aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠάπουτσος: «Γι’ αυτό παραιτήθηκε ο Τιμόθεος Χριστοφή»

Πάπουτσος: «Γι’ αυτό παραιτήθηκε ο Τιμόθεος Χριστοφή»

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, Γιώργος Πάπουτσος, μίλησε στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» του Acitive Radio 107,4 & 102,5 για την απόφαση-βόμβα του Τιμόθεου Χριστοφή να… κρεμάσει τη σφυρίχτρα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως ο λόγος της παραίτησής του σε γενικές γραμμές είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η κυπριακή διαιτησία και όσα ακολούθησαν του Απόλλωνα-Εθνικός ήταν το επιστέγασμα.

«Είναι άδικο ένας καταξιωμένος διαιτητής να εγκαταλείπει τον χώρο τόσο εύκολο. Υπάρχει τεράστιος προβληματισμός από όσους ασχολούνται με τη διαιτησία», ήταν το αρχικό του σχόλιο, ενώ σε ερώτηση γιατί παραιτήθηκε ο Χριστοφή, απάντησε:

«Δεν κατάφερα να τον βρω επειδή ήταν κλειστό το τηλέφωνό του. Κάποιες πληροφορίες που μάζεψα λένε πως δεν ήταν μονοκονδυλιά. Ήταν προετοιμασία από καιρό διότι ο χώρος μας είναι δύσκολος, χρειάζεται τεράστια προσπάθεια να καταξιωθείς.

Όταν προσωπικότητα στο απόγειο της καριέρας του εγκαταλείπει τόσο εύκολα χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι στη σεζόν, αφού ήταν πρεμιέρα, σημαίνει πως υπάρχει κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Από όσα έμαθα λοιπόν, σε γενικές γραμμές ο λόγος της παραίτησής του έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η κυπριακή διαιτησία».

Σε ερώτηση εάν μπορεί να έχει να κάνει με χαμηλή βαθμολογία η παραίτησή του για λάθη που έγιναν στο Απόλλων-Εθνικός, απάντησε:

«Υπήρχε προβληματισμός προηγούμενων χρόνων και ίσως ότι έγινε να ήταν το επιστέγασμα. Οι διαιτητές δεν είναι της δικαιοδοσίας του καθενός να τους χλευάζει, όσο και αν θέλουμε να τους στηρίζουμε δεν έχουν την απαραίτητη προστασία. Είναι έρμαιο παραγόντων και βλέπουμε αποφάσεις που μας λυπούν.

Ένας διεθνής και καταξιωμένος που έχει να προσφέρει πολλά παραιτείται έτσι εύκολα. Είναι μήνυμα πως πρέπει να διαχειριστούμε πιο σωστά την κυπριακή διαιτησία».

Συνεχίζοντας και κατόπιν σχετικής παρατήρησης ότι ο συγκεκριμένος έχει τη δυνατότητα να παραιτηθεί επειδή επαγγελματικά είναι αποκατεστημένος, αλλά για άλλους δεν ισχύει το ίδιο, απάντησε:

«Ανοίγετε ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Είναι μειονέκτημα ή πλεονέκτημα η παραίτησή του. Ασφαλώς και είναι μειονέκτημα και αντικίνητρο προσωπικοτήτων για να έρθουν στον χώρο. Κάνουμε προσπάθεια να έρθουν μορφωμένοι. Σας πληροφορώ ότι πριν από μερικά χρόνια έφυγαν διαιτητές από τη Β’ Κατηγορία, που ήταν προσωπικότητες, αλλά τους έλεγαν ότι είναι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία. Δεν είναι η ηλικία που μετρά. Σίγουρα θέλουμε και νεαρούς, αλλά όταν κάποιος είναι μορφωμένος και καταρτισμένος δεν μπορεί τότε ποιος μπορεί; Είναι αντικίνητρο όταν ένας καταξιωμένος φεύγει. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη διαιτησία με πιο θετικό φακό. Ναι μεν μιλούμε υποθετικά, αλλά για να εγκαταλείψει κάποιος στο απόγειό του κάτι πρέπει να συνέβη. Δεν μπορεί να έφυγε για μια κακή κριτική ή βαθμολογία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ