aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΠαρτίζαν – Ανόρθωση 1-1: Άγγιξε το θαύμα, έπεσε ηρωικά στο Βελιγράδι!

Παρτίζαν – Ανόρθωση 1-1: Άγγιξε το θαύμα, έπεσε ηρωικά στο Βελιγράδι!

Άγγιξε το θαύμα η Ανόρθωση! Το πάλεψε με όλες τις δυνάμεις που είχε για την ιστορική νίκη-πρόκριση. Έμεινε όμως στην ισοπαλία με 1-1 στο Βελιγράδι με αντίπαλο την Παρτίζαν, για την έκτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ.

Η «Κυρία» αν και έμεινε πίσω στο σκορ δεν πτοήθηκε. Κατάφερε, έβγαλε αντίδραση σχετικά νωρίς με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου (33’) και είχε τις ευκαιρίες της για ένα δεύτερο «χρυσό» γκολ, το οποίο σε συνδυασμό με την ήττα της Φλόρα στο Βέλγιο θα της έδινε την πρόκριση στα πλέι οφ της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Δεν τα κατάφερε όμως, παρά το ότι έφτασε τόσο κοντά. Έπεσε ηρωικά και αν μη τι άλλο κρατά την πολύ καλή εμφάνιση ως «λάφυρο» για τη συνέχεια στις εγχώριες διοργανώσεις, εκεί που στρέφει στον απόλυτο βαθμό πλέον την προσοχή της.

Το ματς

Την πρωτοβουλία των κινήσεων ανέλαβε από το ξεκίνημα η Παρτίζαν, ενώ η Ανόρθωση βρέθηκε από την αρχή σε θέση άμυνας. Κρατούσαν μπάλα οι Σέρβοι, όμως ήταν ακίνδυνοι. Σταδιακά η «Κυρία» προσπάθησε να βγει από το… καβούκι της και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Σε μια τέτοια βρήκε και την τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ. Στο 15’ μετά από πάσα του Ιωάννου, ο Χούσμπαουερ άφησε έξυπνα στον Ντέλετιτς. Από πολύ καλή θέση ο εξτρέμ της προσφυγικής ομάδας έκανε το πλασέ, του είπε «όχι» ο συμπατριώτης του τερματοφύλακας.

Αντίθετα, στην πρώτη της τελική προσπάθεια η σερβική ομάδα κατάφερε να μπει σε θέση «οδηγού». Το σύνδρομο της Ανόρθωσης να δέχεται γκολ στην πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου εμφανίστηκε ξανά. Στο 20ο λεπτό, μετά από γέμισμα του Γιόγιτς στην πλάτη της άμυνας, ο Μιλοβάνοβιτς ανενόχλητος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στη συνέχεια και για ένα περίπου δεκάλεπτο οι κυανόλευκοι ήταν εμφανώς επηρεασμένοι. Δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου μπάλα και υπέπιπταν σε αλλεπάλληλα λάθη. Όσο περνούσε ο χρόνος όμως περνούσε και το… σοκ που προκάλεσε το γκολ των Σέρβων. Στο 32’ μάλιστα η προσφυγική ομάδα κατάφερε να βγάλει αντίδραση, όταν μετά από εξαιρετική μακρινή πάσα του Ιωάννου, ο Ντέλετιτς πέρασε τον τερματοφύλακα της Παρτίζαν. Αυτός τον ανέτρεψε στην περιοχή, με τον Γεωργιανό διαιτητή να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χριστοδουλόπουλος, που έστειλε την μπάλα ψηλά στο κέντρο της εστίας και ήταν εύστοχος στο 33’.

Ισορρόπησε ξανά στη συνέχεια η «Κυρία», ενώ στο 45’ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια. Μετά από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου από πολύ πλάγια, ο Αλεξάντερ Πόποβιτς απομάκρυνε λανθασμένα. Ο Αντωνιάδης δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία είχε ένα λεπτό αργότερα και η Παρτίζαν, με τον Ουρόσεβιτς που βρέθηκε απέναντι από τον Τζουρ και τον Ισραηλινό να τον σταματά.

Απείλησε με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση. Μετά από πάσα του Ντέλετιτς, ο Πόποβιτς βρέθηκε σε θέση βολής, ήταν όμως άστοχος στο 49’. Στη συνέχεια και στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου μέρους, η «Κυρία» ήταν αυτή που κράτησε μπάλα και έβαλε πίεση στην αντίπαλο της. Η σερβική ομάδα σταδιακά οπισθοχωρούσε όλο και περισσότερο, αφού «βολευόταν» και με την ισοπαλία.

Οι κυανόλευκοι παρόλο που κρατούσαν την κατοχή δεν μπορούσαν να φανούν επικίνδυνοι και ούτε να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Αλεξάντερ Πόποβιτς. Όλα αυτά μέχρι και το 90+4’, όταν και είχαν την τρομερή ευκαιρία να «σκοτώσουν» τους γηπεδούχους. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πόποβιτς, η μπάλα έφτασε στον Χριστοφή. Από το ύψος της περιοχής έκανε το συρτό σουτ, κόντραρε στον Ουάρντα και έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της Παρτίζαν η μπάλα. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Γεωργιανός διαιτητής σφύριξε τη λήξη του παιχνιδιού με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

2ος Όμιλος

Παρτίζαν – Ανόρθωση 1-1

Γάνδη – Φλόρα 1-0

Untitled

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παρτίζαν (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Πόποβιτς, Μιλίκοβιτς, Βούγιατσιτς, Σανιτσάνιν, Ουρόσεβιτς (88′ Ζίβκοβιτς), Γιόγιτς (88′ Μίλετιτς), Ζντιέλαρ, Πάβλοβιτς (46′ Σκέκιτς), Γιόβιτς (62′ Λούτοβατς), Μένινγκ (62′ Χόλεντερ), Μιλοβάνοβιτς.

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Τζουρ, Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι, Αντωνιάδης (78′ Κορρέα), Κορέια, Αρτυματάς, Ιωάννου (46′ Πόποβιτς), Χούσμπαουερ, Ντέλετιτς (71′ Χριστοφή), Ουάρντα, Χριστοδουλόπουλος (68′ Κατσαράβα).

Σκόρερ: Μιλοβάνοβιτς 20′ / Χριστοδουλόπουλος 33′ (πεν.)

Κίτρινες: Σκέκιτς, Πόποβιτς / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Παρτιζάνα (Βελιγράδι, Σερβία).

Διαιτητής: Γκιόργκι Κρουασβίλι (Γεωργία).

Α’ Βοηθός: Λεβάν Βαραμισβίλι (Γεωργία).

Β’ Βοηθός: Ζάζα Πίπια (Γεωργία).

4ος: Νταβίτ Καριτονασβίλι (Γεωργία).



Διαβάστε επίσης: Εκπαιδευμένα άλογα και εξονυχιστικός έλεγχος – «Έρευνα» και στους δημοσιογράφους

Διαβάστε επίσης: Ο σκύλος του Χαμπουλλά και τα χαμόγελα στο «Παρτιζάνα»

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

– Με την μαύρη εμφάνιση η Ανόρθωση, με τα λευκά η Παρτίζαν.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3′ Από νωρίς έχει αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων η Παρτίζαν, σε θέση άμυνας η Ανόρθωση.

9′ Πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς. Μετά από γύρισμα που έγινε στην περιοχή της Ανόρθωσης, ο Μιλοβάνοβιτς πήρε την κεφαλιά, ήταν όμως πολύ άστοχος.

13′ Επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, προσπάθησε ο Αραγιούρι να μπει στην πορεία της μπάλας. Τον πρόλαβε ο τερματοφύλακας της Παρτίζαν, βγήκε και μάζεψε.

– Διαβάστε επίσης: Πήρε «φωτιά» η κερκίδα της Ανόρθωσης, «Σερβία – Ορθοδοξία» από «Μαχητές» και οπαδούς της Παρτίζαν

15′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Ιωάννου πάσαρε στον Χούσμπαουερ, ο Τσέχος άφησε στον Ντέλετιτς, ο οποίος από πολύ καλή θέση έκανε το φαλτσαριστό πλασέ. Έδιωξε σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Αλεξάντερ Πόποβιτς.

19′ Κεφαλιά του Γιόγιτς, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Μπλόκαρε ο Τζουρ.

20′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η Παρτίζαν με κεφαλιά του Μιλοβάνοβιτς, μετά από γέμισμα του Γιόγιτς στην πλάτη της άμυνας. Ανενόχλητος ο 18χρονος έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίκτυα. Στην πρώτη ουσιαστική απειλή των Σέρβων.


25′ Μπήκε στην περιοχή ο Πάβλοβιτς και έκανε το σουτ, έπεσε και μπλόκαρε ο Τζουρ.

– Έχουν… παγώσει οι παίκτες της Ανόρθωσης, δεν μπορούν να κρατήσουν μπάλα από το γκολ της Παρτίζαν και έπειτα.

32′ Πέναλτι για την Ανόρθωση, το κέρδισε ο Ντέλετιτς από τον Αλεξάντερ Πόποβιτς. Μετά από έξυπνη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των Σέρβων από τον Ιωάννου, ο ακραίος χαφ της Ανόρθωσης, πέρασε τον τερματοφύλακα της Παρτίζαν. Αυτός τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Χριστοδουλόπουλος στην εκτέλεση.

33′ ΓΚΟΛ 1-1 Στα ίσα το ματς. Ο Χριστοδουλόπουλος είναι εύστοχος, ψηλά στο κέντρο της εστίας έστειλε την μπάλα. Η Ανόρθωση μπαίνει ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης.


– Ισορρόπησε ξανά η Ανόρθωση.

45′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου από πλάγια θέση, απομάκρυνε ο Αλεξάντερ Πόποβιτς. Προσπάθησε ο Αντωνιάδης στη συνέχεια, αλλά δεν μπόρεσε.

45′ Ένα λεπτό ο έξτρα χρόνος.

45+1′ Μεγάλη ευκαιρία και για την Παρτίζαν. Ο Ουρόσεβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Τζουρ, έσωσε ο Ισραηλινός.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Αλλαγή για την Παρτίζαν, Σκέκιτς αντί Πάβλοβιτς.

46′ Αλλαγή και για την Ανόρθωση, Πόποβιτς στη θέση του Ιωάννου.

49′ Μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Μετά από πάσα του Ντέλετιτς, ο Πόποβιτς βρέθηκε σε θέση βολής, ήταν όμως άστοχος.

– Ανοίγει το σκορ η Γάνδη στο Βέλγιο, προηγείται της Φλόρα με 1-0. Ένα γκολ χρειάζεται η Ανόρθωση.

55′ Σουτ του Χούσμπαουερ εκτός περιοχής, στα σώματα.

62′ Διπλή αλλαγή για την Παρτίζαν, Χόλεντερ και Λούτοβατς αντί των Μένινγκ και Γιόβιτς αντίστοιχα.

65′ Κίτρινη κάρτα στον Σκέκιτς.

– «Το Κόσοβο είναι σερβικό» και «Η Κύπρος είναι ελληνική» από τους οπαδούς των δύο ομάδων.

68′ Σουτ του Σκέκιτς, πολύ άστοχο.

68′ Κατσαράβα αντί του Χριστοδουλόπουλου.

71′ Και ο Χριστοφή στο ματς, εκτός ο Ντέλετιτς.

73′ Σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι για Αντωνιάδη και Μιλοβάνοβιτς. Στο έδαφος και οι δύο.

77′ Ξανά στο έδαφος ο Αντωνιάδης, δεν μπορεί να συνεχίσει.

78′ Κορρέα στη θέση του.

– Πιέζει η Ανόρθωση.

86′ Σουτ του Χούσμαπουερ, αδύνατο. Μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Παρτίζαν.

88′ Σουτ του Λούτοβατς, άουτ.

88′ Διπλή αλλαγή για την Παρτίζαν. Ουρόσεβιτς και Γιόγιτς εκτός, Ζίβκοβιτς και Μίλετιτς εντός.

– Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90+4′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πόποβιτς. Η μπάλα έφτασε στον Χριστοφή. Από το ύψος της περιοχής έκανε το συρτό σουτ, κόντραρε στον Ουάρντα και έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της Παρτίζαν.

90+5′ Κίτρινη στον Αλεξάντερ Πόποβιτς για καθυστερήσεις.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Fonbet xorigos

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ