aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠΑΣΠ: Γιατί η FIFPRO λέει όχι για μετεγγραφές σε Τουρκία, Ελλάδα (Super League 2), Ρουμανία...

ΠΑΣΠ: Γιατί η FIFPRO λέει όχι για μετεγγραφές σε Τουρκία, Ελλάδα (Super League 2), Ρουμανία και Κίνα

Η FIFPRO έχει εκδώσει προειδοποίηση μετεγγραφών, που συμβουλεύει τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να μην υπογράψουν για συλλόγους σε Αλγερία, Κίνα, Ελλάδα (Super League 2), Λιβύη, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία και Τουρκία λόγω συστηματικών προβλημάτων και εκτεταμένων παραβιάσεων συμβολαίων σε αυτές τις χώρες.

Στη Ρουμανία και την Τουρκία, οι συμβατικές παραβιάσεις από πολλούς συλλόγους – συμπεριλαμβανομένης της αδυναμίας πληρωμής των μισθών – παραμένουν ένα μακροχρόνιο και επαναλαμβανόμενο ζήτημα.

Ο αυξημένος αριθμός συλλόγων στη Ρουμανία που μπαίνουν σε διαδικασίες αφερεγγυότητας, συνεχίζει να έχει σοβαρές συνέπειες για τους παίκτες, ωθώντας τους σε διαδικασίες προσφυγών με ελάχιστες έως καθόλου πιθανότητες να λάβουν αποζημίωση.

Στη Super League 2 της Ελλάδας, οι σύλλογοι κλείνουν συχνά χωρίς να πληρώσουν τα χρέη τους. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ελλάδα είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό παικτών που επιδιώκουν να λάβουν μέρος από τους απλήρωτους μισθούς τους από το Ταμείο Προστασίας Παικτών της FIFA.

Η μη καταβολή μισθών είναι επίσης ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα για παίκτες στην Αλγερία, την Κίνα και τη Σαουδική Αραβία.

Όσον αφορά τη Λιβύη, η FIFPRO ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για τον αυξανόμενο αριθμό ξένων παικτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα, επειδή οι σύλλογοι αρνούνται να παράσχουν τα σχετικά έγγραφα για να φύγουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ