aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΠάρτι 45 λεπτών από τον Αγιτέ

Πάρτι 45 λεπτών από τον Αγιτέ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το ψεσινό παιχνίδι στο Μακάρειο είχε οκτώ γκολ, δύο δοκάρια, ανατροπή, σασπένς, πέναλτι, τέσσερις Κύπριους σκόρερ, πρωταγωνιστή με χατ τρικ και μεγάλο νικητή. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με το ευρύ 6-2 της Δόξας στο ντέρμπι της ουράς, μετά από σπουδαίο παιχνίδι, ιδανικό για ορεκτικό της 13ης αγωνιστικής. Έτσι, ανέβηκε στους 15 βαθμούς και άνοιξε την ψαλίδα στους εννιά πόντους από την ουραγό ψεσινή αντίπαλό του, πυκνώνοντας τα σύννεφα πάνω από το στρατόπεδό της. Όσο για το κεντρικό πρόσωπο, δεν ήταν άλλος από τον Ζοναθάν Αγιτέ, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ στο δεύτερο ημίχρονο.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Μάρκος Χαραλάμπους άνοιξε το σκορ για την τυπικά γηπεδούχο με κοντινό πλασέ στο 2’, αφού πήρε το ριμπάουντ μετά τη σέντρα-σουτ του Μπέντζαμιν Ασαμόνα στο δοκάρι. Η ισοφάριση ήρθε σύντομα, όμως, με πανέμορφο σε δημιουργία γκολ. Ο Μπιλάλ Αμντί με πανέξυπνο τακουνάκι έβγαλε τον Ντιλάν Ντουβεντρού σε θέση σέντρας από δεξιά, την έκανε συρτή και παράλληλη προς την εστία, δίνοντας την ευκαιρία στον Παναγιώτη Χαραλάμπους να σκοράρει επίσης με πλασέ από κοντά.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός κέρδισε τη μάχη της μεσαίας γραμμής, δείχνοντας περισσότερη επιθετική διάθεση. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, απειλούσε με επιθέσεις τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα, με κυριότερες στιγμές του στο πρώτο ημίχρονο ένα σουτ του Αγιτέ (19’) και μία κοντινή κεφαλιά του Σαμπίνια (25’).

Εντούτοις, η Δόξα φρόντιζε να θυμίζει σε τακτά διαστήματα ότι ήταν εξίσου επικίνδυνη με τις αντεπιθέσεις της. Εξ ου και είχε τις πιο κραυγαλέες ευκαιρίες του πρώτου 45λεπτου με το δοκάρι του Ίταλο ντε Καρβάλιο (17’) και το σουτ του Χαραλάμπους (18’), που υποχρέωσε τον Πάβελ Πάιζα σε σπουδαία επέμβαση.

Το σπουδαίο παιχνίδι με φάσεις και γκολ συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Μπήκε πιο δυνατά ο Ολυμπιακός, απείλησε δύο φορές με τον Αγιτέ (53’, 55’) και σκόραρε με κεφαλιά του Κωνσταντίνου Σωτηρίου (56’). Η Δόξα ανέβηκε και δεν άργησε να απαντήσει με σουτ-φωτοβολίδα του Βασίλη Παπαφώτη στο 64’, αλλά η χαρά της δεν κράτησε για πολύ.

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η δικαίωση για τον Αγιτέ, ο οποίος κυνήγησε πολύ το γκολ και το πέτυχε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Αμντί.

Αφού οι μαυροπράσινοι έχασαν δύο ευκαιρίες με τους Αγιτέ-Βινίσιους (71’) και τον Ανδρέα Παχίπη (76’, δοκάρι), ήρθε στο 80’ το πέναλτι για καθαρό χέρι του Στέφανου Μουχτάρη. Ο Αγιτέ εκτέλεσε εύστοχα και από εκείνο το σημείο η Δόξα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Νέο γκολ από τον Τογκολέζο στο 85’ και δεύτερο πέναλτι από τον Μουχτάρη (καθαρή ανατροπή στον Ροζέριο Σίλβα), το οποίο αξιοποίησε ο Κίκο στο 88’.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ