aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΠΑΣΠ για τραυματισμό Καλλένου: «Ακουμπά τα όρια της εγκληματικής αμέλειας»

ΠΑΣΠ για τραυματισμό Καλλένου: «Ακουμπά τα όρια της εγκληματικής αμέλειας»

Κατά μέτωπο επίθεσης του ΠΑΣΠ στην ΚΟΠ με αφορμή τον τραυματισμό του Στυλιανού Καλλένου στο ματς ανάμεσα σε Ξυλοτύμπου και Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών κάνει λόγο για τεράστιες ευθύνες της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στα θέματα ασφάλειας και υγείας των αθλητών:

«Ο σοβαρός τραυματισμός του ποδοσφαιριστή Στυλιανού Καλλένου, στο χθεσινό αγώνα ανάμεσα στον ΠΟΞ και την ΕΝΠ, αποκαλύπτει για ακόμα μία φορά τις τεράστιες ευθύνες της ΚΟΠ στα θέματα ασφάλειας και υγείας των αθλητών.

Η παράληψη δημιουργίας ειδικού πρωτοκόλλου δράσης, σε περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών αθλητών, δεδομένου ότι δεν μπορεί να υπάρχει παρουσία ασθενοφόρου παντού, σε όλα τα γήπεδα, όλων των κατηγοριών, ακουμπά τα όρια της εγκληματικής αμέλειας από μέρους των διοργανωτών.

Θα έπρεπε να υπάρχει ειδικό σχέδιο ώστε η διοργανώτρια αρχή κάθε αθλητικού γεγονότος που δεν έχει ασθενοφόρο, να ενημερώνει από πριν το κάθε κοντινότερο σημείο ασθενοφόρου, ώστε με τη σειρά του να γνωρίζει τα γήπεδα που διεξάγονται αγώνες στη περιοχή του και να καταγράφει τη συντομότερη δυνατή διαδρομή για το κάθε γήπεδο.

Η UEFA μετά το περιστατικό του Eriksen έχει δημιουργήσει και αποστείλει νέο πρωτόκολλο ασφαλείας που θα έπρεπε όλες οι Ομοσπονδίες μέλη της να εφαρμόζουν, καθώς επίσης και πρόγραμμα εκπαίδευσης όλων των υπευθύνων ιατρών των ομάδων, το οποίο επιχορήγησε με 10 χιλιάδες σε κάθε ομοσπονδία αλλά ουδέποτε πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.

Σε επιστολή μας προς την Ομοσπονδία και τις ομάδες το προηγούμενο έτος είχαμε αναφέρει μεταξύ άλλων “Ο ΠΑ.Σ.Π. τονίζει την ανησυχία του για τα ακατάλληλα ιατρεία σε αριθμό γηπέδων και την έλλειψη συντονισμού και εκπαίδευσης όλου του προσωπικού, ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες. Η διάσωση μιας ανθρώπινης ζωής αποτελεί θέμα λεπτών, και δεν επιτρέπεται να μην υπάρχουν ξεκάθαρες διαδικασίες και ο αναγκαίος εξοπλισμός, σε ΚΑΘΕ γήπεδο όπου διεξάγεται ποδοσφαιρική (ή αθλητική) δράση”.

Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των αθλητών μας, με τις ζωές των παιδιών μας!

Υ.Γ.: Τονίζουμε και πάλι το θέμα με τις ακατάλληλες εγκαταστάσεις τόσο σε αγωνιστικούς χώρους και αποδυτήρια όσο και στις υποδομές φωτισμού στα γήπεδα των μικρών κατηγοριών, τα οποία έχουν καταστεί επικίνδυνα για τους αθλητές και το φίλαθλο κοινό. Ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο για την ελίτ!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ