aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠΑΣΠ: «Λανθασμένη η θέση της ΚΟΠ»

ΠΑΣΠ: «Λανθασμένη η θέση της ΚΟΠ»

Με ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΠ απάντησε στην προηγούμενη της ΚΟΠ. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών τονίζει πως η θέση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είναι λανθασμένη:

«Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών εκφράζει την έντονη διαφωνία του σχετικά με την απόφαση της ΚΟΠ να ορίσει τον τελικό κυπέλλου στις 03/06/2023. Με την παρούσα ανακοίνωση το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών ενημερώνει ότι απέστειλε επιστολή στην Ομοσπονδία, εξηγώντας τους λόγους της διαφωνίας του.

Συγκεκριμένα, η ΚΟΠ πρόβαλε τη θέση δημόσια ότι τα συμβόλαια επεκτείνονται αυτόματα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Αυτή η θέση, όπως τονίζεται στην επιστολή μας προς την ΚΟΠ, είναι λανθασμένη. Κι αυτό γιατί το άρθρο αυτό αφορά συμβόλαια τα οποία, όταν υπογράφτηκαν είχαν ημερομηνία λήξεως προγενέστερη αυτή της λήξεως της αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή της 31ης Μαΐου. Το άρθρο αυτό σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπει στην ΚΟΠ να επεκτείνει, μονομερώς μάλιστα, τη λήξη της περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑ.Σ.Π. έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τη FIFPRO η οποία ζήτησε να κρατηθεί ενήμερη για τις εξελίξεις και δήλωσε έτοιμη να παρέμβει επικοινωνώντας απευθείας με τη FIFA.

Επιπλέον, στην επιστολή φέραμε εις γνώση της ΚΟΠ ότι κατά τη διάρκεια της προχθεσινής μέρας (30/03/2023) οι αρχηγοί των ομάδων που συμμετέχουν στους ημιτελικούς του κυπέλλου και οι αρχηγοί των ομάδων που αγωνίζονται στο πρώτο γκρουπ πρωταθλήματος πραγματοποίησαν συνάντηση με την ηγεσία του ΠΑ.Σ.Π με αντικείμενο συζήτησης την αλλαγή στο ημερολογιακό αγωνιστικό πρόγραμμα.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων δεν επιθυμούν ο τελικός του κυπέλλου να πραγματοποιηθεί μετά την 31η Μαΐου η οποία είναι η επίσημη τελευταία ημέρα ολοκλήρωσης της σεζόν.

Ο ΠΑ.Σ.Π. και οι ποδοσφαιριστές θεωρούν ότι η απόφαση να πραγματοποιηθεί ο τελικός τον Ιούνιο είναι παράνομη και δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε μεγάλη μάζα ποδοσφαιριστών βάσει των συμβολαίων τους. Επιπλέον, τονίζουμε ότι σε περίπτωση που μετατεθεί η ολοκλήρωση του πρώτου γκρουπ κατά μία εβδομάδα θα επηρεάσει τον προγραμματισμό των διακοπών των ποδοσφαιριστών και ιδιαίτερα των διεθνών οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να έχουν την απαραίτητη ξεκούραση πριν τις εθνικές υποχρεώσεις τους και την έναρξη της νέας σεζόν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ