aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΠράσινη «καταιγίδα» στο «Αμμόχωστος», στην κορυφή η Ομόνοια (pics & video)

Πράσινη «καταιγίδα» στο «Αμμόχωστος», στην κορυφή η Ομόνοια (pics & video)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Ήταν να μην… στραβοπατήσει η Ανόρθωση και θα «καπάρωνε» το ρετιρέ! Η Ομόνοια επικράτησε 3-0 της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος-Επιστροφή» στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και στο +1 από την «Κυρία» που ηττήθηκε από τον Απόλλωνα. Ορτέγα, Γκόμεθ και Μποτεάκ εξασφάλισαν το τρίποντο για τους πράσινους οι οποίοι παρουσίασαν πολύ καλό πρόσωπο. Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι παρά τα λιγοστά καλά διαστήματα που κατέγραψαν δεν κατάφεραν αν μπουν στο παιχνίδι και έτσι παρέμεινε στην 8η θέση με 14 βαθμούς.

Στα αξιοσημείωτα, όταν το σκορ ήταν ήδη 2-0 υπέρ των πρασίνων, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι (36’) μετά από φάουλ του Γκόμεθ στον Τινστέλ και σύμφωνα με τις επαναληπτικές προβολές υπήρξε παράβαση καθώς ο Καταλανός των πρασίνων πάτησε τον παίκτη των ερυθρολεύκων, με τον ρέφερι, Νικόλα Νεοκλέους, να μην δείχνει την άσπρη βούλα. Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε ο Βεσελόφσκι (80’) και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να διαφανεί το μέγεθος του προβλήματος..

Χωρίς τον Ματ Ντάρμπισαϊρ θα παραταχθεί η ομάδα της πρωτεύουσας στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ καθώς ο Άγγλος επιθετικός συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό καρτών (3). Υπενθυμίζουμε πως το ματς είναι ορισμένο για την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου στο ΓΣΠ (17:00). Τέλος, αυτό ήταν το 5ο συνεχόμενο παιχνίδι για το «τριφύλλι» που κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Το ματς…

Καλύτερη η Ομόνοια στο πρώτο μέρος, είχε την κατοχή και τον έλεγχο γι’ αυτό και με δύο γκολ έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη. Η Νέα Σαλαμίνα δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις, ενώ κάποια μακρινά σουτ βρήκαν σε ετοιμότητα τον Φαμπιάνο, ωστόσο οι πράσινοι ανέβασαν στροφές και πέτυχαν δύο γκολ. Στο 23’ οι Μποτεάκ-Μαυρία-Ορτέγα συνδυάστηκαν εξαιρετικά, και ο τελευταίος με δυνατό πλασέ στην κλειστή γωνία του Βεσελόφσκι άνοιξε το σκορ.

Το «τριφύλλι» έφτασε κοντά στο δεύτερο στο 33’ μετά το δυνατό σουτ  του Τιάγκο που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Σλοβάκος κίπερ των ερυθρολεύκων. Ένα λεπτό αργότερα ο Γκόμεθ δεν λάθεψε και εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο των αμυντικών της Νέας Σαλαμίνας και του Βεσελόφσκι και μετά από κλέψιμο έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με ψύχραιμο πλασέ.

Πατούσαν καλύτερα οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος, έλεγχαν το παιχνίδι και προσπαθούσαν για το γκολ που θα τους έβαζε στο παιχνίδι. Μάλιστα, οι παίκτες του Πουρσαϊτίδη δημιούργησαν κλασσική ευκαιρία στο 68’ με τον Σιαθά ο οποίος εντελώς ανενόχλητος από κοντινή απόσταση έστειλε τη μπάλα ψηλά έξω. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Ομόνοια έβαλε τέλος στις ελπίδες της Νέας Σαλαμίνας αφού ο Μποτεάκ αξιοποίησε εξαιρετικά την κάθετη του Γκόμεθ και με δυνατό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι (80′ Κίσσας), Σαν Ρομάν, Λαμπό, Τσαμπούρης, Φουστάρ, Κορέια, Ρέινολντς, Κωστή, Ελουντού, Τινστέλ (63′ Σιαθάς), Κίνγκσλεϊ (82′ Σίμπσον).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λέτσγιακς, Λανγκ, Λούφτνερ (80′ Χούμποτσαν), Μαυρίας, Γκόμες, Γκόμεθ, Ορτέγα (73′ Κακουλλής), Τιάγκο, Μποτεάκ, Ντάρμπισαϊρ (80′ Μίκου).

Σκόρερ: 23′ Ορτέγα, 34′ Γκόμεθ, 72′ Μποτεάκ

Κίτρινες: Μποτεάκ, Ντάρμπισαϊρ (3η)

Αποβολές: 

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους.

Α’ Βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου.

Β’ Βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου.

4ος: Ανδρέας Μ. Αργυρού.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ