να ξεχαστεί το λεκτικό «ψιλοκαβγαδάκι» που είχε πέρυσι με τον πρώην τεχνικό του ΑΠΟΕΛ Γιώργο Δώνη, έπειτα από το ματς στο Παφιακό στον τον β’ γύρο. Ένα ματς που τέλειωσε με ένταση.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με 3-2 χάρη σε τέρμα που σημείωσαν στις καθυστερήσεις, ωστόσο τα «αίματα άναψαν» μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος όπως κατήγγειλε μετά το ματς άκουγε επί 90 λεπτά τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον βρίζουν, γύρισε και πανηγύρισε προς την εξέδρα.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση τόσο του κόσμου όσο και των ανθρώπων της Πάφου. Η ένταση συνεχίστηκε και στη συνέντευξη Τύπου με πρωταγωνιστές τους προπονητές των δύο ομάδων. Ο προπονητής των γηπεδούχων, Στίβεν Πρέσλι, τόνισε: «Καταρχάς είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής αυτών των παικτών. Πέθαναν στο γήπεδο για την Πάφο σήμερα. Το πνεύμα και η ενότητα της ομάδας ήταν δυνατά. Είμαι απογοητευμένος από τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ. Έδειξε ασέβεια στον κόσμο μας και τους παίκτες μας και αυτό θα το θυμόμαστε. Καλή τύχη στο μέλλον στο ΑΠΟΕΛ».

Αυτή η τοποθέτηση εξόργισε περισσότερο τον Γιώργο Δώνη ο οποίος είπε: «Θα απαντήσω στον προπονητή τον οποίο δεν γνωρίζω καν. Απαντάω μόνο σε αυτούς που αξίζουν. Ναι, όταν τελείωσε το παιχνίδι χαιρέτησα τον κόσμο. Δεν έκανα κάτι άλλο. Δεν καταλαβαίνω τι φταίει η μάνα μου στην Πάφο. Προκάλεσα κάποιον εγώ; Πείτε την αλήθεια. Τι λέει αυτός ο κύριος εδώ πέρα; Εσάς αρέσει να ακούγεται για 90 λεπτά “Δώνη μπινέ που… γιε”; Τι έκανα εγώ στην Πάφο; Πρώτη φορά παίζω εγώ στην Πάφο. Και σας πείραξε επειδή εγώ χαιρέτησα. Ε, ωραία τότε, άμα του κυρίου (σ.σ. έδειξε τον Πρέσλι) του βρίζουνε τη μάνα για ενενήντα λεπτά, την επόμενη φορά να τους προσκυνήσει και να πει “ευχαριστώ”».

Αξίζει να σημειώσουμε πως σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μπορείτε να ακούσετε την ένταση που υπήρχε, αλλά και τα υβριστικά συνθήματα εις βάρος του Γιώργου Δώνη.

Οι ειρωνείες, το τρολάρισμα και τα καρφιά, συνεχίστηκαν και από τους εκπροσώπους Τύπου των δύο ομάδων Πολύβιο Παλιούρα (Πάφος) και Νεκτάριο Πετεβίνο (ΑΠΟΕΛ) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και από τη διοίκηση των δύο ομάδων μέσω «χαρτοπόλεμου», μετά την περιβόητη συνέντευξη του Ρομάν Ντουμπόφ (θυμηθείτε την ΕΔΩ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ