Όσο αγχωτικό κι αν έκανε το παιχνίδι στο φινάλε, ο Άρης πήρε σπουδαίο «διπλό» στο «Τάσος Μάρκου», για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος, επικρατώντας με 2-1 της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου και σκαρφαλώνοντας προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι πράσινοι της Λεμεσού προηγήθηκαν με τα γκολ των Κοκόριν (4’) και Μπένγκτσον (30’), όμως το τέρμα του Μουσελιάνι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+2’) έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς.
Η ομάδα του Σπιλέφσκι είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα, δημιούργησε ευκαιρίες και θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι νωρίτερα, όμως η Ένωση πάλεψε μέχρι τέλους, δίνοντας μάχη για τον βαθμό. Με αυτή τη νίκη, ο Άρης έφτασε τους 61 βαθμούς και παραμένει στο κυνήγι του τίτλου, ενώ η Ένωση παρέμεινε στους 19, συνεχίζοντας τη δύσκολη προσπάθεια για παραμονή.
Το ματς
Ο Άρης μπήκε δυνατά και έχασε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό όταν ο Μοντνόρ πέρασε τον Παναγή αλλά δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε το πρώτο γκολ του αγώνα, όταν ο Κοκόριν εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Κορέια και την προσπάθεια του Κβιλιτάια, γράφοντας το 1-0. Ο Άρης, ωστόσο, διατήρησε τον έλεγχο και στο 30’ έκανε το 2-0 με τον Μπένγκτσον, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του, τρύπησε την άμυνα των γηπεδούχων και τελείωσε υποδειγματικά τη φάση.
Η Ένωση προσπάθησε να απαντήσει και στο 38’ ο Ανδρέου επιχείρησε σουτ, με τον Άλβες να αποκρούει. Ο Άρης απείλησε ξανά στο 42’, με ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Κοκόριν που λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Παναγή, ο οποίος απέκρουσε την τελευταία στιγμή.
Στο 45+2’ το Παραλίμνι βρήκε το γκολ που έψαχνε. Ο Φλίτερ γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Μουσελιάνι, με δυνατό σουτ με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας σε 2-1
Το Παραλίμνι ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα στην επανάληψη με δύο καλές φάσεις. Αρχικά στο 49′ ο Κράινζ εκτέλεσε φάουλ και ο Γκότλιεμπ με κεφαλιά απείλησε τον Άλβες, με τον πορτιέρο του Άρη να αποκρούει. Στο 59′ σε επίσης καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, με το σουτ του Ανδρέου με το δεξί πόδι να καταλήγει μόλις στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Άρη.Μέχρι το 65’ ο Άρης δεν δημιούργησε καμία απειλή προς την εστία του Παναγή, με την Ένωση και τον Μουσιελιάνι στο 66’ να γίνονται ξανά επικίνδυνοι, όμως το θετικό για τον Άρη είναι ότι ο Άλβες είχε σταθερή παρουσία.
Στο 69’ ήρθε η πρώτη καλή φάση για τον Άρη στην επανάληψη, όμως το αδύναμο πλασέ του Κοκόριν, δεν αιφνιδίασε τον Παναγή, όπως ούτε στο 76′ στο σουτ του Σάβο από πλεονεκτική θέση, που ήταν και η τελευταία φάση στο παιχνίδι.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Παραλίμνι (Νταμίρ Κάναντι): Παναγή, Φλίτερ (84′ Γιανκζούκοβιτς), Κορίνιους, Χούγκενχουντ (60′ Σολωμού), Τάντι, Μιλίσεβιτς, Κάναντι, Κράιτζ (85′ Ντα Σίλβα), Ανδρέου (77′ Σίντορφ), Γκόντλιπ (77′ Χαραλάμπους), Μουσιελιάνι,
Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Άλβες, Μποάκι, Γιαγκό, Γκόλντσον, Κορέια (21′ Γκάουσταντ, 85′ Γκομίς ), Μαρκίγιεφ, Σαρφό (85′ Μπράουν), Μοτνόρ (46′ Ουρόσεβιτς), Μπένγκτσον, Κοκόριν, Κβιλιτάια (61′ Σαβό).
Σκόρερ: Μουσελιάνι 45+2’/ Κοκόριν 4′, Μπένγκτσον 30′
Κίτρινες: Τάντι, Kάναντι, Χούγκενχουρτ, Γιανκζούκοβιτς / –
Αποβολές: – / –
Στάδιο: «Τάσος Μάρκου»
Διαιτητής: Κάρλσεν Γιάκομπ (Δανία)
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Αλλαγιώτου Ιωάννα
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας
ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
– Έναρξη αγώνα
– 2′ Κλασική ευκαιρία για τον Άρη. Ο Μοντνόρ πέρασε και τον Παναγή όμως δεν πρόλαβε την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα.
– 4′ Γκολ για τον Άρη με τον Κοκόριν να ανοίγει το σκορ μετά από γύρισμα του Κορέια και προσπάθεια του Κβιλιτάια ο οποίος δεν βρήκε την μπάλα.
-7′ Ζητά αντίδραση ο Κάναντι μετά το γρήγορο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, ό, τι καλύτερο αυτή η εξέλιξη για τους πράσινους
– 13′ Ο Άρης διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα όμως θέλει περισσότερες κινήσεις από τους επιθετικούς του ο Σπιλέφσκι
-17′ Καλή προϋπόθεση για τον Άρη, με τον Κβιλιτάια να δίνει ωραία στον Κακόριν, ο οποίος γύρισε προς την περιοχή, με τον Μιλίσεβιτς να διώχνει σε κόρνερ.
– 20′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη, έξω ο Κορέια και μέσα ο Γκαουστάντ.
– 25′ Κίτρινη κάρτα στον Τάντι.
– 30′ Γκολ για τον Άρη με τον Μπένγκτσον να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του. Ο Μπέγκστον τρύπησε στην άμυνα της Ένωσης και πολύ πιο γρήγορος, έστειλε με απλό και εύκολο τρόπο τη μπάλα στα δίχτυα για το δεύτερο γκολ της ομάδας του.
-35′ Άστοχη κεφαλιά από τον Κβιλιτάια και κόρνερ για τον Άρη.
-38′ Ωραία ενέργεια από τον Ανδρέου που επιχειρεί το σουτ, ο Άλβες αποκρούει
-42′ Καλή ευκαιρία για τον Άρη με μακρινό σουτ από τον Κοκόριν από τη σέντρα περίπου που πάει να αιφνιδιάσει τον Παναγή, όμως ο Κύπριος τερματοφύλακας στην τελική απέκρουσε τελευταία στιγμή
– 43′ Σουτ από τον Μπέγκστον που πάει για δεύτερο προσωπικό γκολ, η μπάλα μόλις έξω
– 45′ 2 λεπτά ο χρόνος καθυστερήσεων.
– 45+2′ Γκολ για το Παραλίμνι με τον Μουσελιάνι να μειώνει σε 1-2. Γύρισμα από τον Φλίτερ, ο Μουσιελιάνι βρέθηκε σε καλό σημείο και με δυνατό σουτ με το δεξί πόδι βρήκε δίχτυα για να μειώσει το σκορ
– Τέλος ημιχρόνου.
– Έναρξη δεύτερου μέρους
– 46′ Αλλαγή για τον Άρη, έξω ο Μοντνόρ και μέσα ο Ουρόσεβιτς.
-47′ Καλή στιγμή για την ΕΝΠ. Ο Κράιτζ εκτέλεσε κόρνερ, ο Γκόντλιεπ πήρε την κεφαλιά, με τον Βάνα Άλβες να μαζεύει.
-52′ Κίτρινη στον Κάναντι για διαμαρτυρία.
-53′ Γύρισμα εντός περιοχής από Κοκόριν σε Κβιλιτάια, κερδίζουν στη συνέχεια της φάσης κόρνερ οι φιλοξενούμενοι
-59′ Καλή στιγμή για την Ένωση, με το σουτ του Ανδρέου με το δεξί πόδι να καταλήγει μόλις στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Άρη.
-60′ Αλλαγή για το Παραλίμνι, μέσα ο Σολωμού, εκτός ο Χούγκενχουντ
-61′ Έξω ο Κβιλιτάια, μέσα ο Σάβο για τον Άρη.
-66′ Σουτ του Μουσελιάνι, απέκρουσε ο Βανά.
-69′ Πλασέ του Κοκόριν, αδύναμο στα χέρια του Παναγή.
-76′ Σουτ από Σάβο, αποκρούει σε κόρνερ ο Παναγή
-77′ Μέσα οι Σίντορφ-Χαραλάμπους, εκτός οι Ανδρέου-Γκότλιεμπ για το Παραλίμνι
Τέλος αγώνα.














