ΠΑΣΠ: «Δεν είναι τηλεοπτικοί οι αγώνες και η ΚΟΠ δεν μπορεί να επέμβει»

O πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Alpha ενημέρωση» και τοποθετήθηκε σχετικά με το πολύκροτο θέμα που ξέσπασε χθες, καθώς η ΚΟΠ αποφάσισε την αναστολή του πρωταθλήματος στην Β’ κατηγορία λόγω στημένων.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:

Η θέση του ΠΑΣΠ: «Αυτά τα είπαμε και τα αποδείξαμε πριν 5 χρόνια. Κάναμε μεγάλη έρευνα και επαληθευτικέ πριν δύο χρόνια. Το καταθέσαμε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στην Ομοσπονδία και στην Αστυνομία. Ζητήσαμε κάποια πράγματα και την εφαρμογή κάποιων μέτρων για την πάταξη του προβλήματα. Δεν έχει τίποτα, κυρίως από την Πολιτεία. Μας είπε κάποια μέτρα ο αείμνηστος Κωστάκης Κουτσοκούμνης, λόγω του ότι είχαμε το μαχαίρι στο λαιμό από την UEFA που αφορούσε την πρώτη κατηγορία. Αφήσαμε όμως στο έλεος του κάθε επιτήδειου την Β’ κατηγορία».

Αν τα μέτρα είχαν αποτέλεσμα στην Α’ κατηγορία: «Από τους αριθμούς φαίνεται πως είχαν αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν πλέον φάκελοι για την Α’ κατηγορία, έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Από’ κει και πέρα υπάρχει το ερώτημα για την Β’. Δεν είναι τηλεοπτικοί οι αγώνες και η ΚΟΠ δεν μπορεί να επέμβει με αποδείξεις. Εκεί υπάρχει πρόβλημα».

Και κατέληξε: «Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα για να πατάξουμε αυτό το φαινόμενο είναι πως δεν εκμεταλλευόμαστε τους ποδοσφαιριστές για να δώσουν πληροφορίες που γνωρίζουν. Είναι αδιανόητο ένας αγώνας που είναι στημένος να μην το γνωρίζουν οι παίκτες. Αποδείχθηκε από έρευνες, πως οι παίκτες είναι πρόθυμοι να δώσουν πληροφορίες από τη στιγμή που θα διασφαλιστεί η ανωνυμία τους γιατί σε αυτό τον χώρο υπάρχουν απειλές. Στην τελευταία έρευνα, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά που ακουμπά το 45% δήλωσε πως γνώριζαν και γνωρίζουν πως οι αγώνες είναι στημένοι. Είναι διατεθειμένοι να μιλήσουν. Αυτό δεν έγινε ποτέ από την Αστυνομία. Ζητήσαμε εδώ και πέντε χρόνια την λειτουργία ενός τμήματος που θα ασχολείται με αυτά τα θέματα, την δημιουργία γραμμής όπου θα μπορούν να καταγγέλλουν αυτά τα φαινόμενα, ένα application που θα μεταφέρει της πληροφορίες και μας έγραψαν κανονικότατα. Έχουν και τα πρόσφατα παραδείγματα με προβλήματα υγείας και ούτε λίγο ούτε πολύ παρολίγον να μπλέξουν γιατί κάποιοι δεν έχουν εκπαιδευτεί να δουλέψουν σε αυτό το πράγμα».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ