Πιστόλι στον κρόταφο: Από τον Κάστρο στον… Μιχέσο!

Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου: «Μία πρωτοφανής περίπτωση λύσης συμβολαίου ποδοσφαιριστή θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα την FIFA. Ο Κενυάτης διεθνής, Κλίφτον Μιχέσο, προέβη σε καταγγελία προς την παγκόσμια συνομοσπονδία, ισχυριζόμενος ότι αναγκάστηκε υπό την απειλή όπλου να λύσει το συμβόλαιό του με τους Golden Arrows. Ο 24χρονος παίκτης υποστηρίζει ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στις 14 Ιανουαρίου στα γραφεία της ομάδας από τη Νότια Αφρική, στο Ντουρμπάν».

Όχι και «πρωτοφανής περίπτωση», ρε παιδιά! Αυτά στην Κύπρο γίνονταν εδώ και χρόνια. Με χαρακτηριστική περίπτωση τον Σέζαρ Κάστρο. Θυμάστε τον Κάστρο; Ήταν τέλη Φεβρουαρίου 2012, όταν το «Goal» το είχε κάνει πρωτοσέλιδο. Ο Βενεζουελάνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Λευκωσίας είχε καταγγείλει ότι χτυπήθηκε και δέχθηκε απειλές με πιστόλι (!) από δυο άγνωστους άνδρες, για να υπογράψει πως δεν θα ζητήσει μισθούς 4,5 μηνών που του χρωστούσε ο σύλλογος και να αποχωρήσει χωρίς… πολλά – πολλά από την ομάδα!

Ο ποδοσφαιριστής είχε έρθει στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2011 και στις καταγγελίες του ισχυριζόταν πως χτυπήθηκε δυο φορές στον αυχένα από τους άγνωστους, με αποτέλεσμα υπό το καθεστώς εκφοβισμού να συναινέσει στο τέλος και να βάλει την υπογραφή του στο έγγραφο που του παρουσίασαν. Το γεγονός είχε επιβεβαιώσει και η Αστυνομία.

Λίγο πριν αναχωρήσει από την Κύπρο, ο Κάστρο μίλησε στο «Goal» και περιέγραψε με λεπτομέρεια την απίστευτη περιπέτειά του αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Στις 21:45 και ενώ βρισκόμουν στο σπίτι μου, κάποιος χτύπησε την πόρτα. Άνοιξα και μπήκαν μέσα δυο άγνωστοι άνδρες. Ο ένας φορούσε κουκούλα και ο άλλος όχι. Με χτύπησαν δυνατά στον αυχένα και μου έλεγαν να υπογράψω πως δεν θα ζητήσω τα χρήματα που μου οφείλονται. Εγώ αρνήθηκα, με αποτέλεσμα ο ένας να μου δώσει μπουνιά στο πρόσωπο και να πέσω στο έδαφος.

Έτσι αναγκάστηκα να βάλω την υπογραφή μου, αφού φαίνονταν ικανοί να μου κάνουν κακό. Αυτός με την κουκούλα μου έδωσε να υπογράψω ένα χαρτί με το έμβλημα του Ολυμπιακού, το οποίο είχα υπογράψει και όταν ήρθα στην ομάδα. Πάνω στο έγγραφο υπήρχε η υπογραφή μου και του προέδρου.

Κρατώντας ένα πιστόλι μου είπε: “Θα υπογράψεις με τον ίδιο τρόπο που το έκανες και παλιά”. Εγώ στην αρχή δεν έκανα σωστά την υπογραφή μου, όμως αυτός το κατάλαβε και με έβαλε να ξαναϋπογράψω. Μόλις τελειώσαμε, μου διεμήνυσε πως δεν θέλει να με ξαναδεί και προτάσσοντας το πιστόλι στο πρόσωπό μου, με προέτρεψε να πάρω τα πράγματά μου και να φύγω από την Κύπρο»! Ο Σέζαρ Κάστρο, κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία, αλλά μην τον είδατε τον κουκουλοφόρο με το πιστόλι…

Επιστρέφοντας στον Κενυάτη με το καταπληκτικό όνομα (Μιχέσο) σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία επιδιώκει να εμποδίσει την ομάδα να προχωρήσει σε μετεγγραφές ή άλλες κυρώσεις, ενώ επίσης αξιώνει και το ποσό των 22.000 δολαρίων, που όπως υποστηρίζει του οφείλεται από τους μισθούς που είχε να παίρνει από τα «Χρυσά Βέλη».

O σύλλογος της Νότιας Αφρικής αρνείται κάθε κατηγορία, ωστόσο, αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Οι νομικοί εκπρόσωποι του νεαρού ακραίου μέσου αναφέρουν ότι η διοίκηση δεν έχει καταφέρει να παράσχει ικανοποιητικές πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό. Ο Μιχέσο είναι 14 φορές διεθνής με την Κένυα, ενώ έχει πετύχει 5 γκολ.