aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠερί… οδύνης ο λόγος

Περί… οδύνης ο λόγος

Για τον Ολυμπιακό ήταν οδυνηρό που κατάφερε να προηγηθεί στο 88’, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο. Για τον ΑΠΟΕΛ η οδύνη ενδεχομένως να είναι και μεγαλύτερη, αφού ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς και στο τέλος έπρεπε να είναι και… ικανοποιημένος με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Το χθεσινό ματς στο ΓΣΠ ήταν αρκετά καλό, είχε ρυθμό, είχε πάθος, είχε ένταση, είχε διαμαρτυρίες, είχε και μπόλικο σασπένς, ιδιαίτερα στο φινάλε.

Εκείνο το τελευταίο δεκάλεπτο έμοιαζε με ρωσική ρουλέτα. Ένα «θανατηφόρο» παιχνίδι, αφού ο ΑΠΟΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες (79’) λόγω αποβολής του Τσεπάκ, ο οποίος επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι στην αντίπαλη περιοχή, αντί για μπάλα βρήκε το κεφάλι του Μουκτάρη και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και κόκκινη κάρτα. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε, οι Τακτακαλίτες έχασαν μια καταπληκτική ευκαιρία με τον Μάντζη (82’), αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο Ελλαδίτης φορ (μετά από πάσα του Ετυχίδη) ήταν εύστοχος κι έσπασε την γκίνια πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην τρέχουσα σεζόν. Μάντζης και Ευτυχίδης αποδείχθηκαν χρυσές αλλαγές για τον Γιώργο Πετράκη. Μόνο που ο τελευταίος λόγος της αναμέτρησης ανήκε στον Ανδρέα Καρώ. Στο 90+ ο Κύπριος διεθνής αμυντικός τρύπωσε στην αντίπαλη άμυνα και με προβολή από κοντά ισοφάρισε σε 1-1. Είναι το τρίτο γκολ του Καρώ που έπιασε στην κορυφή των γαλαζοκίτρινων σκόρερ τους Σόουζα και Κβιλιτάια, η απουσία του οποίου «φωνάζει» από μακριά.

Είχε δίκαιο ο Σωφρόνης Αυγουστή όταν δήλωνε ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη. Όντως, στο πρώτο μέρος ο ΑΠΟΕΛ ήταν πιο ζωντανός είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες (πέντε έναντι δύο), είχε μεγαλύτερη κατοχή (55-45%), είχε δοκάρι με τον Νατέλ στο 27’ και σε γενικές γραμμές διεκδίκησε με περισσότερη θέληση (και πάθος) το τρίποντο. Εκεί που το… έχασε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ ήταν όταν επαναλάμβανε συνεχώς ότι «ο αντίπαλος μάς έκανε τελική μετά που μείναμε με δέκα παίκτες». Η αλήθεια είναι ότι οι Τακταλίτες έχασαν δύο-τρεις πολύ καλές ευκαιρίες όταν ένα σουτ-φαρμάκι του Κα έστειλε την μπάλα λίγο άουτ (56’), ενώ λίγο αργότερα (60’) ο Σκουφέτ νίκησε τον Σάλι στο τετ α τετ.

Οι γαλαζοκίτρινοι τα έχουν (και) με τον εαυτό τους, αφού χάθηκαν πολύ καλές ευκαιρίες για να έχουν τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση. Ο Σάβιτς έχασε το κοντρόλ μπροστά στην αντίπαλη εστία (45’+1), ο Μολ απέκρουσε δύσκολο ανάποδο του Τσεπάκ (45’+3), ενώ στο 55’ ο Σόουζα βρέθηκε φάτσα με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, αλλά πλάσαρε στα πόδια του! Αντίπαλος για τον ΑΠΟΕΛ ήταν και τα νεύρα των παικτών του. Διαμαρτύρονταν συνέχεια στον διαιτητή (κιτρινίστηκαν για διαμαρτυρία οι Εντογκαλά, Τσεπάκ και Οκριασβίλι), ζήτησαν 2-3 πέναλτι που δεν ήταν (το ένα το έδωσε ο Νικόλας Νεοκλέους, αλλά το πήρε πίσω με υπόδειξη του VAR), και γενικά το πάθος τούς κυρίευσε σε βαθμό που δεν είχαν καθαρό μυαλό. Σε αντίθεση με τους μαυροπράσινους που διαχειρίστηκαν το ματς με μαεστρία, είχαν ψυχραιμία και παρά το σοκ στο φινάλε έφυγαν κερδισμένοι…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ