aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΠαροικία Κύπριων παικταράδων στην Ιταλία (pics)

Παροικία Κύπριων παικταράδων στην Ιταλία (pics)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Ολοένα και μεγαλώνει η κυπριακή παροικία στα γήπεδα της Ιταλίας. Από την στιγμή που στην Κύπρο οι προοπτικές και συνάμα οι ευκαιρίες που τους δίνουν οι ομάδες μας είναι ελάχιστες οι μικροί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές μας ψάχνουν αλλού την τύχη τους.

Οι περιπτώσεις όμως των Κάστανου, Λουκά, Μάμα και Χρυσοστόμου είναι διαφορετικές. Οι Ιταλικές ομάδες ήταν αυτές που έκριναν ή διέκριναν ότι μπορούν και έχουν την προοπτική να αγωνιστούν σ’ ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και τους πρόσφεραν ποδοσφαιρική στέγη.

Αφού πέρασαν με επιτυχία τα δοκιμαστικά μετακόμισαν στην Ιταλία και ζουν πλέον με το όνειρο να παίξουν κάποια στιγμή στην Σέριε Α.

Γρηγόρης Κάστανος (Γιουβέντους – 20 ετών – Μεσοεπιθετικός)

Ο Γρηγόρης Κάστανος εδώ και χρόνια βρίσκεται στην Ιταλία και αγωνίζεται με τα χρώματα της Γιουβέντους η οποία πιστεύει πάρα πολύ στο ταλέντο του 20χρονου χαρισματικού μεσοεπιθετικού. Τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στην πρώτη ομάδα, ο Αλέγκρι του έδωσε την ευκαιρία να παίξει σε κάποια φιλικά προετοιμασίας παίρνοντας μαζί στην Κίνα και Αμερική. Τα προηγούμενα χρόνια δόθηκε δανεικός στην Πεσκάρα όπου κατέγραψε κάποιες συμμετοχές μάλιστα στην Serie A ενώ πέρσι βρέθηκε στην Ζούλντε Βάρεχεμ όμως ένας τραυματισμός τον κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός χάνοντας σχεδόν όλη την χρονιά. Φέτος να και ενδιαφέρθηκαν κάποιες ομάδες για απόκτηση του η Γιουβέντους θέλησε να τον  κρατήσει στο Τορίνο για να αγωνιστεί με την U23 ενώ παράλληλα προπονείται με την πρώτη ομάδα. Έχει καταγράψει ήδη 3 συμμετοχές με φουλ 90λεπτα έχοντας ηγετικό ρόλο στην ομάδα του.

Διαβάστε επίσης: Μαζί Ρονάλντο και Κάστανος στην προπόνηση της Γιούβε (pics)

Παναγιώτης Λουκά (Παλέρμο – 18 ετών – Επιθετικός)

Τον δρόμο του Κάστανου που είναι ήδη και μέλος της Εθνικής Ανδρών ακολούθησε ο Παναγιώτης Λουκά ο οποίος μετακόμισε από την Λευκωσία στο Μπέργκαμο για λογαριασμό της Αταλάντα το καλοκαίρι του 2016. Πέρσι πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν κλείνοντας την χρονιά με 21 συμμετοχές και 7 γκολ με αποτέλεσμα να προσελκύσει τα βλέμματα της Παλέρμο η οποία τον απέκτησε φέτος με την μορφή δανεισμού. Ο 18χρονος Κύπριος επιθετικός στο ντεμπούτο του με την Παλέρμο στο πρωτάθλημα της Πριμαβέρα σκόραρε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του δείχνοντας από το ξεκίνημα τα σπουδαία ποδοσφαιρικά χαρίσματα που τον συνοδεύουν. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΑΠΟΕΛ, μετακόμισε στην ΑΕΚ Λάρνακας πριν πάει στην Ιταλία. Είναι διεθνείς με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Κύπρου.

Διαβάστε επίσης: Ονειρικό ντεμπούτο για Λουκά με την Παλέρμο (video)

Ανδρέας Χριστοδούλου (Ίντερ Μιλάνου – 17 ετών – Μέσος)

Μετά τους Κάστανο και Λουκά ήρθε η σειρά του Ανδρέα Χριστοδούλου να πει αντίο στην Κύπρο και να μετακομίσει στην Ιταλία. Μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ιταλίας , η Ίντερ του έδωσε ποδοσφαιρική στέγη τον Ιανουάριο του 2018 για να μετακομίσει στο Μιλάνο. Στους 6 μήνες παρουσίας του ο χαρισματικός μέσος φρόντισε να επιβεβαιώσει τα στοιχεία που τον συνόδευαν δικαιώνοντας τους «νερατζούρι» για την επένδυση που έκαναν αποκτώντας τον από την Ανόρθωση.

Αγωνίστηκε σε 10 αγώνες με την φανέλα της Ίντερ U17 στα περισσότερα απ’ αυτά βασικός και κατάφερε να βρει δύο φορές δίκτυα. Φέτος με απόφαση της Ίντερ ανέβηκε στην Primavera U19 ενώ πρόσφατα ο Λουτσιάνο Σπαλέτι τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα δίνοντας του την ευκαιρία να προπονηθεί με τα μεγάλα αστέρια των νεαρατζούρι. Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στην πρεμιέρα της Primavera αφού απουσίαζε για αρκετές μέρες με την Εθνική U19 ωστόσο αναμένεται στους επόμενους αγώνες να πάρει λεπτά συμμετοχής.

Ραφαήλ Μάμας (Νάπολι – 17 ετών – Μέσος)

Το καρέ των Κύπριων που αγωνίζονται στην Ιταλία την δεδομένη στιγμή κλείνει ο χαρισματικός μέσος Ραφαήλ Μάμας ο οποίος αποκτήθηκε φέτος από την ιστορική Νάπολι. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ Λάρνακας παρά τα 17 του χρόνια κατέγραψε στο ξεκίνημα της καριέρας του στην Ιταλία δύο συμμετοχές η μια εκ των οποίων στο Τσάμπιονς Λιγκ των μικρών (UEFA Youth League) κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Πρόκειται για ιδιαίτερα ταλαντούχο μέσο, διεθνή με τις όλες τις Εθνικές ομάδες του νησιού μας και ο οποίος έχει μαζί με τους υπόλοιπους τα ποδοσφαιρικά στοιχεία για να κάνει μεγάλα καριέρα.

Διαβάστε επίσης: Ντεμπούτο στο UEFA Youth League με τη Νάπολι για τον Ραφαήλ Μάμα

Σεργκέι Γκρούμπατς (Κίεβο Βερόνα – 18 ετών – Επιθετικός)

Παράλληλα με τους τέσσερις προαναφερθέντες στην Ιταλία αγωνίζεται από το καλοκαίρι και ο Σεργκέι Γκρούμπατς ο οποίος ζει και μεγάλωσε στο νησί μας. Ο πρώην επιθετικός του ΑΠΟΕΛ που είναι διεθνής με την U19 του Μαυροβουνίου, αγωνίζεται στην Κίεβο Βερόνα με την οποία κατέγραψε ήδη την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Πριμαβέρα. Μάλιστα την προηγούμενη βδομάδα βρέθηκε στην αποστολή της Κίεβο που αντιμετώπισε την Ρόμα στο Ολύμπικο ωστόσο δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο του Γκρούμπατς με την Κίεβο Βερόνα! (video)

Τόσο οι τέσσερις Κύπριου ποδοσφαιριστές όσο και ο Γκρούμπατς δείχνουν πως το μέλλον τους προδιαγράφεται λαμπρό φτάνει να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν μάλιστα τις ιδανικές συνθήκες να το κάνουν αφού οι εγκαταστάσεις στις οποίες προπονούνται σε συνδυασμό με τον υψηλό επαγγελματισμό που υπάρχει τις δίνει αυτή την δυνατότητα. Ήδη με αφορμή την παρουσία τους στην Ιταλία αρκετοί σκάουτερ παρακολουθούν στενά ποδοσφαιριστές μας σε παιχνίδια των εθνικών ομάδων και δεν αποκλείεται α επόμενα χρόνια η κυπριακή παροικία στην Ιταλία να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ