aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠού ήσουν πέρσι και πού φέτος: Άνοδος για ΑΕΚ/ΑΠΟΕΛ, «κατρακύλα» για Ανόρθωση/Ομόνοια

Πού ήσουν πέρσι και πού φέτος: Άνοδος για ΑΕΚ/ΑΠΟΕΛ, «κατρακύλα» για Ανόρθωση/Ομόνοια

Το πόσο ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο είναι το φετινό πρωτάθλημα το αντιλαμβάνονται και οι πέτρες. Μια ματιά στο βαθμολογικό πίνακα αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι κάθε πρόβλεψη για ποδοσφαιρικό αγώνα της Α’ Κατηγορίας είναι παρακινδυνευμένη.

Ο πίνακας με το δελτίο προόδου ή εάν προτιμάτε ο συγκριτικός πίνακας σε σχέση με τις επιδόσεις των ομάδων την αντίστοιχη περίοδο πέρσι αποτελεί άλλο ένα πιστοποιητικό για του λόγου το αληθές. Από τις 10 ομάδες που έλαβαν μέρος στο περσινό πρωτάθλημα και συμμετέχουν στο φετινό (ΠΑΕΕΚ και Άρης προήχθησαν από τη Β’ Κατηγορία) μόνο δύο έχουν θετικό παρονομαστή.

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ και ο ΑΠΟΕΛ είναι στο +3 σε σχέση με πέρσι. Ο πρωτοπόρος Απόλλωνας έχει ακριβώς την ίδια συγκομιδή βαθμών. Όσο για τη μεγαλύτερη αρνητική διαφορά καταγράφεται από την Ανόρθωση. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια μάζεψε 12 βαθμούς σε οκτώ αγώνες, εφτά λιγότερους σε σχέση με την αντίστοιχη αγωνιστική πέρσι. Από κοντά και η Ομόνοια με απολογισμό -6 και ακολουθούν Δόξα (-5) και ΑΕΛ (-4).

Ο σχετικός πίνακας 

Untitled 4
 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ