Πουρσαϊτίδης με ποσοστό 70%!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Σχεδόν σε κάθε πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση των παραγόντων της Νέας Σαλαμίνας, υπάρχει κοινός παρονομαστής: «Δεν ανησυχούμε για την καθυστέρηση στις μετεγγραφές, ούτε για την αναπλήρωση ποδοσφαιριστών που αποχώρησαν». Ένας από τους κύριους λόγους για την ψυχραιμία που επιδεικνύουν, ίσως και ο κυριότερος, έχει ονοματεπώνυμο: Σάββας Πουρσαϊτίδης. Διότι στις προηγούμενες τρεις μετεγγραφικές περιόδους κατά τις οποίες είχε το πρόσταγμα, ο Ελλαδίτης προπονητής είχε ποσοστό επιτυχίας σχεδόν 70%!

Είκοσι τέσσερις μετεγγραφές πραγματοποίησαν οι ερυθρόλευκοι επί των ημερών του, ωστόσο αφαιρέσαμε τον Ανδρέα Φραγκέσκου από την έρευνα, καθώς αποχώρησε νωρίς για λόγους υγείας. Επομένως, θα ήταν άδικο να κριθεί. Από τους άλλους 23 ποδοσφαιριστές, μόνο εφτά είτε δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες είτε δεν πήραν ευκαιρίες.

Η πρώτη φορά που ανέλαβε τον μετεγγραφικό σχεδιασμό ήταν τον Ιανουάριο του 2018. Έγιναν πέντε κινήσεις τότε, εκ των οποίων οι τέσσερις αποδείχτηκαν λίρα εκατό: Τιάγκο Φερέιρα, Καρλάο, Τσαρλς Ελουντού και Φαρσάντ Νουρ. Ο πέμπτος της παρέας ήρθε σε περίοδο που υπήρξε πρόβλημα στο τέρμα, λόγω τραυματισμού των Ρόμπερτ Βεσελόφσκι και Δημήτρη Στυλιανού. Ο Μάριο Κίρεφ, μετά τη μουδιασμένη αρχή, έκανε τη δουλειά του ώσπου να επιστρέψει ο Σλοβάκος.

Ο Πουρσαϊτίδης πέρασε λοιπόν επιτυχώς το πρώτο τεστ και μετά έδωσε τις κύριες εξετάσεις στην περσινή καλοκαιρινή μετεγγραφική περίοδο. Στο πλευρό του είχε πια και τον τεχνικό διευθυντή Μάκη Παπαϊωάννου. Ανέλαβε να δημιουργήσει ομάδα σχεδόν από την αρχή και επέλεξε 16 νεοαποκτηθέντες. Ασφαλώς, οι Ρομάν Τζολοβάρτ, Ιβάν Φουστάρ, Κίνγκσλι Ονουέγκμπου, Τιμόθεος Παύλου, Κύπρος Χριστοφόρου, Ρενάτο Μαργκάσα και Κωνσταντίνος Μιντίκκης, τον δικαίωσαν πέρα για πέρα. Δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένος επίσης ο Τζον Αλβμπόκε, αφού αποκτήθηκε για να υπάρχει αξιόπιστη λύση στην εστία, πέραν του Βεσελόφσκι. Αγωνίστηκε μόνο τρεις φορές, αφού ο Σλοβάκος δεν έβγαινε από την ενδεκάδα.

Όσο για τις άστοχες επιλογές, ήταν οι Τόνι Δοβάλε, Ντάνιελ Σικόρσκι, Στεφάν Αζίζ, Φεδερίκο Ντομίνγκεθ, Ζαχαρίας Θεοδώρου και Ανδρέας Χριστοφίδης. Ο 16ος της παρέας ήταν ο Φραγκέσκου, ο οποίος δεν υπολογίστηκε στην έρευνα.

Τέλος, ο Πουρσαϊτίδης είχε τον περασμένο Ιανουάριο… τρία στα τέσσερα. Εξαίρεση ήταν ο Αγουστίν Φαρίας, ενώ συνέβαλαν πολύ στην προσπάθεια της Νέας Σαλαμίνας οι Τζαΐλσον Αραούζο, Αλασταΐρ Ρέινολντς και Τόνια Τίσντελ.

ΜΕΣΩΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ