aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠαπαδόπουλος: «Δεν είναι το κέντρο της γης ο ΑΠΟΕΛ», Πετεβίνος: «Δεν πείθει ο Άρης για...

Παπαδόπουλος: «Δεν είναι το κέντρο της γης ο ΑΠΟΕΛ», Πετεβίνος: «Δεν πείθει ο Άρης για μισθολόγιο κάτω από €2.000.000»

Φιλοξενούμενοι στην εκπομπή «Goal N’ Roll» στη Cytavision ήταν οι υπεύθυνοι των γραφείων Τύπου του Άρη (Κώστας Παπαδόπουλος) και του ΑΠΟΕΛ (Νεκτάριος Πετεβίνος). Οι εκπρόσωποι των δύο βασικών διεκδικητών του συναρπαστικού πρωταθλήματος, μεταξύ άλλων, έδωσαν συνέχεια στη συζήτηση για την τήρηση του Financial Fair Play και την εμπλοκή επενδυτών στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» δηλώνουν ενοχλημένοι για την χρονική περίοδο που γίνεται η συζήτηση.

«Μας ενοχλεί το θέμα με το Financial Fair Play γιατί η ομάδα είναι πλήρως εναρμονισμένη. Δεν ξέρω αν μπορούν να πουν το ίδιο και οι άλλες ομάδες. Ενοχλεί και η χρονική περίοδος. Και θίγουν το θέμα ομάδες που δεν ξέρω αν είναι εναρμονισμένες με το Financial Fair Play. Το να βγαίνω τώρα σε μια παρουσίαση που δεν είχε σχέση με αυτό το κομμάτι, δεν ξέρω αν είναι fair play. Ξενίζει η χρονική στιγμή. Γιατί δεν έγινε κάτι πέρσι που βγήκαμε Ευρώπη ή τόσα χρόνια που είναι και η Πάφος FC εκεί; Προφανώς επειδή είμαστε ξανά στα ψηλά», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Άρη, Κώστας Παπαδόπουλος, με αφορμή τις δηλώσεις Πρόδρομου Πετρίδη και Ανδρέα Σάντη προ ημερών στη συνέντευξη Τύπου της Cablenet.

Όσον αφορά τις χορηγίες με υπέρογκα ποσά που λαμβάνουν οι ομάδες που έχουν εμπλοκή οι επενδυτές, απάντησε: «Αν η Ομόνοια ή ο ΑΠΟΕΛ μονοπωλούσαν τους τίτλους 30 χρόνια τότε δεν μπορεί άλλη ομάδα να έρθει να αλλάξει τα πράγματα; Όσο μεγάλη ομάδα και αν είναι ο ΑΠΟΕΛ και πάλι δεν είναι το κέντρο της γης. Δεν σημαίνει ότι αν ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να πάρει την χορηγία που πήρε η Πάφος τότε υπάρχει κάτι μεμπτό. Και στα τηλεοπτικά το ίδιο. Αν μια ομάδα μπορεί να πετύχει μια συμφωνία δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι μεμπτό».

Για τον προϋπολογισμό του Άρη, είπε: «Έχουμε ακούσει ότι έχουμε τεράστιο προϋπολογισμό. Πολλοί παραβλέπουν ότι όταν φέρναμε κάποιους παίκτες δεν τους ήξερε κανείς. Ο Μπαμπίκα ήλθε από την Γκαμπόν και έκανε δοκιμαστικά δύο εβδομάδες πριν τον πήραμε. Ο Μαγιαμπέλα από τη Β’ Κατηγορία  Πορτογαλίας και άλλοι».

Για τις πληροφορίες για αγορά γης στη Λάρνακα ώστε να αναβαθμιστούν οι ακαδημίες: «Ο Άρης θέλει να εξαπλωθεί σε όλα τα επίπεδο ακόμα και στις ακαδημίες. Υπάρχει πλάνο με το οποίο θα διαμορφωθούν οι ακαδημίες και γίνονται προσπάθειες να εξαπλωθούμε και εκτός της Λεμεσού».

Για τον Κακόριν: «Θεωρώ πως είναι ο κορυφαίος παίκτης στο πρωτάθλημα. Είναι ένας σταρ, έχουμε αιτήματα από όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως τι ομάδα υποστηρίζουν, που θέλουν την φανέλα του. Είναι πολύ καλό παιδί και του αρέσει η ζωή στην Κύπρο. Θα προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε».

Για την προσπάθεια να ανανεώσει το συμβόλαιο του: «Την υπόθεση χειρίζονται οι ιδιοκτήτες, δεν είναι εύκολη περίπτωση. Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι πολύ χαρούμενο στην Κύπρο και θα πρέπει να βρει μια αρκετά δελεαστική πρόταση, για να φύγει».

Από την πλευρά του, ο Νεκτάριος Πετεβίνος επανέλαβε τη θέση του ΑΠΟΕΛ για τήρηση του Financial Fair Play, χαρακτήρισε δυσανάλογα με την κυπριακή αγορά τα ποσά χορηγίας που υπάρχουν σε ορισμένες ομάδες και τόνισε πως αίτημα των γαλαζοκιτρίνων είναι να τηρούνται οι σωστές διαδικασίες.

«Δεν μας ενοχλεί καθόλου να μιλάμε για Financial Fair Play, όλη μέρα και όλη νύχτα. Οι αναφορές έγιναν μετά από ερώτηση και δεν υπήρχε κάποιος σκοπός. Για το από που προκαλείται ενόχληση μπορώ να το εξηγήσω: υπάρχει ομάδα που ανακοίνωσε χορηγία φανέλας με 1,200.000 ευρώ. Εγώ τόσο καιρό που είμαι στο ποδόσφαιρο δεν έχω δει συμφωνία πάνω από 500.000. Οι ομάδες που πρωταγωνιστούν και είναι οι παραδοσιακές, ανακοινώνουν ζημιές και όλα είναι αναρτημένα στη σελίδα της ΚΟΠ. Δεν έρχονται τα λεφτά τους από χορηγίες που είναι υπερδιπλάσιες από τις άλλες. Βλέπουμε ότι αυτά τα πράγματα είναι δυσανάλογα με την κυπριακή αγορά στο ποδόσφαιρο μας.

Από αγωνιστικής άποψης υπάρχουν δύο νέες δυνάμεις. Αυτές οι νέες δυνάμεις κάνουν εξαιρετική δουλειά και στήνουν καλές ομάδες, ο Άρης ειδικά το κάνει άμεσα από τις πρώτες σεζόν. Ο Άρης δεν είχε πάει ποτέ για τίτλο και αυτό είναι εκτός της κανονικότητας του ποδοσφαίρου μας. Σε σχέση με τα έσοδα, όταν μια ομάδα όπως ο ΑΠΟΕΛ, που είναι η πιο επιτυχημένη και με τη μεγαλύτερη βάση οπαδών να σας πω ότι τα έσοδα δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 6.000.000 ευρώ. Δεν μπορούν να μας πείσουν εύκολα ότι μια ομάδα όπως ο Άρης έχει μισθολόγιο κάτω από 2.000.000 ευρώ. Εμείς το μόνο πράγμα που ζητάμε είναι να τηρούνται οι σωστές διαδικασίες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ