Πουρσαϊτίδης: «Σίγουρα θα ήθελα Εθνική. Διαφωνήσαμε αλλού με τον Ολυμπιακό»

Ορθάνοικτη άφησε ο Σάββας Πουρσαϊτίδης την πόρτα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για να αναλάβει στο μέλλον την Εθνική Κύπρου. Ο Ελλαδίτης προπονητής μιλώντας στον Super Sport FM τοποθετήθηκε για την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε με τον Ολυμπιακό για την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Για την πορεία της Εθνικής Κύπρου, είπε: «Ως τώρα τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Μπορώ να πω πως η εικόνα ήταν προβληματική. Φαίνεται πως δεν έχει καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο κορμό η εθνική. Μέχρι τώρα τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα. Δεν θα ήθελα να πω για λάθη, ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Δεν ξέρω και ποια ήταν η συμφωνία της Ομοσπονδίας με τον προπονητή. Αποφάσισε μια ανανέωση, αν ήμουν εγώ σε αυτή τη θέση θα προσπαθούσα να έχω και κάποια παιδιά με εμπειρία για να βοηθήσω και τους νεαρούς. Αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν έμπειροι, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω, δεν έχει περάσει το μήνυμα του προπονητή; Δεν έχει περάσει η νοοτροπία; Τα μηνύματα όπως είπα δεν είναι αισιόδοξα», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε μιλώντας για την επόμενη μέρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: «Η Ομοσπονδία έχει ικανούς και έμπειρους ανθρώπους να χειρίζονται αυτές τις καταστάσεις. Πρέπει να βρεθεί μια λύση ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, να παρουσιάζεται καλύτερη η Εθνική. Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες, το δύσκολο είναι να γίνει μια ομάδα, να υπάρχει ομοιογένεια και πλάνο και να ξεχνάει ο παίκτης τα θέλω του προπονητή της ομάδας του και να μπαίνει στη νοοτροπία της Εθνικής. Πρέπει να βρεθεί τρόπος, να βρεθεί μια λύση, χωρίς να αφήνω υπονοούμενα για τον προπονητή. Σίγουρα δεν υπάρχει χρόνος, Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα περιμένεις να δεις κάποια θετικά μηνύματα και να είσαι αισιόδοξος για το μέλλον. Δυστυχώς, φαίνεται πως και ο προπονητής είναι κάτω από πίεση. Κάτι δεν πάει καλά».

Σε ερώτηση εάν θα τον ενδιέφερε να αναλάβει κάποια μέρα τα ηνία της Εθνικής Κύπρου, είπε: «Υπάρχει Ομοσπονδιακός προπονητής αυτή τη στιγμή, δεν έχει φύγει. Από τη στιγμή, όμως, που με ρωτάτε θα σας απαντήσω: Ναι σίγουρα θα ήθελα. Αυτή τη στιγμή όμως δεν υπάρχει θέμα. Είναι κρίμα να αιωρείται αν θα φύγει ή θα μείνει ο άνθρωπος. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να δείξει καλύτερο πρόσωπο στο μέλλον η Εθνική. Δέχομαι αρκετά μηνύματα, αλλά αρμόδια είναι η Ομοσπονδία. Εγώ όμως αφού ρωτήθηκα σας είπα ότι είναι πολύ τιμητικό να είσαι προπονητής της Εθνικής».

Για τις επαφές που είχε με τον Χριστόφορο Τορναρίτη για τον πάγκο του Ολυμπιακού, απάντησε: «Έγινε επαφή, αλλά δεν προέκυψε συμφωνία. Για εμένα είναι τιμητικό που οποιαδήποτε ομάδα Α’ κατηγορίας με φώναξε για μια συνάντηση. Αν και υπήρξε στο οικονομικό μια συμφωνία, υπήρχε αλλού διαφωνία. Είμαι σε μια ηλικία που δεν μπορώ να επικαλεστώ κούραση, σίγουρα μου έχει λείψει ο πάγκος. Να μην ξεχνάμε ότι ήταν δική μου επιλογή να περιμένω και θα περιμένω όσο χρόνο χρειαστεί. Έχω ευκαιρία να παρακολουθώ όμως περισσότερα παιχνίδια».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ