aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠώς απαντά η Αστυνομία για τα ακατάλληλα γήπεδα

Πώς απαντά η Αστυνομία για τα ακατάλληλα γήπεδα

Και τα εννιά γήπεδα της Α’ κατηγορίας έχουν σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα στα θέματα ασφαλείας, σύμφωνα με έκθεση της Αστυνομίας και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Φιλελευθέρου».

Παρουσιάζοντας το θέμα στην εκπομπή «Ατζέντα» στον ACTIVE, οι δημοσιογράφοι Μιχάλης Χατζηβασίλης και Πανίκος Θεοδοσίου επεσήμαναν ότι υπάρχει έλλειψη στα ίδια τα γήπεδα λόγω οικονομικών ζητημάτων που προβάλλουν τα ίδια τα γήπεδα.

Απαρχαιωμένα συστήματα, διαβρωμένες κερκίδες και παλιού τύπου κάμερες δεν επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία και δεν συνάδει ούτε με το αίτημα για πλήρη εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου.

Σε παρέμβασή του, ο υπεύθυνος καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα του Αρχηγείου, Μιχάλης Ηροδότου, τόνισε ότι ακόμα και με αυτά τα γήπεδα είναι αναγκαία η κάρτα φιλάθλου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Ερωτηθείς για την αναγκαιότητα έργων στα γήπεδα μετά την υποβολή της έκθεσης, ο κ. Ηροδότου παρέπεμψε στην Αρχή αδειοδότησης των γηπέδων, σημειώνοντας ότι από το 2015 έφτασαν επιστολές και στον ΚΟΑ και στην Αρχή για να γίνουν τα απαραίτητα έργα.

Όπως είπε, αν ένα γήπεδο έχει άδεια λειτουργίας και πιστοποιητικό ασφαλείας, η Αστυνομία δεν μπορεί να αρνηθεί αστυνόμευση οποιουδήποτε αγώνα.

Ο κ. Ηροδότου ξεκαθάρισε ότι τα περισσότερα στάδια έχουν πεπαλαιωμένα συστήματα και αυτό δυσκολεύει τον εντοπισμό προσώπων που σχετίζονται με τη βία στα γήπεδα. Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι η κάρτα φιλάθλου βοηθά στην αναζήτηση προσώπων από την Αστυνομία. «Εμείς πάμε με τις φωτογραφίες στον ΚΟΑ και ο ΚΟΑ έχει την υποχρέωση να τους εντοπίσει και να μας ενημερώσει αν αυτά τα πρόσωπα έχουν εντοπιστεί ή όχι», σημείωσε. 

Σχετικά με το ζήτημα διάβρωσης κερκίδων, ο κ. Ηροδότου επανέλαβε ότι από τη στιγμή που τα στάδια είναι αδειοδοτημένα, η Αστυνομία δεν μπορεί να αρνηθεί αστυνόμευση αγώνα. Επεσήμανε δε ότι αν οι κερκίδες που έχουν διάβρωση είναι στο έδαφος, δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης, αλλά δημιουργούνται άλλα προβλήματα στο γήπεδο και σε θέματα βίας.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ηροδότου ανέφερε ότι τα πιο ακατάλληλα γήπεδα είναι το Μακάρειο στη Λευκωσία και το ΓΣΖ στη Λάρνακα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ