aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠότε αναβάλλεται δεύτερος αγώνας – Από τα 4 στα 10 κρούσματα

Πότε αναβάλλεται δεύτερος αγώνας – Από τα 4 στα 10 κρούσματα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι το κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι ομάδες Α’ Κατηγορίας, άλλες λιγότερο κι άλλες περισσότερο ταλαιπωρούνται από τον κορωνοϊό με την μετάλλαξη «όμικρον» να εκτινάσσει στα ύψη τα κρούσματα. Αποτέλεσμα ήταν η αναβολή τριών από τους έξι αγώνες της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Οι αναμετρήσεις Ολυμπιακός – ΑΕΚ, Ανόρθωση – Άρης και Απόλλων – ΑΕΛ αναβλήθηκαν και θα διεξαχθούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Οι μαυροπράσινοι θα υποδεχθούν τους Λαρνακείς στις 9 Φεβρουαρίου, μία μέρα αργότερα η «Κυρία» θα φιλοξενήσει την «Ελαφρά Ταξιαρχία», ενώ δεν ορίστηκε ακόμη η ημερομηνία διεξαγωγής του λεμεσιανού ντέρμπι.

Σε οριακό σημείο ήταν κι άλλες ομάδες οι αγώνες των οποίων θα διεξαχθούν κανονικά για την 15η αγωνιστική. Πάντως, σύμφωνα με το πρωτόκολλο τα δεδομένα διαφοροποιούνται στη συνέχεια, καθώς για να αναβληθούν άλλοι αγώνες της ομάδας που υπέβαλε το αίτημα πέραν της περιόδου των πρώτων εφτά ημερών από το πρώτο θετικό κρούσμα, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 10 παίκτες καταλόγου Α σε απομόνωση ή για περίοδο που όλοι οι τερματοφύλακες του καταλόγου Α και Β της ομάδας Ανδρών είναι ταυτόχρονα σε απομόνωση.

Στην προκειμένη, οι ομάδες που ζήτησαν αναβολή για την 15η αγωνιστική είναι η ΑΕΚ, ο Άρης και ο Απόλλων.

Αναλυτικά τι προνοεί το πρωτόκολλο

Για το Πρωτάθλημα CYTA Α Κατηγορίας – Ομάδα θα δικαιούται να τύχει αναβολής αγώνων για χρονική περίοδο που έχει τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές, επιβεβαιωμένα θετικούς στον ιό COVID-19 από το κατάλογο Α, ταυτόχρονα σε απομόνωση, βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, ή για περίοδο που όλοι οι τερματοφύλακες του καταλόγου Α & Β της ομάδας Ανδρών είναι ταυτόχρονα σε απομόνωση λόγω του ότι είναι θετικοί στον ιό βάση οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες – Για τις πρώτες δύο αγωνιστικές του
Πρωταθλήματος, σε περίπτωση που υπάρχουν 4 θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές
στην ίδια ομάδα οι οποίοι αποδεδειγμένα προπονούνται και αγωνίζονται με την ομάδα
Ανδρών του σωματείου, τότε οι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι εντός 7 ημερών
από το πρώτο θετικό κρούσμα, μετά από αίτημα του Σωματείου, αναβάλλονται. Από
την Τρίτη αγωνιστική, Ομάδα θα δικαιούται να αιτηθεί αναβολής αγώνων εντός 7
ημερών από το πρώτο θετικό κρούσμα, σε περίπτωση που έχει 4 Ποδοσφαιριστές της,
επιβεβαιωμένα θετικούς στον ιό COVID – 19, οι οποίοι τους τελευταίους δύο αγώνες
πριν το πρώτο θετικό κρούσμα ήταν γραμμένοι στο φύλλο αγώνα.

Για τους Αγώνες Κυπέλλου – Θα ισχύουν οι πρόνοιες του πρωτοκόλλου όπως ισχύουν
στην Κατηγορία που αγωνίζεται η κάθε Ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ