aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΡΑΛΙΜΝΙΤσόκκος: «Όσα λεφτά μάζεψε η Κυβέρνηση 2-3 χρόνια να τα χαρίσει...»

Τσόκκος: «Όσα λεφτά μάζεψε η Κυβέρνηση 2-3 χρόνια να τα χαρίσει…»

Ο Γιώργος Τσόκκoς με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα εξέφρασε τις δικές του εισηγήσεις για το πως μπορεί να συνεχιστεί η ποδοσφαιρική σεζόν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά:

«Είμαστε σε μία κατάσταση που δεν ξαναέγινε σε καιρό ειρήνης, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, αξίες και πρέπει να έχουμε υπεύθυνη στάση, θα έχει αλυσιδωτές εξελίξεις. Τα λεφτά που μάζεψε η κυβέρνηση αυτά τα 2-3 χρόνια να πάνε στο σύστημα Υγείας, στην ανεργία, στις επιχειρήσεις και νοικοκυριά, το ποδόσφαιρο θα περάσει σε δεύτερη μοίρα, αλλά η χρονιά θα πρέπει να τελειώσει.

Είναι πιο εύκολο να τελειώσει παρά να αρχίσει η επόμενη χρόνια. Ξέρει κανένας πότε θα ανοίξουν τα σύνορα, ποσό καιρό θα πάρει? Και με ποιες προυποθέσεις; Δεν υπάρχει το τέλειο σενάριο, πολλές κυβερνήσεις δεν έχουν τα σωστά δεδομένα (data) για να πάρουν σωστές, ακριβείς, στοχευμένες αποφάσεις.

Πρέπει να το δούμε σε χρονοδιάγραμμα 3 χρόνων και όχι 3-4 μηνών, είναι κρίσιμες στιγμές για την χώρα και παγκόσμια και δεν μπορούμε να ζητήσουμε πράγματα πέραν της λογικής. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής.

Εισηγήσεις του ιατρικού team της Ένωσης:

Λαμβάνοντας υπόψιν το μέγεθος του προβλήματος, την γνώμη των κορυφαίων επιδημιολόγων της χώρας και σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από συνεργάτες μας από ξένα πρωταθλήματα και της UEFA, είναι σημαντικό να προστατέψουμε το ποδόσφαιρο από κρούσματα,πρέπει να ενεργούμε λες και έχουμε ήδη κρούσμα στον αθλητισμό. Το πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν ελεγθούν όλοι οι αθλητές της Α’ κατηγορίας και να περιορίσουμε την πρόσβαση στα αποδυτήρια στο απολύτως απαραίτητο που αλληλοεπιδρά μεταξύ τους και με παίκτες.

Σε περίπτωση που επιτύχουμε να ΜΗΝ υπάρξει ουτε και ένα περιστατικό, τότε τα μέτρα που προτείνουμε είναι:

1. Περιορισμό των αθλητών σε ατομικές προπονήσεις μέχρι και τις 29/3/2020

2. Έναρξη ομαδικών προπονήσεων σε μικρά γκρουπ (κατόπιν ειδικής άδειας από ΚΟΑ) των 6 ατόμων από 30/3 – 12/4

3. Ομαδικές προπονήσεις μέχρι 12/5/2020

4. Έναρξη πρωταθλήματος 13/5/2020

5. Σε περίπτωση που είναι πρακτικά εφικτό, μαζί με τα δελτία υγείας να παρουσιάζεται στον διαιτητή πιστοποιημένη λίστα με εξετάσεις των αθλητών που είναι γραμμένοι στο φύλο αγώνος ότι δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Το ποδόσφαιρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ένα όχημα να ηρεμήσει και να πειθαρχήσει ο κόσμος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ