aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΠιέρος Σωτηρίου: Στην ομάδα της MAZDA με τα τρία βέλη και τον Σκίμπε προπονητή!

Πιέρος Σωτηρίου: Στην ομάδα της MAZDA με τα τρία βέλη και τον Σκίμπε προπονητή!

Έκτη ποδοσφαιρική στέγη είναι έτοιμος να αλλάξει ο Πιέρος Σωτηρίου. Ο Κύπριος διεθνής επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην Σανφρέτσε Χιροσίμα, η οποία συμφώνησε με την Λουντογκόρετς έναντι 2.000.000 ευρώ και τον 29χρονο φορ να υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με συνολικές απολαβές 2.700.000 ευρώ! Η δουλειά ανταμείβεται και ο Πιέρος Σωτηρίου αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για όλους τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Κέρδισε με το σπαθί και τον ιδρώτα του ότι πέτυχε και γίνεται πρωταγωνιστής για τέταρτη φορά σε μετεγγραφή εκατομμυρίων ευρώ!

Το Καλοκαίρι του 2017 η Κοπεγχάγη πλήρωσε 2.500.000 ευρώ για να τον αγοράσει από τον ΑΠΟΕΛ και τον Φεβρουάριο του 2020 τον πώλησε για 2.000.000 στην Αστάνα. Τα πολλά οικονομικά προβλήματα των Αζέρων τούς ανάγκασαν να τον παραχωρήσουν έναντι 800.000 ευρώ στην Λουντογκόρετς τον Φεβρουάριο του 2021 και ενάμιση χρόνο μετά ο Κύπριος διεθνής φορ ετοιμάζεται γι’ άλλη μια τεράστια (και πολύ κερδοφόρα) πρόκληση στην καριέρα του.

Λίγα λόγια για την Σανφρέτσε

Άγνωστο στο ευρύ φίλαθλο κοινό της Κύπρου (και της Ευρώπης γενικότερα) το ιαπωνικό ποδόσφαιρο, ελάχιστοι γνωρίζουν αρκετά πράγματα για τον νέο προορισμό του Πιέρου Σωτηρίου. Η Σανφρέτσε έχει το Ασαμινάμι-κου της Χιροσίμα και αγωνίζεται στο ψηλότερο επίπεδο του ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας.

Το όνομα της ομάδας είναι σύνθετο, εμπεριέχοντας τον αριθμό τρία στα ιαπωνικά (σ.σ. Σαν) και την ιταλική λέξη «φρέτσε» βέλη. Αυτό βασίζεται στην ιστορία του Μόρι Μοτονάρι- ήταν επιφανής Ιάπωνας φεουδάρχης στην περιοχή Τσουγκόκου της ιαπωνικής νήσου Χονσού, κατά την ιστορική περίοδο με την ονομασία «Σενγκόκου» τον 16ο αιώνα- ο οποίος είπε στους τρεις γιους του ότι ένα μόνο βέλος θα μπορούσε εύκολα να διαλυθεί, τρία βέλη που συγκρατούνται μεταξύ τους δεν θα σπάσουν και τους παρότρυνε να εργασθούν για το καλό της φατρίας και των υπηκόων της.

Ιδιοκτήτρια της ομάδας είναι η πασίγνωστη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων «MADZA» και έδρα της το «Hiroshima Big Arch», γνωστό υπό την τρέχουσα χορηγία ως «EDION Stadium». Είναι ένα στάδιο πολλαπλών χρήσεων στη Χιροσίμα. Χρησιμοποιείται κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου και για στίβο και έχει χωρητικότητα 36.894 θέσεων. Χρώματα της ομάδας είναι το μωβ και το κίτρινο. Προπονητής του Πιέρου Σωτηρίου θα είναι ο Μίχαελ Σκίμπε, τέως τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που εισηγήθηκε την απόκτηση του Κύπριου διεθνούς επιθετικού.

Η ταυτότητα της Σανφρέτσε Χιροσίμα

Εγχώρια πρωταθλήματα

Τ1 Λιγκ:

Πρωταθλήτρια (3): 2012, 2013, 2015

Τ1 Λιγκ πρώτη φάση

Πρωταθλήτρια (1): 1994

Τ1 Λιγκ δεύτερη φάση

Πρωταθλήτρια (1): 2015

Τ2 Λιγκ

Πρωταθλήτρια (1): 2008

Εγχώρια κύπελλα

Σούπερ Καπ Ιαπωνίας:

Νικήτρια (3): 2008, 2013, 2014.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ