aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΠαραλίμνι – Ομόνοια 0-3: Ποδαρικό στο 2023 με «διπλό» μετά από τρεις μήνες!

Παραλίμνι – Ομόνοια 0-3: Ποδαρικό στο 2023 με «διπλό» μετά από τρεις μήνες!

Επιτέλους, εκτός έδρας νίκη για την Ομόνοια. Οι πράσινοι χάρις σε γκολ των Κακουλλή (22’, 43’) και Ανσαριφάρντ (50’) πανηγύρισαν τη νίκη με 3-0 επί της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, στο «Τάσος Μάρκου», για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος, η οποία είναι η πρώτη μακριά από το ΓΣΠ μετά από τρεις μήνες και μόλις η δεύτερη στη σεζόν. Τελευταίο εκτός έδρας τρίποντο ήταν κόντρα στη Δόξα (2-0), τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι πράσινοι έδωσαν έτσι συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, μετά τη νίκη (2-0) επί του Απόλλωνα. Χάρις στην ένατη νίκη τους στο πρωτάθλημα και τέταρτη στα πέντε τελευταία ματς, ανέβηκαν στους 28 βαθμούς, μειώνοντας στους 9 βαθμούς την απόσταση από την κορυφή και στους 4 από την τέταρτη θέση (έχοντας ματς περισσότερο).

Επέστρεψαν στις ήττες οι βυσσινί, μετά τη νίκη (3-0) επί της Δόξας. Είναι η πέμπτη ήττα στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις ενδέκατη συνολικά στο πρωτάθλημα, που αφήνει την ομάδα του Μαρίνου Σατσιά στους 14 βαθμούς και την 11η θέση.

Για την 18η αγωνιστική, η Ομόνοια υποδέχεται τη Δόξα το Σάββατο (7/1), ενώ το Παραλίμνι φιλοξενείται από τη Νέα Σαλαμίνα, μια ημέρα νωρίτερα (Παρασκευή, 6/1).

Το ματς

Τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης από το πρώτο λεπτό είχε η Ομόνοια. Οι πράσινοι κράτησαν μπάλα από το ξεκίνημα και έψαξαν για διαδρόμους προς την περιοχή του Κόστιτς. Δυσκολεύτηκαν όμως αρκετά απέναντι στη μαζική άμυνα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, η οποία προσπάθησε να χτυπήσει μέσω αντεπιθέσεων. Ήταν μάλιστα αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς, όταν στο 16ο λεπτό ο Ουζόχο μπλόκαρε το σουτ του Βουτσένοβιτς.

Το «τριφύλλι» από την άλλη κατάφερε στο 23’ να αξιοποιήσει την πρώτη του καλή ευκαιρία στο ματς και να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Κακουλλής έκλεψε, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε υποδειγματικά τον Σέρβο τερματοφύλακα. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό και μετά το γκολ της Ομόνοιας, που στο 43’ διπλασίασε τα τέρματα της, ξανά με τον Κακουλλή. Μετά από γύρισμα του Μπάρκερ, ο Κύπριος επιθετικός έσπρωξε απλά και εύκολα την μπάλα στα δίκτυα και έγραψε το 2-0.

Το Παραλίμνι μπήκε με διάθεση να ανέβει μέτρα και να ψάξει το γκολ που θα το έβαζε ξανά στο παιχνίδι της διεκδίκησης βαθμολογικού κέρδους, όμως οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να του «κόψουν τον αέρα» από νωρίς. Στο 50ο λεπτό ο Ανσαριφάρντ, μετά από γύρισμα του Ψάλτη από δεξιά και σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το 3-0 και «κλείδωσε» το τρίποντο για την ομάδα της Λευκωσίας. Έστω και έτσι, οι βυσσινί προσπάθησαν για το καλύτερο, «αγγίζοντας» το γκολ στο 62’, με τον Μέιρα να «σημαδεύει» το οριζόντιο δοκάρι. Το σκορ που διαμόρφωσε στο 50ο λεπτό ο Ιρανός επιθετικός (3-0) δεν άλλαξε και η Ομόνοια έκανε έτσι ποδαρικό στο 2023.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παραλίμνι (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Κοτσώνης (46′ Κόρσια), Ντρέκσα, Ντα Σίλβα, Γεβρέμοβιτς, Κατσιάρης, Μέιρα, Κωνσταντίνου (68′ Μαυρουδής), Ντιαβαρά (78′ Λόπες), Λαμί (54′ Βούκσεβιτς), Βουτσένοβιτς (78′ Ρουσιάς).

Ομόνοια (Γιανίκ Φερέρα): Ουζόχο, Ψάλτης, Λανγκ, Μίλετιτς (77′ Παναγιώτου), Κίτσος, Μπασιρού, Κούσουλος (68′ Κασάμα), Μπρούνο (77′ Χούπερ), Μπάρκερ, Κακουλλής (82′ Σάββα), Ανσαριφάρντ (68′ Ντίσκερουντ).

Σκόρερ: – / Κακουλλής 22′, 43′, Ανσαριφάρντ 50′

Κίτρινες: Βουτσένοβιτς / Κούσουλος (3η), Μίλετιτς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Τάσος Μάρκου».

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Αντρέας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια.

4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Σωκράτους Κυριάκος.

Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ