Πάπουτσος: Το… μπαλάκι στους διαιτητές και στον Λαγιέκ!

Ευχαριστημένοι με την απόφαση που πάρθηκε στην γενική συνέλευση της ΚΟΠ και των σωματείων, σχετικά με την έναρξη του πρωταθλήματος με Κύπριους, δηλώνουν οι διαιτητές. Ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών, Γιώργος Πάπουτσος, παραχώρησε δηλώσεις (Super Sport FM 104.0), τονίζοντας πως πλέον οι ρέφερι έχουν τεράστια ευθύνη ώστε να αποδείξουν πως αξίζουν να βρίσκονται στα κυπριακά γήπεδα. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην επιτροπή διαιτησίας.

Αναλυτικά:

Για την έναρξη του πρωταθλήματος με Κύπριους διαιτητές: «Μας χαροποιεί η απόφαση γιατί οφείλουμε να το αποδεχτούμε όλοι μας. Η κυπριακή διαιτησία χρειάζεται στήριξη από όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό ο σύνδεσμος πήρε πρωτοβουλίες, καλέσαμε τους προέδρους, έγιναν και κάποιες μικροπαρεξηγήσεις. Στάλθηκε η πρόσκληση, κάποιοι δεν την πήραν. Έγιναν λάθη, εξηγήσαμε τι έγινε, κάποιοι το κατανόησαν και κάποιοι όχι. Οι πλείστοι ήταν εκεί. Ακουστήκαν απόψεις σε μια εποικοδομητική συνάντηση. Πρέπει το πρωτάθλημα να αρχίσει με Κύπριους. Με σωστές κινήσεις, να κάνουμε ένα σύνολο δυνατών διαιτητών. Όμως οι Κύπριοι δεν πρέπει να εφησυχαστούν. Πρέπει να προσπαθήσουν, να καταξιωθούν, να δείξουν πως υπάρχουν δυνατότητες. Έχουν τεράστιες ευθύνες, η μπάλα είναι στα πόδια τους. Να δείξουν τις αρετές τους, μακριά από υποδείξεις και καταστάσεις. Δεν θέλουμε να είναι στο επίκεντρο η διαιτησία».

Για το αίτημα της Ομόνοιας για κάθοδο ξένων: «Ο Απόλλωνας που ήταν το πρώτο σωματείο που το ζήτησε, ήταν στην σύσκεψη. Τοποθετήθηκε, άκουσε και τις δικές μας τοποθετήσεις. Η διοίκηση του συνδέσμου είναι στην διάθεση κάθε σωματείου για συζήτηση. Όταν αναγκαζόμαστε να βγάζουμε ανακοινώσεις, είναι γιατί χρειάζεται. Το ξεκαθαρίζω. Είμαστε εδώ για όλα τα σωματεία, για συνεργασία ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για την επιτροπή διαιτησίας: «Όποια κι αν είναι η σύνθεση της, υπάρχει αναλογία. Γινόταν συνεργασία με την ΚΟΠ για τα στελέχη που θα την απαρτίσουν. Οι σκέψεις είναι να γίνει όσο το δυνατό πιο μικρή από τα 7-9 άτομα. Εγώ συμφωνώ απόλυτα, δεν πρέπει να είναι σε μεγάλο αριθμό. Το πιο λογικό είναι μια επιτροπή 5 ατόμων. Σίγουρα παρέμεινε ο Λαγιέκ. Ο σύνδεσμος διαιτητών δεν ορίζει διαιτητές, ο υπεύθυνος είναι ο Λαγιέκ. Αυτό που του ζητούμε είναι να αξιολογεί σωστά τους Κύπριους ώστε να μην υπάρχουν παράπονα. Αν ένας διαιτητής έχει πρόβλημα με ένα σωματείο, δεν είναι ανάγκη να ορίζεται συνεχώς στα παιχνίδια του. Δεν υποδείξαμε εμείς κάποιους για την επιτροπή διαιτησίας ακόμη. Θα υπάρξει επαφή, δεν έχω να ανακοινώσω κάτι. Όσοι οριστούν θα είναι με ευθύνη της ΚΟΠ. Ο σύνδεσμος δεν έχει λόγο, δεν παρεμβαίνει. Το μήνυμα μας είναι όλοι οι διαιτητές σε όλους τους αγώνες και η άνοδος νεαρών διαιτητών».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ