Παπαχαραλάμπους: «Tο κόπρι στο ποδόσφαιρο δεν το έβαλα εγώ»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αντρέας Παπαχαραλάμπους. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας που βρέθηκε στο «στόχαστρο» ομάδων, δημοσιογράφων και κόσμου λόγω της δράσης της επιτροπής και κυρίως για την έρευνα σχετικά με τις υποψίες προσυνεννόησης του αγώνα Ανόρθωσης – Απόλλωνα μέσω επιστολής του στα Μέσα Ενημέρωσης απαντά στους επικριτές του.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους υπενθυμίζει τη δράση του στο χώρο του αθλητισμού, τονίζει ότι δεν είναι ο ίδιος που γέμισε τους Στάβλους του Αυγεία με κόπρι στο χώρο του ποδοσφαίρου, σημειώνοντας πως ανάμεσα στους συντελεστές που ευθύνονται γι’ αυτό είναι παράγοντες, διαιτητές, ποδοσφαιριστές, προπονητές και μεσάζοντες.

Ο πρόεδρος της επιτροπής υπογραμμίζει την υποχρέωση που έχει για να διαφυλάξει το ποδόσφαιρο για το καλό του αθλητισμού και της χώρας, σημειώνοντας παράλληλα ότι κανείς παράγοντας δεν θα του δείξει την πόρτα της εξόδου.

Aυτούσια η επιστολή

Αγαπητοί φίλαθλοι.

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται για την Επιτροπή Δεοντολογίας και άλλα τόσα γράφονται για το άτομό μου θέλω να αναφέρω τα ακόλουθα.

Ο διορισμός μου στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής έχει αρχή και τέλος. Υπηρετώ τον αθλητισμό από διάφορες θέσεις από το έτος 1978. Για πολλά χρόνια διετέλεσα μέλος της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΠ.
Στη συνέχεια για σχεδόν πέντε χρόνια υπηρέτησα στην θέση του Πρόεδρου της Τεχνικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ. Θέση που αποδέχτηκα με την καθολική στήριξη των παραγόντων της ΚΟΠ.

Την περίοδο αυτή υπήρχε ο ισχυρισμός για πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαπλοκή μερίδας διαιτητών οι οποίοι καθόριζαν τ’ αποτελέσματα ή την τύχη των πρωταθλημάτων, ως ο πιο πάνω ισχυρισμός.

Ακολούθησε ο διορισμός μου στην Ανώτατη Δικαστική Αθλητική Αρχή ΑΔΕΑ για χρόνια, και το 2000 διορίστηκα από τον τότε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού – ΚΟΑ.

Υπηρέτησα και υπηρετώ τον Αθλητισμό χωρίς την οποιαδήποτε αμοιβή. Αν παρήξα έργο ή όχι θα το κρίνει ο κόσμος αν δεν το έκρινε μέχρι σήμερα. Αν υπήρξα ή είμαι μέρος της διαφθοράς και διαπλοκής εκρίθηκα ή θα κριθώ.
Για εννέα μήνες βρίσκομαι στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας χωρίς να βάλω έστω και ένα ευρώ στην τσέπη μου, αντίθετα την επιβαρύνω.

Ο κάθε παράγων στο χώρο του ποδοσφαίρου οφείλει και πρέπει να γνωρίζει, ότι δεν είναι ο Αντρέας ο Παπαχαραλάμπους που γέμισε τους Στάβλους του Αυγεία με κόπρι, και ούτε γέμισαν οι κοπριές στους τελευταίους εννέα μήνες.
Οι συντελεστές και πρωταγωνιστές των αναθυμιάσεων και οσμών της κοπριάς, είναι και αριθμός παραγόντων, διαιτητών, ποδοσφαιριστών, προπονητών και μεσαζόντων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ