aekaelakritasanorthosisapoelapollonarisdoksakarmiotissasalaminaomonoiaolympiakosparalimnipafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ«Πασατέμπο» το ντέρμπι «κουμουνιστές - δεξιοί»!

«Πασατέμπο» το ντέρμπι «κουμουνιστές – δεξιοί»!

Ο «Κασναφέρης ο Ολυμπιακάκιας» θυμήθηκε τη διαιτησία του στην Κύπρο.

Όσοι παρακολούθησαν λίγο ελληνικό ποδόσφαιρο, ξέρουν τι εστί Γιώργος Κασναφέρης. Πρώην διεθνής διαιτητής, ο οποίος ήταν στα χείλη των ποδοσφαιρόφιλων για πολλά χρόνια. «Άνθρωπος  του συστήματος» ήταν ένας συνήθης χαρακτηρισμός του, ενώ τ’ όνομά του ακολουθούσε συχνά το… «Κασναφέρης ο Ολυμπιακάκιας!». Είναι καλό να μιλούν οι διαιτητές. Μαθαίνουμε και συγκρίνουμε.

Ο Κασναφέρης, που λέτε, έδωσε μια συνέντευξή στην εφημερίδα «Φως των Σπορ» και περηφανεύθηκε ότι στην καριέρα του σφύριξε και στο κυπριακό «ντέρμπι αιωνίων»: «Πήγα επίσης να παίξω τελικό στην Κύπρο Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ, κομμουνιστές – δεξιοί. Ήταν η πρόκληση. Δεν ήταν τα λεφτά». Δεν ήταν, βέβαια, τελικός, αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Όταν ρωτήθηκε αν φοβόταν, απάντησε: «Όταν έχεις περάσει από Ελλάδα, όταν έχεις περάσει από Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Μελισσανίδη, Κανελλάκη, Ψωμιάδη, Μυριοκεφαλιτάκη, τα άλλα τα βλέπαμε πασατέμπο!». «Πασατέμπο», λοιπόν, οι αγώνες στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Γιώργο Κασναφέρη. Όταν έρχεσαι να σφυρίξεις μια φορά και φεύγεις, μπορεί να ‘ναι και… φιστίκια. Αν έμενε, όμως, εδώ κι είχε να κάνει με τους δικούς μας παράγοντες, ενδεχομένως και να «γέμιζε επτά πάμπερς», όπως είπε για μια συνάντησή του με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη.

Σε μια παλαιότερη συνέντευξή του, ο Κασναφέρης, αποκάλυψε το μυστικό πολλών ανθρώπων του σιναφιού του: «Ήμουν ικανός να πάω να βάλω φωτιά σε ένα γήπεδο και να φύγω. Όσο με ζόριζες τόσο αντιδρούσα εκδικητικά, δεν θα έπαιρνες τίποτα. Αν με πήγαινες καλά, κάτι θα λάμβανες, το «σποράκι». Αν με πίεζες είχε ξυρισματάκι»! Κατά τα άλλα είχε πει και μια μεγάλη αλήθεια που ισχύει παντού: «Κανένας δεν ενδιαφέρεται για την διαιτησία και επειδή έχω ζήσει όλους τους μεγάλους αυτοί θέλουν να έχουν υπό την επιρροή τους το ποδόσφαιρο, μα όλοι! Και όταν δεν μπορούν, βγάζουν διαγγέλματα για το 50-50».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ