«Πονοκέφαλος» η κάθοδος ξένων διαιτητών στα ντέρμπι λόγω κορωνοϊού

Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της Κύπρου μετά τον εντοπισμό των δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου όλοι οι αγώνες όλων των αθλημάτων θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Σε συνέχεια της απόφασης της Κυβέρνησης για λήψη μέτρων για  αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, όπου μεταξύ άλλων αποφασίσθηκε η διεξαγωγή  κεκλεισμένων των θυρών των ποδοσφαιρικών αγώνων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα και αφού εξέτασε εκτενώς το θέμα επιπρόσθετα μέτρα (διαβάστε ΕΔΩ).

Ο κορωνοϊός βάζει εμπόδια και σε ότι αφορά την προσπάθεια της ΚΟΠ για κάθοδο ξένων διαιτητών στο πρωτάθλημα. Ήδη από την πρεμιέρα της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος υπήρχαν Ομοσπονδίες χωρών όπως της Ιταλίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας που άναψαν «κόκκινο» σε διαιτητές μέλη τους να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, ενώ όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας όσοι ταξιδιώτες αφιχθούν στην Κύπρο από Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και ορισμένες περιοχές της Ελλάδας (Νομός Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου) θα πρέπει να τίθενται σε αυτοπεριορισμό.

Είναι δεδομένο πως η ΚΟΠ θα κινήσει τις διαδικασίες για κάθοδο ξένων διαιτητών στα ντέρμπι του α’ ομίλου για τη 2η αγωνιστική, ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση και Ομόνοια – Απόλλων, όμως την ίδια ώρα είναι δεδομένες και οι δυσκολίες που θα προκύψουν για την εξεύρεση διαιτητών. Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη επηρεάζει και το ποδόσφαιρο, επομένως το σκηνικό για τη χώρα προέλευσης των ξένων διαιτητών θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες και αναλόγως των εξελίξεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ