aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠάπουτσος: «Φέραμε τους προέδρους για διάλογο και πάλι πήγαν να μας κατηγορήσουν»

Πάπουτσος: «Φέραμε τους προέδρους για διάλογο και πάλι πήγαν να μας κατηγορήσουν»

Για την επίθεση στο οίκημα του Συνδέσμου Διαιτητών και τις ζημιές από νυχτοβάτες αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Πάπουτσος. Μιλώντας στον Super Sport FM ο κ. Πάπουτσος τόνισε ότι λάθη γίνονται από όλους, υποστήριξε πως υπάρχει τεράστια πίεση προς τους διαιτητές και δεσμεύθηκε πως δεν θα συντηρούν διαιτητές που δεν έχουν τις δυνατότητες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Η κυπριακή διαιτησία θέλει στήριξη δεν μπορούμε συνέχεια να έχουμε τέτοια θέματα. Δεν ορίζουμε εμείς τους διαιτητές, ούτε τους αξιολογούμε, ούτε τίποτα.  Είδαμε ότι έγιναν λάθη και με τον Ιταλό στο VAR. Λάθη γίνονται παντού και συνεχώς. Εγώ ο ίδιος έδωσα συγχαρητήρια όταν το VAR ήρθε στην Κύπρο και αρκετοί διαιτητές μας εκπαιδεύτηκαν σε αυτό. Ωστόσο βλέπουμε ότι λάθη γίνονται από όλους».

Για τις φάσεις στο ντέρμπι Ανόρθωσης – ΑΠΟΕΛ και τις διαμαρτυρίες των γαλαζοκιτρίνων: «Είναι στην κρίση του κόσμου να δει αν ήταν πέναλτι ή όχι. Σίγουρα έχει αγώνα που δίνονται εύκολα πέναλτι με χέρια που ήταν ακούσια. Αν αφήσουμε τους διαιτητές να σφυρίζουν ανάλογα με την κρίση τους αρκετά πέναλτι δεν θα δίνονται. Υπάρχει σχολή που οφείλει να επιμορφώσει τους διαιτητές και αν υπάρχει κόστος δεν πρέπει να το λυπηθούν. Πρέπει να υπάρξει η σωστή εκπαίδευση ανεξαρτήτου κόστους. Και εμείς φυσικά πρέπει να κάνουμε υπομονή. Τα σωματεία ορίζουν την επιτροπή διαιτησίας και την επόμενη μέρα ρίχνουν τα βέλη τους σε αυτούς. Θέλουμε περισσότερους ικανούς διαιτητές για να σταματήσει να υπάρχει πρόβλημα συνέχεια. Δεν θα συντηρούμε διαιτητές που δεν έχουν τις δυνατότητες, θέλουμε μόνο τους καλύτερους.

Τους διαιτητές που βραβεύαμε πριν 3-4 χρόνια, τώρα έχουμε πρόβλημα. Πάει να πει ότι υπάρχει πίεση που αναστατώνει και τους ίδιους. Δεν γίνεται ο ένας διαιτητής να μιλά για άλλον. Προβλήματα σίγουρα υπάρχουν αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Ποιότητα υπάρχει, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν την βλέπουμε. Πρέπει να σταματήσουμε τις ακραίες κινήσεις καθώς όλα αυτά πληγώνουν το κυπριακό ποδόσφαιρο».

Σχετικά με τους βανδαλισμούς στο οίκημα του Συνδέσμου Διαιτητών, είπε: «Η Αστυνομία ψάχνει το τι ακριβώς έγινε σήμερα. Όμως, έχουμε ένα παράπονο από την Αστυνομία διότι μέχρι σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί καμία παρόμοια υπόθεση. Δεν έχουμε ενημέρωση. Στο παρελθόν έτυχε να μην έχουμε τις ανάλογες απαντήσεις, αλλά πιστεύω ότι αυτή την φορά όλα θα κυλίσουν ομαλά. Με την Αστυνομία έχουμε άψογη συνεργασία. Η διαιτησία θέλει στήριξη και όχι μόνο από την ΚΟΠ αλλά και από τα ΜΜΕ. Εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με όλους. Φέραμε τους προέδρους για διάλογο και πάλι πήγαν να μας κατηγορήσουν. Είμαστε εδώ για να υπάρξει διάλογος και να δώσουμε λύσεις. Θέλω να υπάρχει καλή διαιτησία για το καλό όλων».

Αν υπάρχει σκέψη παραίτησης: «Δεν είμαι εδώ για να είμαι μόνιμα στην προεδρία. Όταν με το καλό υπάρξει κάποιος άλλος που θα νοιάζεται για το καλό των διαιτητών τότε από μόνος μου θα αφήσω την θέση μου. Το σημαντικό είναι να υπάρξει στήριξη στους διαιτητές. Δεν είμαστε εκεί μόνο για όσους σφυρίζουν . Ο σύλλογος μας έχει την μεγαλύτερη τράπεζα αίματος από όλα τα οργανωμένα σύνολα».

Αν υπάρχει σκέψη αποχής των διαιτητών: «Αναμένουμε τον ορισμό της συνάντησης με την ΚΟΠ και τον κύριο Μαζιτς. Αν διακρίνουμε ότι δεν υπάρχει προβληματισμός τότε οι διαιτητές θα κινηθούν ανάλογα. Το λέω ξανά εμείς είμαστε εδώ για διάλογο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ