aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠοινή απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών σε ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα, Ανόρθωση και ΑΕΛ

Ποινή απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών σε ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα, Ανόρθωση και ΑΕΛ

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές, οι οποίες έχουν αναστολή εκτέλεσης οκτώ ημερών. ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Ανόρθωση και ΑΕΛ τιμωρήθηκαν με ποινή απαγόρευση μετακίνησης οπαδών για μία αγωνιστική.

Οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας δεν θα έχουν οπαδούς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη για τη 16η αγωνιστική. Ο Απόλλων δεν θα έχει κόσμο στο ντέρμπι με την Ομόνοια για την 16η αγωνιστική. Η Ανόρθωση θα στερηθεί τους οπαδούς της στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής με τον ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΛ στο ματς με τη Δόξα.

Αναλυτικά οι ποινές

*Καταγγελία του Διαιτητή MUNUERA MONTERO, JOSE LUIS κατά του LANG, ADAM Ποδοσφαιριστή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας που αποβλήθηκε γιατί στέρησε καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας/27.11.2022 (12η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία του Διαιτητή Θωμά Χατζηβασιλείου κατά του CMOVS, PAVEL Ποδοσφαιριστή της ΠΑΕΕΚ Κερύνεας που αποβλήθηκε γιατί στέρησε καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας – Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΠΑΕΕΚ Κερύνειας – ΑΟΑΝ Αγίας Νάπας/26.11.2022 (10η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία του Διαιτητή Δημήρη Κουμή κατά του Χαράλαμπου Μούζουρου Ποδοσφαιριστή της ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου που αποβλήθηκε γιατί στέρησε καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας – Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΕΖ Ζακακίου – ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου/26.11.2022 (10η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία του Διαιτητή Μενέλαου Αντωνίου κατά του SHPILEUSKI, ALIAKSEI Προπονητή του ΑΡΗ Λεμεσού που αποβλήθηκε για ανεπαρκή συμπεριφορά στον πάγκο, τράβησε από το χέρι τον 4ο Διαιτητή έντονα και τον έβρισε στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA – Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΠΑΦΟΣ F C/28.11.2022 (12η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του ΑΡΗ Λεμεσού λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2021-2022 στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΠΑΦΟΣ F C/28.11.2022 (12η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΠΑΦΟΣ F C:
(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσούς), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα και για πυροδότηση επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσούς), στην κερκίδα κατά την διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση των άρθρων 10.2(β) και 10.2γ(1) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2021-2022
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΠΑΦΟΣ F C/28.11.2022 (12η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΣ Πολεμιιδών λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών – ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς/26.11.2022 (12η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελίας κατά της ΑΕΚ Λάρνακας:
(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί, φωτοβολίδες, καπνογόνα), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για πυροδότηση επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί, φωτοβολίδες, καπνογόνα) κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα στην κερκίδα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων των παιδιών επαναφοράς της μπάλας (ball boys) κατά την διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση των άρθρων 40-47 Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(δ) για είσοδο στον χώρο των αποδυτηρίων και στον αγωνιστικό μη εξουσιοδοτημένων ατόμων (δεν ήταν γραμμένοι στο φύλλο αγώνος και δεν έφεραν κονκάρδα), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π και των άρθρων 30.5, 37 και 38 του Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(ε) για προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από οπαδό της ομάδας προς την παρατηρητή του αγώνα κατά την διάρκεια του αγώνα με αναφώνηση εναντίον της μηνυμάτων ρατσιστικών και υβριστικών που μειώνουν την αξιοπρέπεια ατόμου, κατά παράβαση των άρθρων 11.1(α) και (β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(στ) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού/26.11.2022 (12η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού:
(α) για σοβαρές ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας κατά την διάρκεια και στο τέλος του αγώνα (έσπασαν καθίσματα και έγραφαν στους τοίχους συνθήματα), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο και απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων στον αμέσως επόμενο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας.
(β) για ρίψη αντικειμένων από οπαδούς της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού/26.11.2022 (12η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας:
(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και κροτίδες), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π και για ρίψη αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα και για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και κροτίδες) στην κερκίδα πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 10.2(β) και 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο και απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων στον αμέσως επόμενο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας.
(β) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας–ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας/27.11.2022(12η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας:
(α) γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και κροτίδες), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) για ρίψη αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο μετά την λήξη του αγώνα (προς τα ball boys) και για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και κροτίδες) στην κερκίδα, στην αντίπαλη κερκίδα (κροτίδα) και στον αγωνιστικό χώρο (κροτίδα) πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 10.2(β) και 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας–ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας/27.11.2022(12η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΑΕΛ Λεμεσού:
(α) για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο οπαδών της ομάδας πριν την έναρξη του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για χρήση λέιζερ από οπαδούς της ομάδας που βρίσκονταν στην Ανατολική κερκίδα κατά την διάρκεια του αγώνα που είχε στόχο τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυροτεχνήματα και κροτίδες), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(δ) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα και για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες) στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 10.2(β) και 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(ε) για επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα (έριχναν πέτρες προς τους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας κατά την αποχώρηση τους από το γήπεδο απειλώντας να προκαλέσουν ζημιά στους ποδοσφαιριστές και σε άλλα άτομα που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο), κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π
Απόφαση: Πρόστιμο και απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων στον αμέσως επόμενο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας.
(στ) για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών (αλκοολούχες μπύρες) από οπαδούς της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022/2023 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΕΛ Λεμεσού – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου/27.11.2022(12η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου:
(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυροτεχνήματα και πυρσοί), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά το τέλος του αγώνα και για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί) στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 10.2(β) και 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών (αλκοολούχες μπύρες και ζιβανία) από οπαδούς της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA 2022/2023 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(δ) για επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά το τέλος του αγώνα (άναψαν φωτιές στην κερκίδα που προκάλεσαν ζημιές στον εσωτερικό χώρο του σταδίου απειλώντας να προκαλέσουν ζημιές και σε άτομα που βρίσκονταν στις κερκίδες) γεγονότα που προκάλεσαν την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π και για σοβαρές ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας κατά την διάρκεια και στο τέλος του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο και απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων στον αμέσως επόμενο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΕΛ Λεμεσού – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου/27.11.2022(12η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά τους ΕΘΝΙΚΟΥ Άχνας:
(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και καπνογόνα), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για πυροδότηση επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και καπνογόνα) κατά την διάρκεια του αγώνα στην κερκίδα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας–ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δερύνειας/25.11.2022(10η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Δερύνειας γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δερύνειας/25.11.2022 (10η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του ΟΘΕΛΛΟΥ Αθηαίνου γιατί προκάλεσε την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 6 λεπτά (καθυστερημένη άφιξη γιατρού), κατά παράβαση του άρθρου 4(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΟΘΕΛΛΟΣ Αθηαίνου – ΑΛΚΗ Ορόκλινης /26.11.2022 (10η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του Π. Ο. Ξυλοτύμπου 2006 για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων των παιδιών επαναφοράς της μπάλας (ball boys) κατά την διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση των άρθρων 40-47 Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας – Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 Π. Ο. Ξυλοτύμπου 2006 – ΟΜΟΝΟΙΑ Αραδίππου /26.11.2022 (10η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΠΕΓΕΙΑΣ 2014 για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων των παιδιών επαναφοράς της μπάλας (ball boys) κατά την διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση των άρθρων 40-47 Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΠΕΓΕΙΑ 2014 – ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών/26.11.2022 (10η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΕΡΜΗ Αραδίππου γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1 (β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας – A’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου/27.11.2022 (10η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του σωματείου ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου:
(α) για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών (αλκοολούχες μπύρες) από οπαδούς της ομάδας στην Βόρεια κερκίδα κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας 2022/2023 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) γιατί προκάλεσε την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 4 λεπτά που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (βεγγαλικά και φωτοβολίδες), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(δ) για πυροδότηση επικίνδυνων αντικειμένων στην κερκίδα (βεγγαλικά και φωτοβολίδες) πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας – Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου /27.11.2022 (10η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΘΟΙ Λακατάμειας γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1 (β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας – Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΘΟΙ Λακατάμειας – ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς/26.11.2022 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του ΚΟΥΡΡΗ Ερήμης γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1 (β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας – Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΚΟΥΡΡΗΣ Ερήμης – ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας/26.11.2022 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΕΛΗΑΣ Λυθροδόντα γιατί προκάλεσε την καθυστέρηση έναρξης το αγώνα κατά 5 λεπτά κατά παράβαση του άρθρου 4 (α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας – Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς – ΕΛΗΑ Λυθροδόντα/26.11.2022 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση:

*Μη διεξαχθείς Αγώνας Προαιρετικού Κυπέλλου Νέων U19 Cablenet περιόδου 2022-2023 ΠΑΦΟΣ F C – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΘΟΙ Λακατάμειας /27.11.2022.
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 επί της Πάφος F.C.

*Καταγγελία κατά της ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών γιατί δεν κατέβαλε την αμοιβή και τα οδοιπορικά των διαιτητών κατά την ημέρα του αγώνα Πρωταθλήματος Παίδων U15 Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών – ΠΑΕΕΚ Κερύνειας/27.11.2022 (8η Αγωνιστική) κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφ. ΧVΙ της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022/2023.
Απόφαση: Πρόστιμο, εκτός αν καταβάλει τις αμοιβές εντός 30 ημερών.

*Καταγγελία κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος FUTSAL Ανδρών – Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/24.11.2022 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του Δημήτρη Λάζου Έφορου Ποδοσφαίρου της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Αμμοχώστου για συμπεριφορά αντίθετη με τους βασικούς Κανόνες της αξιοπρεπούς συμπεριφοράς (πριν την έναρξη του αγώνα ζήτησε από τον Διαιτητή του αγώνα να δεχθεί κίτρινη κάρτα ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του TAULEMESSE, FLORIAN THIERRY ALAIN) κατά παράβαση των άρθρων 2 (ε) και 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου /28.11.2022 (12η Αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από τρεις αγώνες και πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του Ανδρόνικου Ανδρονίκου, Υπεύθυνου Προγραμμάτων Ανάπτυξης της ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΣ Πολεμιδιών αναφορικά με δηλώσεις του στο CAPITAL SPORTS στις 22.11.2022 και οι οποίες αφορούσαν θέματα Ανάπτυξης Ακαδημιών των σωματείων και οι οποίες:
(α) θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και/ή το κύρος οποιουδήποτε ατόμου που ενέχεται στο άθλημα του ποδοσφαίρου, αξιωματούχου ή μέλους σωματείου, αξιωματούχου, ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και/ή θίγουν ή μειώνουν οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα, αφορούν διαιτησία που πρόκειται να γίνει ή διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα που έπεται των δηλώσεων.
(β) είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορούν να συμβάλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που μπορούν να συμβάλουν και/ή να υποκινήσουν αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιούν το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και/ή άτομα που ενέχονται σε αυτό κατά παράβαση του άρθρου 2 και όπως τούτα ορίζονται στο άρθρο 4(ιστ) (ii) και (iii) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. και του άρθρου 7 Κεφάλαιο ΧΧ Προκήρυξη Πρωταθλήματος CYTA 2022-2023.
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του Π. Ο. Ξυλοτύμπου 2006 επειδή είχαμε ενημέρωση από την UEFA για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 με την Ομόνοια Αραδίππου που διεξήχθη στις 26/11/2022 και ώρα 14:30 κατά παράβαση του άρθρου 10.ιλ (1), (2), (3), (4), (5), (6) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π όπως αυτό έχει προστεθεί στους Πειθαρχικούς Κανονισμούς της ΚΟΠ με απόφαση του Δ.Σ ημερομηνίας 16/04/2019 και κοινοποιήθηκε η ισχύς του με την εγκύκλιο 0155 / 2018 – 2019 στις 17/04/2019.
Απόφαση: Πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Το κείμενο με το σκεπτικό της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή είναι διαθέσιμο στα σχετικά αρχεία, στο τέλος της είδησης.

*Καταγγελία κατά της ΕΛΗΑΣ Λυθροδόντα γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €300= που επιβλήθηκε στο σωματείο στις 19.10.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων U19 Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 ΑΣΠΙΣ Πύλας – ΕΛΗΑ Λυθροδόντα/09.10.2022 (2η Αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 30 ημερών.

*Καταγγελία κατά της ΕΛΗΑΣ Λυθροδόντα γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €1500= που επιβλήθηκε στο σωματείο στις 26.10.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων U19 Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 ΕΛΗΑ Λυθροδόντα – ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς/16.10.2022 (3η Αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 30 ημερών.

*Καταγγελία κατά της ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €1000= που επιβλήθηκε στο σωματείο στις 26.10.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων U19 Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 ΕΛΗΑ Λυθροδόντα – ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς/16.10.2022 (3η Αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 30 ημερών.

*Καταγγελία κατά της ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΣ Πολεμιδιών γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €1000= που επιβλήθηκε στο σωματείο στις 26.10.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών – ΑΕΛ Λεμεσού/16.10.2022 (7η Αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 30 ημερών.

*Καταγγελία κατά της ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΣ Πολεμιδιών γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €450= που επιβλήθηκε στο σωματείο στις 26.10.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Ανώτατη Κατηγορία Παίδων U16 Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΠΑΦΟΣ F C – ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών/15.10.2022 (4η Αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 30 ημερών.

*Καταγγελία κατά της ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €1000= που επιβλήθηκε στο σωματείο στις 26.10.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας – Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών – ΟΜΟΝΟΙΑΣ Αραδίππου/15.10.2022 (5η Αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 30 ημερών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ