aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠίντο: «Δέχθηκα απειλές όταν έφυγα από τον Απόλλωνα για τον ΑΠΟΕΛ»

Πίντο: «Δέχθηκα απειλές όταν έφυγα από τον Απόλλωνα για τον ΑΠΟΕΛ»

Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην ιστοσελίδα «tribunaexpresso» παραχώρησε ο Έλιο Πίντο, ο οποίος αναφέρθηκε από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα μέχρι και σήμερα. Σαφώς και στη διαδρομή του δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την παρουσία του στην Κύπρο, στην οποία έζησε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του.

«Είπα στον ατζέντης μου Κάρλος Γκονσάλβες να μου βρει κάποια άλλη ομάδα. Και τότε προέκυψε ο Απόλλωνας. Δεν ήξερα καν που βρισκόταν η Κύπρος, αλλά ήθελα να παίξω μπάλα και πήρα το ρίσκο. Όταν μου είπε για πρώτη φορά για τον Απόλλωνα, του είπα θα σου τηλεφωνήσω πίσω. Κάλεσα τη σύζυγό μου και της είπα: “Αγάπη, πάμε στην Κύπρο;” Ήταν στο κομμωτήριο και διάβαζε περιοδικό. Γύρισε σελίδα και εμφανίστηκε κείμενο για την Κύπρο (γέλια). Νομίζαμε ότι ήταν νησί στην Ελλάδα. Με ρώτησε αν θα πάμε Κύπρο για να παίξω μπάλα και της είπα ναι. “Ok, πάμε”, μου είπε. Δεν γνώριζα τίποτα για την ομάδα και την Κύπρο. Εκεί συνάντησα τους Ζοάο Πάιβα και τους Φελίπε Ντουάρτε. Ευχαριστώ το Θεό πέρασα υπέροχα στον Απόλλωνα, μια από τις καλύτερες χρονιές στην καριέρα μου. Εκεί πάντα αγωνιζόμουν, δεν χάσαμε κανένα παιχνίδι. Ήταν φανταστικά και κατακτήσαμε αήττητοι το πρωτάθλημα».

Ερωτηθείς για τη μετεγγραφή του από τον Απόλλων στον ΑΠΟΕΛ, ο Πορτογάλος άσος είπε: «Πήγα στον Απόλλωνα με τη μορφή δανεισμού από τη Σεβίλλη. Αν θα συνέχιζα στον Απόλλωνα, θα έπρεπε να πληρώσει ένα προκαθορισμένο ποσό στη Σεβίλλη. Οι Κύπριοι, δεν μιλάω για όλους, συνήθως προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο να πληρώσουν λιγότερα χρήματα. Μου είπαν από τον Απόλλωνα ότι θέλουν να πληρώσουν λιγότερα χρήματα. Εν τω μεταξύ, ο τεχνικός διευθυντής της Σεβίλλης, ο Μόντσι, ο οποίος εργάζεται τώρα στη Ρόμα, ενοχλήθηκε με τον Απόλλωνα που δεν ήθελε να καταβάλει το συμφωνηθέν ποσό και μου είπε ότι δεν θα συνεχίσω. Την ίδια ώρα, η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ είχε ήδη έρθει σε επαφή με τον ατζέντη μου τον. Συναντήθηκαν και στη συνέχεια υπήρξε μια άλλη συνάντηση όπου ήμουν και εγώ παρών, με αποτέλεσμα να υπογράψω στον ΑΠΟΕΛ».

Ο Έλιο Πίντο δεν έκρυψε ότι η μετεγγραφή του από τον Απόλλωνα στον ΑΠΟΕΛ του δημιούργησε προβλήματα: «Πήρα πολλά απειλητικά τηλεφωνήματα. Ο Απόλλων ήταν πρωταθλητής και εγώ ήμουν ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες της ομάδας. Ήταν μια… μαχαιριά για τον Απόλλωνα η μετεγγραφή μου στο ΑΠΟΕΛ. Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ τους. Δεν υπέγραψα το συμβόλαιο στην Κύπρο, αλλά στην Ελλάδα. Ωστόσο, υπήρξαν πολλές φήμες στην Κύπρο ότι είχα ήδη υπογράψει στον ΑΠΟΕΛ. Ο Κάρλος Γκονσάλβες με συμβούλευσε να κλείσω το κινητό μου τηλέφωνο και να μην μιλάω σε κανέναν. Ήθελαν όλοι να μάθουν την αλήθεια. Υπήρξαν αντιδράσεις από τον πρόεδρο του Απόλλωνα προς την πλευρά του ΑΠΟΕΛ. Στον Απόλλωνα δεν γνώριζαν τίποτα και έτσι ήταν σε σύγκρουση για μερικές εβδομάδες οι δύο ομάδες. Όταν η διοίκηση του Απόλλωνα έμαθεε ότι είχα ήδη υπογράψει για τον ΑΠΟΕΛ, με κατηγορούσαν και οι οπαδοί ήταν εναντίον μου. Αρκετοί εξ αυτών έκαναν πολλά πράγματα, αλλά αργότερα μου ζήτησαν συγνώμη. Υπήρχε ακόμη μια κατάσταση με τον Απόλλωνα, όπου φοβήθηκα πολύ. Λάτρευα πολύ τη Λεμεσό. Μια μέρα πήγα στη Λεμεσό με το ταξί μαζί με τη γυναίκα μου. Περπατούσαμε στο δρόμο κοιτάζοντας βιτρίνες καταστημάτων και ξαφνικά ένα αυτοκίνητο μας πλησίασε με μεγάλη ταχύτητα. Βγήκαν έξω τρεις άνδρες, φοβήθηκα, σκέφτηκα ότι θα μας κάνουν κάτι. Αλλά ήταν μόνο για να με τρομάξουν. Δεν έκαναν κάτι».

 

Και συνέχισε: «Το πρώτο παιχνίδι της σεζόν ήταν το Σούπερ Καπ. Πρωταθλητής ο Απόλλωνας, κυπελλούχο το ΑΠΟΕΛ. Κουβαλούσα τιμωρία και δεν είχα δικαίωμα συμμετοχής. Οι οπαδοί του Απόλλωνα ανέβασαν υβριστικό πανό για την γυναίκα μου. Ήταν μεγάλη αδικία για μένα. Κάποιος άλλος οπαδός έκανε βίντεο για να κάψει τη φανέλα μου. Ήταν πολύ καλός μου φίλος. Μετά αυτός ο οπαδός συνελήφθη και με κάλεσε από τη φυλακή για να μου απολογηθεί. Όταν πήγα στον ΑΠΟΕΛ ήταν εκεί ο Ρικάρντο Φερνάντες. Με βοήθησε πολύ στην προσαρμογή μου στο σύλλογο. Ο προπονητής ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης, υπήρχαν καλοί παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Ρονάλντο Γκόμεζ και ο Εστέμπαν Σολάρι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ