aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠάτησε γκάζι σε αρχή και τέλος η ΑΕΚ και «καθάρισε» τον Ερμή (vid)

Πάτησε γκάζι σε αρχή και τέλος η ΑΕΚ και «καθάρισε» τον Ερμή (vid)

Την «κατάρα» των τελευταίων τριών εκτός έδρας αποδράσεων έσπασε η ΑΕΚ. Οι Λαρνακείς επικράτησαν 2-0 (6’ Χέιτλι, 85’ Τρισκόφσκι) του Ερμή στο «Αμμόχωστος» για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος και «κόλλησαν» δεύτερη σερί επιτυχία μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Οι απόπειρες απέναντι σε Καρμιώτισσα στην Πάφο, Ομόνοια στο ΓΣΠ και Ένωση στο Παραλίμνι ήταν εφιαλτικές για την ομάδα του Τζοάν Καρίγιο που υποχρέωσε τον Ερμή στη δεύτερη ήττα του με τον Νίκο Ανδρονίκου στον πάγκο.

Δίκαιη νίκη για την ΑΕΚ που ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς σε οκτώ αγώνες. Ο Ερμής ήταν μέσα στη διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους μέχρι το 85΄όταν ο Τρισκόφσκι πέτυχε το 2-0, όμως ήταν (σχεδόν) ανύπαρκτος επιθετικά και με την τέταρτη φετινή ήττα του έμεινε στους εφτά βαθμούς σε εφτά αγώνες.

Προβάδισμα νωρίς και «φρένο»

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε την αναμέτρηση η ΑΕΚ, αφού στο 6’ πήρε προβάδισμα στο σκορ με το πρώτο τέρμα του Χέιτλι στο κυπριακό πρωτάθλημα. Μετά από μακρινή μπαλιά του Φερνάντες ο Τρουγιόλς έκανε γύρισμα στην περιοχή από πλάγια θέση και ο Άγγλος μέσος με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου οι Λαρνακείς είχαν την κατοχή της μπάλας, η οποία έφτασε μέχρι και το 77%, όμως περισσότερο την βασάνισαν παρά απείλησαν την εστία του Καϊκέ. Με εξαίρεση μία προσπάθεια του Τρισκόφσκι στο 17’ οι κιτρινοπράσινοι δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε ευκαιρίες επίτευξης τέρματος της φλύαρης υπεροχής τους, αν και έδειχναν ξεκάθαρα την ανωτερότητά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Τρίτη και «φαρμακερή» για «Τρίσκο»

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και το δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ έλεγχε το παιχνίδι, χωρίς όμως να μπορεί να το «σκοτώσει», ο Ερμής ήθελε αλλά δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός όμως όσο ήταν στη διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους οι κιτρινοπράσινοι έπαιζαν με τη φωτιά.

Τη λύση έδωσε ο (συνήθης ύποπτος) Ιβάν Τρισκόφσκι. Ο Σκοπιανός σε δύο φάσεις ενωρίτερα έδειξε τα δόντια του και στο 85’ με το πέμπτο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα έβαλε τέλος στα όνειρα του Ερμή. Ο αρχηγός της ΑΕΚ πίσω από τη μεσαία γραμμή έδωσε πάσα στον Μακρή αριστερά, έκανε σπριντ προς την αντίπαλη περιοχή με τον Κύπριο εξτρέμ την κατάλληλη στιγμή να του επιστρέφει την μπάλα και τον Σκοπιανό να «πυροβολεί» για το 2-0.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ερμής (Νίκος Ανδρονίκου): Καϊκέ, Καραγκούνης, Χολτ, Ντίας, Δημητρίου, Παραγκούλκοφ (46′ Mέιρα), Κυριακίδης, Κονέ (66′ Καμπράλ), Σιντιμπέ, Λέμος, Ρουσιάς (76′ Κύπρου).

ΑΕΚ (Τζοάν Καρίγιο): Τέουνκενς, Φερνάντες, Τρουγιόλς, Μ. Γκονθάλεθ, Ιωάννου, Α. Γκονθάλεθ (79′ Μαρτίνεζ), Σπόλιαριτς (66′ Σπιρόφσκι), Χέιτλι, Ναράνχο (75′ Γκαρσία), Μακρής, Τρισκόφσκι.

Σκόρερ: 6′ Χέιτλι, 85′ Τρισκόφσκι.

Κίτρινες: 56′ Ιωάννου.

Αποβολές:

Στάδιο: N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Μαρίνου.

Β’ Βοηθός: Χρίστος Ε. Χρίστου.

4ος: Μάριος Αντωνίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μάριος Τσαγγάρης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ