aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠοδόσφαιρο: Το απόστημα δεκαετιών άρχισε να σπάζει…

Ποδόσφαιρο: Το απόστημα δεκαετιών άρχισε να σπάζει…

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗ

Οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το ποδόσφαιρο μόνο χαμόγελα μπορεί να σκορπίσουν σε όσους θέλουν να καθαρίσουν η διαφθορά και η διαπλοκή από το άθλημα. Ανεξαρτήτως τι θα γίνει με τους δύο υπόπτους που τελούν υπό κράτηση (το Σύνταγμα καθορίζει ότι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου), έχει αρχίσει πλέον να σπάζει το απόστημα που δημιουργήθηκε εδώ και δεκαετίες.

Δεν είναι απλώς ότι βρέθηκε ένας παράγοντας και ένας ποδοσφαιριστής που δεν άντεξαν και άνοιξαν το στόμα τους. Υπάρχει η πολιτική βούληση να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Όσο υποκριτές κι αν είναι κάποιοι που αναλώνονται σε δηλώσεις του τύπου να «καθαρίσουν όλα», εντούτοις πρέπει να δούμε τη συνολική εικόνα. Τώρα βλέπουν όλοι ότι βολεύει να μιλήσουν. Ν’ ανοίξουν το στόμα τους για να πουν για τα κακώς έχοντα, χωρίς φόβο. Δεν αρκεί να λένε κάποιοι ότι «αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο» ή ο κόσμος το ‘χει τούμπανο. Άκουα προχθές τόσο τον πρόεδρο του Ερμή όσο και τον πρώην πρόεδρο της Αγίας Νάπας να μιλούν για φαινόμενα που υπήρχαν και γίνονται στο ποδόσφαιρο. Δηλαδή να «δίνονται» παιχνίδια έναντι χρημάτων. Αυτό το ξέρουν όλοι. Στοιχεία υπάρχουν και αν υπάρχουν, γιατί δεν δίνονται;

Επανερχόμενοι στο θέμα μας, λέμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει η πολιτική βούληση να παταχθεί η διαφθορά. Αν δουν ότι η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα σ’ αυτούς που γνωρίζουν, τότε και αυτοί θ’ ανοίξουν σιγά – σιγά το στόμα τους. Είναι εδώ που καθίσταται επιτακτικό αν ο πρόεδρος της Ομόνοιας ή οποιοσδήποτε άλλος κατέχει στοιχεία, να μιλήσει. Όταν το ποτάμι έρχεται ορμητικό, ουδείς μπορεί να τολμήσει να ενοχλήσει κάποιον επειδή μίλησε. Αν όμως όλοι σιωπούν, τότε οι υπεύθυνοι θα νιώθουν πιο δυνατοί και θα κάνουν το παν να μην επιτρέψουν να δοθούν στοιχεία.

Διαβάστε επίσης: «Και δεύτερος ύποπτος αγώνας στο “μικροσκόπιο” της Αστυνομίας»

Πρέπει στον αγώνα αυτό να επισημάνουμε τη θετικότατη στάση των ποδοσφαιριστών και του Συνδέσμου τους. Χωρίς αυτούς και τους προπονητές που είναι οι πρώτοι που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, δεν μπορεί να γίνει τίποτε. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μάριος Λευκαρίτης, το είχε πει προ πολλού: Πιάστε όσους βρίσκονται στο γήπεδο και θα βρείτε άκρη με τα στημένα. Αυτοί που είναι στο γήπεδο είναι οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές. Αυτοί είναι οι πρώτοι που γνωρίζουν αν ένας αγώνας είναι στημένος ή όχι. Ελπίζουμε με την παρακολούθηση των τηλεφώνων να γίνει πιο εύκολη η διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων ώστε ο κάθε κατεργάρης να κάτσει στον πάγκο του. Ελπίζουμε η βούληση της Κυβέρνησης να παταχθούν τα φαινόμενα να μη μείνει ώς εδώ, αλλά να βοηθήσει να καθαρίσει η κατάσταση.

Τώρα είναι η ώρα…

Διαβάστε επίσης: Τρεις κόκκινες και πέναλτι στο 97΄. Τι άλλο να κάνει, να βάλει και το γκολ;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ