aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪ«Βυσσινί» κυριαρχία, τίτλος και άνοδος για την ΕΝΠ

«Βυσσινί» κυριαρχία, τίτλος και άνοδος για την ΕΝΠ

Eπέστρεψε από το βράδυ της Πέμπτης (18/4) στην Α’ Κατηγορία η ΕΝΠ. Οι «βυσσινί» κατέκτησαν το 6ο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας κερδίζοντας στον τρίτο και τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος την Ολυμπιάδα Φρενάρους με 3-1 σετ (25-21, 25-23, 12-25, 25-18) σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Η Ένωση ολοκλήρωσε πανηγυρικά τη σειρά με 3-2 στις νίκες κατακτώντας το νταμπλ τη φετινή χρονιά.

Το μεγάλο παιχνίδι έγινε ενώπιον 600 φιλάθλων σε μια κατάμεστη αίθουσα στο νέο γήπεδο του Παραλιμνίου στην παρουσία οπαδών των δύο ομάδων, αλλά και φίλων του βόλεϊ.

Στο πρώτο σετ η Ολυμπιάς πήρε αρχικά το προβάδισμα 04-06. Στη συνέχεια οι «βυσσινί» αντέδρασαν και προσπέρασαν με 16-12 ελέγχοντας το σετ που τελικά κέρδισαν 25-21. Στο δεύτερο σετ ο αγώνας είχε μπόλικο σασπένς, αφού το Παραλίμνι είχε τα ηνία και προηγήθηκε 13-08. Ωστόσο, η Ολυμπιάς με πρωταγωνιστή τον Παναγιωτίδη ανέτρεψε τα δεδομένα και ισοφάρισε 16-16. Από εκείνο το σημείο ο αγώνας πήρε «φωτιά» με την Ένωση όμως να εξασφαλίζει το σετ με 25-23. Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν 2-0 και εξασφάλισαν γερό προβάδισμα τίτλου και ανόδου.

Στην Ολυμπιάς άνηκε εξ ολοκλήρου το τρίτο σετ που κέρδισε και μείωσε σε 1-2 σετ. Οι «κοκκινόμαυροι» από τα πρώτα στάδια ήταν κυρίαρχοι και αφού δημιούργησαν διαφορά ασφαλείας (05-13, 07-14) παγίωσαν τα υπέρ τους δεδομένα και με χαρακτηριστική άνεση κέρδισαν 12-25. Η Ένωση είχε πολλά προβλήματα σε αυτό το σετ κυρίως στην υποδοχή.

Διαφορετικά ήταν τα δεδομένο στο τέταρτο σετ. Η Ολυμπιάς πήρε αρχικά το προβάδισμα 02-05, αλλά οι νταμπλούχοι ισοφάρισαν 07-07. Μέχρι τα μέσα του σετ, ο Τελικός ήταν αμφίρροπος με την Ένωση να προηγείται 14-13. Στη συνέχεια, το Παραλίμνι με τη συμπαράσταση του κόσμου ανέβασε στροφές και με τους Μιλίκοβιτς και Λόπατιτς ξέφυγε με 22-15 για να κερδίσει 25-18 και τον αγώνα με 3-1 σετ.

ΕΝΠ (Ντ. Στέβοβιτς): Στέβοβιτς, Λόπατιτς, Μιλίκοβιτς, Γκέτουσα, Παπανδρέου, Χαραλάμπους – Λίμπερο: Ελευθερίου.

Ολυμπιάς Φρ. (Π. Κωνσταντίνου): Μπέτουτσκα, Κλεάνθους, Αδάμου, Παναγιωτίδης, Πρωτοπαπάς, Ξενοφώντος – Λίμπερο: Σιοπαχάς – Αλλαγές: Ανδρέου, Σαράντης, Κουτσού.

Τις απονομές στην πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΝΠ και στον παίκτη-προπονητή Ντ. Στέβοβιτς που παρέλαβε το τρόπαιο μαζί με τον πρόεδρο Γιώργο Τσόκκο και τον φανατικό οπαδό της Ένωσης Πάτερ Ηράκλη, έκανε ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Κώστας Κωνσταντίνου. Τον συνόδεψε το μέλος της Ομοσπονδίας Φραγκλίνος Ανδρέου. Το τρόπαιο της δευτεραθλήτριας ομάδας Ολυμπιάδας Φρενάρους απένειμε ο Δρ Κώστας Κωνσταντίνου στον αρχηγό της ομάδας Μιχάλη Πρωτοπαπά.

Παρών στον αγώνα ήταν το μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ τέως διεθνής καλαθοσφαιριστής και δόξα της ΕΝΠ. Παναγιώτης Τρισόκκας. Στον τελικό βρέθηκε και η μεγάλη ομάδα της ΕΝΠ που το 1997 τερμάτισε στη 2η θέση διεκδικώντας τον τίτλο στην Α’ Κατηγορία μέχρι τέλους. Τον τελικό σφύριξαν οι Γιώργος Παπαγεωργίου και Μιχάλης Γρηγορίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ