«Πίεσε τις καταστάσεις ο Πουρσαϊτίδης και καλά έκανε»

Στην Cytavision και στην εκπομπή των Γιώργου Σαββίδη και Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη «Ώρα Για Μπάλα», ήταν φιλοξενούμενος ο Θουκής Θουκιδίδης. Ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας αναφέρθηκε σε αρκετά ενδιαφέροντα θέματα για τους «ερυθρόλευκους». Τι είπε για την χρονιά που πραγματοποιούν οι ερυθρόλευκοι, τα οικονομικά, τις ακαδημίες και τον Σάββα Πουρσαϊτίδη.

Για την πορεία της ομάδας του: «Το παραδεχόμαστε αλλά δεν ήταν τυχαίο. Από το 2011 λέγαμε ότι θα έπρεπε να αναπτύξουμε ένα πενταετές πλάνο με παραμονή στην κατηγορία και την οικονομική εξυγίανση του σωματείου. Η κατάσταση στα οικονομικά έφτασαν σε αδιέξοδο. Σήμερα εκπέμπουμε μια υγιείς κατάσταση, τα οικονομικά μας μπήκαν σε μια σωστή βάση. Γενικά μπορώ να πω είμαστε ευχαριστημένοι γιατί βρισκόμαστε σε μια καλή κατάσταση. Ευχαριστώ όλους όσους υπηρέτησαν την Νέα Σαλαμίνα από το 2011 μέχρι σήμερα».

Για τα οικονομικά: «Ένας ποδοσφαιριστής όταν δεν πλερώνεται τον βλέπεις και δεν μπορείς να τον βοηθήσεις τότε βρίσκεσαι σε τραγική κατάσταση. Αυτό μας φέρνει σε άσχημη κατάσταση. Μέχρι πέρσι είχαμε ελλειμματικούς προϋπολογισμούς. Για πρώτη φορά περηφανευόμαστε ότι είναι πληρωμένοι οι παίκτες μας και αρχίζουμε την επόμενη χρονιά καθαροί. Αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχρεώσαμε τα χρέη μας, έχουμε χορηγίες και είναι όλα υπό έλεγχο. Έχουμε ήδη μιλήσει με τον προπονητή μας, είναι αυξημένος ο προϋπολογισμός θα κινηθούμε στα πλαίσια που μπορούμε να να αντέξουμε».

Για τον προϋπολογισμό: «Ο προϋπολογισμός μας δεν ξεπερνά το ένα εκατομμύριο. Με τον ερχομό του Πουρσαϊτίδη και τον ερχομό του Παπαιώαννου έχουν αλλάξει τα πράματα. Ο προπονητής είναι επαγγελματίας, πίεσε τις καταστάσεις και έφτιαξε κάπως το αθλητικό μας κέντρο στο Μενεού. Υπάρχει όμως ανάγκη για ανάπτυξη των οικοδομών. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία».

Για τον Πουρσαϊτίδη: «Ανέλαβε τη Νέα Σαλαμίνα όταν κινδυνεύαμε. Έδειξε πρόσωπο τελειώσαμε έβδομη σε μια δύσκολη σεζόν. Ασφαλώς ο Σάββας θα ήταν πιο ικανοποιημένος αν είχε ακόμα 200.000 για να διαλέξει παίκτες. Ένα καλό προπονητικό τιμ μπορεί με ένα εκτομμύριο να βρει τους ποδοσφαιριστές που χρειάζεται για να φτιάξει μια ομάδα μέχρι ενός επιπέδου. Οκτώ ομάδες έχουν ψηλότερο μπάτζετ από εμάς, άρα είμαστε ευχαριστημένοι με την παρουσία μας. Δεν τίθεται θέμα αν θα συνεχίσει».

Για τις ακαδημίες: «Το αποδείξαμε από πέρσι, είμαστε από τις τέσσερις ομάδες από την αρχή χρησιμοποιούμε δύο Κύπριους ποδοσφαιριστές. Νομίζω γίνεται σωστή δουλειά και ευελπιστούμε να δούμε κι άλλους Κύπριους στην ενδεκάδα μας. Ο Σάββας το έχει υπόψη του».

Για τα μετεγγραφικά: «Η Νέα Σαλαμίνα έχει δικαίωμα ανανέωσης. Θα το εφαρμόσουμε και νομίζω ότι ο Κίνγκσλεϊ θα μείνει, αυτή είναι η δική μου πρόβλεψη. Για τους άλλους δύο (Βεσελόφσκι και Τιάγκο) κάναμε τις προτάσεις μας και αναμένουμε».

Για τον Κίγκσλεϊ: «Είναι επαγγελματίας θα συζητήσουμε μαζί τις σκέψεις του και θα δούμε».

Για τον Βεσελόφσκι: «Ζήτησε ένα ποσό που η Νέα Σαλαμίνα αδυνατεί να το δώσει. Συνεχίζουμε, τους θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα μας. Υπάρχει ένα πλάνο για να διατηρήσουμε τον έλεγχο που έχουμε. Ο Τιάγκο περιμένουμε να μας απαντήσει στην πρόταση μας, ο Βεσελόφσκι απάντησε αρνητικά. Για εμάς ο Βεσελόφσκι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην φετινή περίοδο».

Για τον Χριστοφόρου: «Είναι ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, τον θέλουμε και θα συζητήσουμε μαζί του όταν τελειώσει η σεζόν».

Για τις φήμες σε προτάσεις ποδοσφαιριστών: «Δεν έχει έρθει καμιά πρόταση για κάποιο ποδοσφαιριστή μας. Γράφονται πολλά αλλά δεν υπάρχει κάτι».

ΜΕΣΩGoal.com.cy
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ